De beste huidige kostuumdrama series

Misschien had jij graag zelf in een andere tijd geboren willen worden? In het verleden of in de toekomst? Helaas is dat niet het geval. Gelukkig zijn er genoeg series die ons mee kunnen nemen naar het verleden. Ze dragen daarin de prachtigste kostuums en nemen je mee naar een totaal andere tijd. Een andere wereld. Bij de één kom je meer te weten over het Engelse koningshuis en bij de ander over piraten of vikingen. Maar welke kostuumdrama series moet je nou echt gezien hebben? Wij hebben de beste van de beste voor je op een rijtje gezet.

The Crown

We beginnen met een hele populaire serie die op Netflix te zien is: The Crown. Deze serie geeft ons een kijkje in het leven van Elizabeth. Zij wordt al op erg jonge leeftijd (25 jaar) tot koningin gekroond, omdat haar vader is overleden. Daarnaast is de Tweede Wereldoorlog pas een paar jaar geleden gestopt en heeft Engeland het erg zwaar. Het is aan de jonge koningin om het land er weer bovenop te krijgen. Alsof dat niet al moeilijk genoeg is, krijgt ze ook nog te maken met premier Winston Chruchill. Wil je meer over koningin Elizabeth en haar regeerperiode weten? Dan moet je The Crown een keertje kijken!

kostuumdrama seriesBron: Netflix

Gunpowder

Alleen al Kit Harington is een hele goede reden om naar de miniserie Gunpowder te gaan kijken! Hij speelt de hoofdrol (Robert Catesby) in deze heftige serie. Robert Catesby is een katholieke man in een tijd waarin het Protestantse Engeland de katholieken vervolgt. Chief Robert Cecil jaagt op katholieke priesters en executeert ze. In het geheim moeten de katholieken hun religie belijden. Hierbij riskeren ze alles, zelfs hun leven! Geen prettige tijd om in te leven dus voor Catesby. Maar helaas kan je niet kiezen in welke tijd je geboren wordt.

kostuumdrama seriesBron: BBC One

Another Period

Another Period is even iets minder zwaar dan de voorgaande kostuumdrama series. Het draait hier vooral om de humor! In de serie volgen we de avonturen van de Bellacourts in Newport. Ze hebben ontzettend veel geld en weten van gekkigheid eigenlijk niet meer wat ze ermee moeten doen. De zussen Lilian en Beatrice maken zich vooral druk om hun uiterlijk, welke feestjes populair zijn en hoe ze beroemd kunnen worden. Maar dat gaat zeker niet heel erg makkelijk in 1902.

kostuumdrama seriesBron: Comedy Central

Victoria

Victoria is op een nog jongere leeftijd tot koningin gekroond dan Elizabeth uit de serie The Crown. Op haar 18de is het al zover en moet ze regeren over Engeland. Ze bouwt een innige vriendschap met haar mentor, Lord Melbourne, op tijdens haar eerste jaren op de troon. Langzaam wordt ze verliefd op Lord Melbourn, maar ze realiseert zich al snel dat het eigenlijk een onmogelijke liefde is. Pas wanneer ze Prins Albert ontmoet, valt ze langzaam maar zeker voor de charmes van een andere man… Victoria is een adembenemende serie die het kijken zeker waard is.

kostuumdrama seriesBron:

Outlander

De serie Outlander is gebaseerd op de ontzettend populaire boekenserie De Reiziger van Diana Gabaldon. In deze serie volgen we het leven van Claire Randall. Ze is een verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze ontwaakt in het Schotland van 1743. Niet veel later wordt ze uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser en er ontstaat een gepassioneerde affaire. Dit doet haar wankelen, omdat ze eigenlijk al getrouwd is met een andere man in 1945. Hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden? Om een antwoord op deze prangende vraag te krijgen zal je toch echt Outlander moeten gaan bekijken!

kostuumdrama seriesBron: 

Vikings

Vikings gaat vooral over de viking Ragnar, die maar al te graag de Vikings wil aanvoeren. Hij wilt samen met zijn ambitieuze broer Rollo en zijn trouwe vrouw Lagertha zijn voorbestemde rol als ontdekker en veroveraar vervullen. Maar terwijl Ragnar brutale rooftochten in verre rijken aan de andere kant van de oceaan leidt, beramen gevaarlijke verraders in zijn Noorse vaderland een complot tegen hem. Dus ben jij op zoek naar avontuur, maar houd je ook van kostuums? Dan is de serie Vikings ideaal voor jou!

Kostuumdrama seriesBron: World 2000 Entertainment

Black Sails

In Black Sails draait het vooral om de piraten! New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteinen uit de geschiedenis, Kapitein Flint. Maar dan keert de Britse marine terug om hun land weer te veroveren en daardoor ontstaat een heftge strijd. Flint en zijn bemanning geven zichzelf natuurlijk niet zomaar gewonnen! Samen met bondgenoot Eleanor Guthrie, dochter van het lokale hoofd, bedenkt Flint een plan om de Britse aanval te dwarsbomen. Dit is het begin van een levensgevaarlijke schattenjacht. Op hetzelfde moment wordt de jonge matroos John Silver aangenomen als nieuw bemanningslid van Flint, maar hij blijkt een brutale vlerk te zijn die voortdurend het gezag van zijn kapitein ondermijnt.

kostuumdrama seriesBron: Quaker Moving Pictures

Call the midwife

Ook Call the midwife is één van de beste kostuumdrama series! Jenny Lee is net afgestudeerd als verloskundige en verhuisd naar het Londense stadsdeel East End. Zelf komt ze uit een rijke famile en weet ze nog niets over de armoede. Jenny belandt in een wereld die in geen enkel opzicht te vergelijken is met waar ze vandaan komt. De straten krioelen van de kinderen. De kraamafdeling waar Jenny werkt telt maar acht bedden en daardoor vinden de meeste bevallingen noodgedwongen thuis plaats. Wanneer Jenny kennis maakt met vrouwen als Conchita, voor de 25e keer zwanger, en het hoertje Mary, 15 jaar en nu al in verwachting, beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn...

kostuumdrama seriesBron: BBC One

Poldark

Nog een prachtige serie die niet in dit artikel mag ontbreken is Poldark. Deze serie neemt je mee naar de Engelse kuststreek Cornwall omstreeks 1783. De charmante avonturier Ross Poldark keert terug van een oorlog in verre oorden. Zijn wereld is tijdens zijn afwezigheid drastisch veranderd. Het landgoed van de familie ligt er vervallen bij, zijn vader is overleden en zijn geliefde is verloofd met een ander. Hier laat hij het natuurlijk niet bij zitten, daar is Poldark veel te trots voor! Hij verzamelt allemaal vrienden om te veroveren wat van hem is! 

kostuumdrama seriesBron: BBC One

Peaky Blinders

De serie Peaky Blinders speelt zich niet zo heel erg lang geleden af. Je wordt meegenomen naar het Birmingham uit 1919. De familie heeft het voor het zeggen binnen Peaky Blinders. Dit is een gevreesde bende die bekend staat om de scheermesjes die ze in hun petten naaien. Als er een krat met geweren vermist raakt besluit Thomas Shelby dat het tijd is om hun criminele activiteiten uit te breiden. Deze kostuumdrama serie is meer geschikt voor de fans van spanning en niet echt voor de romantische zielen!

Kostuumdrama seriesBron: BBC Two

The last Kingdom

De held Uhtred is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren. Deze serie is gemaakt door dezelfde makers als Downton Abbey, dat moet natuurlijk wel een goede serie zijn!

Kostuumdrama seriesBron: BBC Two

Reign

We sluiten dit artikel met de beste huidige kostuumdrama series af met Reign. Dit is een adembenemende serie over het Schotse koningshuis. Mary Stuart wordt al tot koningin van Schotland gekroond als ze nog maar heel klein is. Er wordt voor haar een huwelijk geregeld met de France prins Francis. Zij zal met hem moeten trouwen om haar troon en volk te redden van Engeland. Ondertussen komen er allemaal moeilijkheden op haar pad: een buitenechtelijke halfbroer Sebastian (Bash), een koning die krankzinnig wordt, een listige koningin en de profeet Nostradamus die een verwoestende voorspelling maakt. Reign is een heerlijke romantische serie!

Kostuumdrama seriesBron: The CW

Wat zijn jouw favoriete huidige kostuumdrama series?

Lees ook: De beste romantische kostuumfilms

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Outlander - Seizoen 1

  • Outlander seizoen 4 is binnenkort in Nederland te zien

  • 17 romantische series die je wil zien

  • Recensie: Outlander - Seizoen 2

  • Series met mooie mannen die je wilt zien

Zoek in artikelen