De beste rampenfilms

Natuurrampen zijn natuurlijk verschikkelijk, denk maar aan de vulkaan Vesuvius die de hele stad Pompeii heeft verwoest. Deze gebeurtenissen, fictief of niet, zorgen natuurlijk wel voor grote inspiratiebronnen voor rampenfilms. Wij hebben voor jullie de beste rampenfilms die gebaseerd zijn op (fictieve) natuurrampen voor jullie op een rijtje gezet.

De beste rampenfilms

The Day After Tomorrow

Het noordelijk halfrond van de aarde dreigt te veranderen in een ijslandschap. Klimatoloog Jack Hall houdt zich bezig met de vraag wat er gebeurd als we teruggaan naar de ijstijd. Wanneer hij zelf getuige is van het losbreken van een enorme ijsrots op Antarctica, waarschuwt hij direct het Witte Huis. Op dat moment bevindt zijn zoon Sam zich in New York. Zowel New York als de rest van de wereld wordt op hetzelfde moment getroffen door zware hagelbuien, orkanen, tornado's en hevige sneeuwval. Jack waarschuwt zijn zoon om niet de straat op te gaan. Er wordt een massale evacuatie naar het zuiden opgezet, omdat dit deel van de aarde nog veilig is. Jack daarentegen trekt noordwaarts om zijn zoon te redden. Zelfs hij is niet voorbereid op wat hij onderweg tegenkomt...

De beste rampenfilms

2012

De Maya's hebben eeuwen geleden al voorspeld dat in 2012 de wereld zal vergaan. Charlie Frost kondigt in zijn radioprgramma aan dat deze voorspelling uit gaat komen. De wetenschapper Helmsley probeert samen met zijn leidinggevende Anhauser en de Amerikaanse president een plan te bedenken om de schade en het dodental te beperken. Laura Wilson, de dochter van de president, bereidt zich net als de rest van de wereld voor op de dag des oordeels. Jackson Curtis, een gescheiden vader, wil toch koste wat het kost zijn ex-vrouw en kinderen in veiligheid brengen.

De beste rampenfilms

San Andreas

In San Andreas wordt Californië getroffen door een allesverwoestende aardbeving. De SAR- helikopterploot Raymond reist samen met zijn, van hem vervreemde, vrouw, Emma, van Los Angeles naar de getroffen stad San Francisco. Hun enige dochter bevindt zich namelijk op het moment van de ramp in die stad. Raymond en Emma's gevaarlijke reis naar San Francisco is slechts het begin..

Lees hier de recensie

De beste rampenfilms

Dante's Peak

Vier jaar nadat zijn verloofde om het leven kwam bij een vulkaanuitbarsting in Colombia, heeft vulkanoloog Harry Dalton nog steeds geen rust gevonden. Harry overweegt zelfs helemaal met de vulkanologie te stoppen, tot een ex-collega hem vraagt naar Dante's Peak te gaan om de licht seismische activiteit die er waargenomen is, te gaan bestuderen. Dante's Peak wordt bestuurd door burgemeester Rachel Wando. Rachel staat op het punt een lonend contract te tekenen met een miljonair die fors in het stadje wil investeren. Harry stelt tot zijn verbijstering vast dat de toestand erger is dan verwacht: alle tekenen wijzen op een naderende catastrofe.

De beste rampenfilms

Volcano

Mike Roark, de directeur van de Los Angeles Office of Emergency Management, is aan het werk als een tot dan toe onbekende vulkaan uitbarst in het hartje van Los Angeles. Zijn vrouw en dochter zitten nog thuis waardoor hij van hun gescheiden raakt. De lava van de vulkaan baant zich een weg door Los Angeles en verwoest alles wat op zijn pad komt. Het is aan Roark om samen met zijn rechterhand Emmit Reese en de seismologe Dr. Amy Barnes de lava te bevechten.

De beste rampenfilms

Armageddon

In Armageddon nadert een meteoor de aarde. De directeur van NASA roept de hulp van een team specialisten in, die hij de ruimte in wilt sturen om de meteoor te stoppen. Harry Stamper is de beste olieboorder van het land en zijn hulp wordt ingeroepen om de astronauten te trainen voor ze de ruimte in gaan. Harry heeft er echter geen vertrouwen in dat het team op tijd getraind is, waardoor hij besluit om zelf mee te gaan en het team te leiden. Het is de bedoeling dat hij met het team op de meteoor landt en een gat boort in het oppervlak van de meteoor om een bom in de kern te laten zakken en zo de aarde te redden.

De beste rampenfilms

Pompeii

Milo is een keltische gladiator die in de slavernij leeft. Hij weet zich echter uitstekend staande te houden in een gevecht, wat niet onopgemerkt blijft bij zijn slavendrijvers. Milo wordt naar Pompeii gestuurd, een klein stadje die aan de voet van de vulkaan Vesuvius ligt. Daar moet hij in de arena vechten. Hij wordt echter verliefd op Cassia, een edelvrouw. Hun liefde is gedoemd te mislukken, want ze is tegen haar zin in uitgehuwelijkt aan de senator Corvus. Wanneer de vulkaan weer begint te spuwen zal Milo zich uit de arena moeten vechten. Zal hij op tijd met zijn geliefde weten te vluchten, voordat Pompeii wordt bedolven onder een allesvernietigende laag hete as en lava?

De beste rampenfilms

The Perfect Storm

The Perfect Storm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ondanks het naderende stormseizoen varen Billy Tyne en zijn bemanning toch uit om te gaan vissen. Ze hebben een slecht seizoen achter de rug, dus ze hebben geen keus. Ze vangen veel vissen, maar ze komen hierdoor wel terecht in een verschrikkelijke storm.

De beste rampenfilms

Twister

Amerika wordt jaarlijks geteisterd door verschillende tornado's. Echter kan men pas op het allerlaatste moment voorspellen wanneer de tornado zal ontstaan, en dan is het vaak al te laat. Jo en Bill zijn twee wetenschappers die de waarschuwingstijd van een tornado willen vergroten. Ze willen elektrische meetapparatuur in het hart van de tornado brengen om hem beter te bestuderen en de weg die hij aflegt te kunnen voorspellen. Dit kan echter alleen door recht in haar dodelijke pad te gaan staan en te proberen het pas op het allerlaatste moment uit de weg te gaan...

De beste rampenfilms

Deep Impact 

In Deep Impact ontdekt de 14-jarige Leo Beiderman bij toeval een nieuwe komeet. De ambitieuze journaliste Jenny Lerner krijgt er lucht van en ziet de primeur als een handig carrièrezetje, want, zo maakt de eerste zwarte president Tom Beck bekend: de mensheid heeft nog maar een paar maanden te gaan. Als noodoplossing wordt een gigantische onderaardse schuilkelder aangelegd waar één miljoen uitverkorenen de jarenlange winter die de komeetinslag zal veroorzaken, kunnen overleven. Voor plan B wordt astronaut Spurgeon Tanner uit zijn pensioen teruggehaald...

De beste rampenfilms

Geostorm

Een reeks onvoorstelbare natuurrampen bedreigt de aarde. De wereldleiders besluiten om naar aanleiding van de natuurrampen een netwerk van satellieten te bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar dan gaat er iets mis. In plaats van dat het systeem de aarde beschermt, valt het de aarde juist aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt. Jake, een wetenschapper moet er samen met zijn broer Max voor gaan zorgen dat de storing in het satellietprogramma verholpen gaat worden.

Welke van deze rampenfilms ga jij zeker nog kijken?

Lees ook: De leukste bovennatuurlijke series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

  • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

  • Johanna Mo - Het donkere woud

  • Niki - Christos Chomenidis

  • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • 16 x gezellige Halloween films

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • Leukste meiden series op Netflix

  • Heksenfilms, de leukste films over heksen

Zoek in artikelen