Must-see tv-series voor boekenliefhebbers

Ben jij een echte boekenliefhebber en hou je ook van series? Dan zijn series waarin boeken of verhalen een grote rol spelen óf series die gebaseerd zijn op boeken natuurlijk een aanrader! Er zijn echter heel veel series die gebaseerd zijn op boeken, waardoor je haast verdrinkt in het aantal keuzeopties. Daarom hebben wij hier de echte must-see tv-series voor boekenliefhebbers op een rijtje gezet!

Younger

Heel veel boeken, boekendeals, boekenevenementen en dat allemaal bij een uitgeverij.

Deze serie gaat over de veertigjarige Liza Miller, die sinds een jaar gescheiden is. Haar enige dochter studeert in India en door de gokverslaving van haar ex heeft ze te kampen met financiële problemen. Hierdoor moet ze haar huis verkopen en trekt ze in bij haar beste vriendin Maggie. Door haar leeftijd is het ook moeilijk om een baan te vinden. Dan ontmoet ze Josh in een café, die denkt dat ze net als hij een twintiger is. Zo komt ze op het idee om haar leven verder te leiden als 26-jarige en vindt ze alsnog een baan bij een uitgeverij, waar ze bevriend raakt met de jonge Kelsey. Kelsey neemt haar mee in de wereld van jongvolwassenen. 

Younger

Once Upon A time

De tweede in het rijtje tv-series voor boekenliefhebbers is Once Upon a Time. Haal al je sprookjesboeken er maar bij.

Deze serie gaat over sprookjesfiguren in de moderne wereld. Emma Swan krijgt bezoek van een jongetje, Henry, die zegt dat hij haar zoon is en haar meeneemt naar het stadje Storybrooke. Hij vertelt haar dat iedereen die hier woont een sprookjesfiguur is, maar dat ze dat zelf niet weten omdat ze vervloekt zijn. Dan vertelt hij Emma dat zij de savior is die de vloek moet verbreken om de happy endings terug te brengen.

Once Upon a Time

The Libriarians 

Deze serie in het rijtje tv-series voor boekenliefhebbers is een directe spin-off van de filmserie The Librarian. In de serie heeft 'The Library' een nieuwe groep uitgekozen om magische, vervloekte artefacten te beschermen. Een kunsthistoricus, een dief, een wiskundige en een krijger worden door de deuropening gestuurd om de anderen die worden beschermd door 'The Library' terug te brengen van het kwaad dat losgelaten is.

The Librarians

The Magicians

The Magicians is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Lev Grossman. Een groep studenten komt erachter dat de magie waarover ze als kinderen gelezen hebben echt is en veel gevaarlijker is dan ze ooit hadden gedacht. Maar zal de opwinding van hun magie de studenten afleiden van het ontwikkelen van hun krachten wanneer ze deze het meest nodig hebben?

The Magicians

Sherlock

Sherlock is gebaseerd op de bekende boeken van Arthur Conan Doyle en is zeer slim en intrigerend geschreven. John Watson, een legerarts, raakt gewond in Afghanistan waardoor hij niet meer actief kan zijn in het leger. Terug in Londen zoekt hij naar een woonplaats, wat ertoe leidt dat hij een flat gaat delen met Sherlock Holmes, een briljante, excentrieke privédetective. Samen lossen ze bizarre moordmysteries op en komen ze tegenover Sherlock's vijand Moriarty, een crimineel genie, te staan.

Sherlock

A Series of Unfortunate Events

Deze serie is gebaseerd op de boeken van Lemony Snicket. De Baudelaire kinderen raken hun ouders en huis kwijt in een brand en krijgen allerlei beproevingen op hun pad, terwijl ze proberen de duistere geheimen van hun familie te ontdekken. A Series of Unfortunate Events is een echte tv-serie voor boekenliefhebbers van jong en oud!

A Series of Unfortunate Events

Rizzoli & Isles

Rizzoli & Isles is gebaseerd op de boekenserie van Tess Gerritsen. Detective Jane Rizzoli en lijkschouwer Maura Isles werken samen om misdaden op te lossen in Boston. Een echte tv-serie voor boekenliefhebbers, met name liefhebbers van het thriller- en crime-genre!

Rizzoli and Isles

Game of Thrones

Deze razend populaire serie is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. In Westeros strijden negen families om de macht over de Zeven Koninkrijken. Tegelijkertijd komt een oude vijand terug die hen allemaal bedreigt en maken de laatste afstammelingen van een recent toegeëigende dynastie een plan om hun thuisland te heroveren.

Game of Thrones

The Handmaid's Tale

Deze serie, die meerde Golden Globes en Emmy Awards binnensleepte, is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood. Een alleenheerschappij gebaseerd op religie heeft het grootste deel van de Verenigde Staten overgenomen en het land Gilead genoemd. In dit land zijn vrouwen tweederangs burgers. Iedereen die probeert te ontsnappen wordt gestraft. Zo ook June, die opgepakt wordt terwijl ze probeert te ontsnappen met haar man en kind. Als straf moet ze dienstmaagd worden en kinderen baren voor ambtenaren zonder kinderen. Een echte aanrader in het rijtje tv-series voor boekenliefhebbers!

The Handmaid's Tale

The 100

The 100 is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Kass Morgan. Nadat de aarde was verwoest door een kernwapenoorlog, maakten de overgebleven mensen een ruimtestation genaamd "The Ark" om te overleven. 97 jaar later worden 100 jeugdcriminelen naar de aarde gestuurd om te kijken of hier weer leven mogelijk is. "The 100" moeten zich aanpassen aan hun nieuwe thuis, en realiseren zich dat ze niet de enigen zijn op aarde.

The 100

Outlander

Deze serie is gebaseerd op de boekenserie van Diana Gabaldon. In Outlander volgen we Claire Randall, getrouwde oorlogsverpleegster uit 1945. Tijdens een bezoekje aan een stenencirkel gaat ze op mysterieuze wijze terug in de tijd en komt ze terecht in de Schotse Hooglanden in 1743. Als ze gedwongen wordt te trouwen met de jonge Schotse strijder Jamie Fraser, ontstaat er een passievolle relatie tussen de twee waardoor Claire's hart verscheurd raakt tussen twee mannen in twee compleet andere werelden.

Outlander

Goosebumps

Deze serie is gebaseerd op de boeken van R.L. Stine. Het zijn originele verhalen gecombineerd met verhalen die gebaseerd zijn op de boeken. Enge verhalen worden werkelijkheid in Goosebumps. Net als A Series of Unfortunate Events hoort deze bij de tv-series voor boekenliefhebbers van jong en oud.

Goosebumps

True Blood

De laatste in het rijtje tv-series voor boekenliefhebbers, True Blood, is gebaseerd op de boeken van Charlaine Harris. De serie gaat over Sookie Stackhouse, een serveerster met telepatische krachten. Wanneer ze de mysterieuze vampier Bill ontmoet, ontdekt ze een bizarre bovennatuurlijke wereld. 

True Blood

Heb jij deze tv-series voor boekenliefhebbers al gezien?

Bron: Giphy, IMDB

Lees ook: The Wizard of Oz boeken, films en series

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Smaakmakers koken met specerijen

  • De nieuwe trailer van Valerian and the City of a Thousand Planets is er!

  • Drie keer verliefd

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen