De beste huidige kostuumdrama series

Ben jij ook zo'n fan van kostuumdrama's? Gelukkig zijn er genoeg series die ons meenemen naar deze tijd vol prachtige kleren. Zo hebben we een artikel geschreven met de beste kostuumdrama series ooit, maar wil jij weten welke series nu nog lopen? Denk aan het derde seizoen van Bridgerton of Outlander seizoen 7! Dus lees snel verder: bij deze series kun jij uitkijken naar een nieuw seizoen! 

Bridgerton 
We beginnen met een hele populaire serie die op Netflix te zien is: Bridgerton. De serie gaat in het eerste seizoen over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne, en volgt vervolgens steeds een ander kind van de familie. Daphne maakt haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London en wil net als haar ouders de ware liefde vinden, maar haar broer sluit potentiële kandidaten uit. Haar zoektocht naar de liefde wordt er niet makkelijker op als ze de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings leert kennen. Allebei houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden, maar hun aantrekkingskracht is ongekend. De serie is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. De eerste twee seizoenen van Bridgerton staan op Netflix en het derde seizoen voegt zich daar waarschijnlijk in 2023 nog aan toe! Kun je niet zolang wachten op nieuwe afleveringen? Vanaf 4 mei kun je de prequel serie, Queen Charlotte: A Bridgerton Story, op Netflix bekijken!

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Bridgerton: 

Sanditon
Sanditon is een plek die snel verandert. Dit ooit slaperige vissersdorp verandert in een modieus kuuroord. Daarnaast verandert de impulsieve en onconventionele Charlotte Heywood, die haar rustige landelijke huis inruilt voor de intriges en dalliances van een badplaats dat nog in de maak is. Het plot draait en draait terwijl verborgen agenda's worden onthult van personages wiens fortuin afhangt van het commerciële succes van Sanditon. Mensen zoals de visionaire ondernemer Tom Parker, erfgename van gemengd ras, Miss Lambe, en charismatische maar gecompliceerde Sidney Parker. Volg Charlotte's reis om zichzelf te ontdekken. Het derde, en laatste, seizoen is nu bijna helemaal te zien. Iedere week komt er een nieuwe aflevering uit, tot de laatste op 23 april. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Sanditon: 

Die Kaiserin
Die Kaiserin vertelt het verhaal van de jonge, eigenzinnige keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Terwijl de moeders van Elisabeth en keizer Franz Joseph hun uiterste best doen de meest geschikte partner voor hun kind te vinden, worden zij verliefd op elkaar. Het eerste seizoen kun je zien op Netflix en het tweede seizoen is inmiddels bevestigd!

Bekijk hier het eerste seizoen van Die Kaiserin:

The Crown
Over kostuumdrama series gesproken: deze serie geeft ons een kijkje in het leven van Elizabeth. Zij wordt al op erg jonge leeftijd (25 jaar) tot koningin gekroond, omdat haar vader is overleden. Daarnaast is de Tweede Wereldoorlog pas een paar jaar geleden gestopt en heeft Engeland het erg zwaar. Het is aan de jonge koningin om het land er weer bovenop te krijgen. Alsof dat niet al moeilijk genoeg is, krijgt ze ook nog te maken met premier Winston Chruchill. Wil je meer over koningin Elizabeth en haar regeerperiode weten? Dan moet je The Crown een keertje kijken! De eerste vijf seizoenen zijn op Netflix te zien en het zesde seizoen is inmiddels ook bevestigd. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Crown: 

Outlander
De serie Outlander is gebaseerd op de ontzettend populaire boekenserie De Reiziger van Diana Gabaldon. In deze serie volgen we het leven van Claire Randall. Ze is een verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze ontwaakt in het Schotland van 1743. Niet veel later wordt ze uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser en er ontstaat een gepassioneerde affaire. Dit doet haar wankelen, omdat ze eigenlijk al getrouwd is met een andere man in 1945. Hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden? Om een antwoord op deze prangende vraag te krijgen zal je toch echt Outlander moeten gaan bekijken! Zes seizoenen zijn al te zien, een zevende voegt zich daar snel aan toe en ook een achtste seizoen is bevestigd door Netflix!

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Outlander: 

Call the midwife
Ook Call the midwife is één van de beste kostuumdrama series! Jenny Lee is net afgestudeerd als verloskundige en verhuisd naar het Londense stadsdeel East End. Zelf komt ze uit een rijke famile en weet ze nog niets over de armoede. Jenny belandt in een wereld die in geen enkel opzicht te vergelijken is met waar ze vandaan komt. De straten krioelen van de kinderen. De kraamafdeling waar Jenny werkt telt maar acht bedden en daardoor vinden de meeste bevallingen noodgedwongen thuis plaats. Wanneer Jenny kennis maakt met vrouwen als Conchita, voor de 25e keer zwanger, en het hoertje Mary, 15 jaar en nu al in verwachting, beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn... 

Bekijk hier de trailer van het tiende seizoen van Call the Midwife: 

Poldark
Nog een prachtige serie die niet in dit artikel mag ontbreken is Poldark. Deze serie neemt je mee naar de Engelse kuststreek Cornwall omstreeks 1783. De charmante avonturier Ross Poldark keert terug van een oorlog in verre oorden. Zijn wereld is tijdens zijn afwezigheid drastisch veranderd. Het landgoed van de familie ligt er vervallen bij, zijn vader is overleden en zijn geliefde is verloofd met een ander. Hier laat hij het natuurlijk niet bij zitten, daar is Poldark veel te trots voor! Hij verzamelt allemaal vrienden om te veroveren wat van hem is! 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Poldark: 

Peaky Blinders
De serie Peaky Blinders speelt zich niet zo heel erg lang geleden af. Je wordt meegenomen naar het Birmingham uit 1919. De familie heeft het voor het zeggen binnen Peaky Blinders. Dit is een gevreesde bende die bekend staat om de scheermesjes die ze in hun petten naaien. Als er een krat met geweren vermist raakt besluit Thomas Shelby dat het tijd is om hun criminele activiteiten uit te breiden. Deze kostuumdrama serie is meer geschikt voor de fans van spanning en niet echt voor de romantische zielen! De serie heeft zes seizoenen. Het einde van de serie wordt een film! 

Bekijk hier de trailer van het vijfde seizoen van Peaky Blinders:

Wat zijn jouw favoriete huidige kostuumdrama series?

Lees ook: De beste romantische kostuumfilms

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Winnen: Bridgerton deel 1 t/m 5

  • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

  • Bridgerton seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen