Hoogst gewaardeerde sitcoms

Soms wil je gewoon even je verstand op nul zetten en nergens aan denken. Hoe kan je dit nou beter doen dan door een sitcom te kijken? Dit werkt regelmatig op je lachspieren en je kan je heerlijk ontspannen. Niet alle sitcoms zijn natuurlijk even leuk en wij zetten de hoogst gewaardeerde sitcoms voor je op een rijtje! 

Voor dit artikel hebben wij ons gebaseerd op IMDB, Chicklit.nl en Rotten Tomatoes om te bepalen wat de hoogst gewaardeerde sitcoms zijn!

GLOW

In het LA van de jaren 80 begint een stel buitenbeentjes opnieuw als de Gorgeous Ladies of Wrestling. Het hoofdpersonage is een actrice die zonder werk thuis zit. Ze ziet in de vrouwelijke worstelcompetitie als haar kans om toch nog een poging te wagen om beroemd te worden. GLOW is een komedie van de makers van Orange is the New Black.

hoogst gewaardeerde sitcomsBron: Netflix

Dear White People

Zwarte studenten krijgen te maken met dagelijkse vernederingen en achterbaks gekonkel op een Ivy League-Universiteit die lang niet zo liberaal is als ze zelf denkt. Als reactie op de discriminatie op de Unversiteit start Samantha White samen met een aantal andere zwarte studenten een radioprogramma 'Dear White People'.

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: Netflix

One Day at a Time

In de remake van de originele klassieker zorgt een recent alleenstaande Cubaans-Amerikaanse moeder voor haar tienerdochter en oudere zoon, samen met haar ouderwetse moeder.

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: Netflix

The Good Place

Door een vergissing belandt de egoïstische Eleanor Shellstrop na haar dood op de Goede Plaats. Ze wil er absoluut blijven en besluit daarom een beter mens te worden.

hoogst gewaardeerde seriesBron: NBC

Atlanta

Twee neven, met een verschillende kijk op kunst versus commercie, zijn omhoog aan het klimmen in de Atlanta rapscene. Earnest 'Earn' Marks is een ambitieuze schoolverlater en zijn vervreemde neef wordt plotseling een ster.

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: FX

Rick and Morty

De briljante Rick sleept zijn kleinzoon, Morty, mee voor wilde en gevaarlijke avonturen in andere werelden en dimensies.

hoogst gewaardeerde sitcomsBron: Adult Swim

The End of the F***ing World

In deze, op een stripverhaal gebaseerde, serie vol met zwarte humor gaat een bijna psychopatische tiener samen met een opstandige avonturierster op een rampzalige roadtrip op zoek naar Alyssa's vader.

hoogst gewaardeerde serieBron: Channel 4

Grown-ish

Grown-ish is de spin-off van de komedie Black-ish. De komedie Grown-ish volgt de oudste dochter van de Johnsons, Zoey, als zij naar de universiteit gaat en er achter komt dat niet alles gaat zoals zij het wil nu ze het ouderlijk nest heeft verlaten.

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: Freeform

Friends

Friends draait om een groep van zes vrienden; Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Ze maken met zijn allen heel wat avonturen mee!

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: NBC 

Motherland

Motherland gaat over het navigeren langs moeilijkheden en trauma's in het leven van moeders uit de middenklasse, een kijk op de competatieve en onromantische - niet de schattige en geaccepteerde kant van het moederschap.

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: BBC Two

The Last O.G.

Tray is een ex-gevangene die na vijftien jaar uit de gevangenis wordt vrijgelaten wegens goed gedrag. Hij keert terug naar zijn oude wijk in Brooklyn om te ontdekken dat daar het één en ander is veranderd. Zijn ex-vriendin, Shay, is nu getrouwd met een blanke man genaamd Josh en is bezig zijn tweeling groot te brengen, Amira en Shazad. Tray besluit een betere man en een vader te worden met de hulp van de eigenaar van een half huis, Mullins, en zijn neef Bobby.

Hoogst gewaardeerde seriesBron: TBS

Young Sheldon

'Young Sheldon' kijkt terug op het vroege leven van Sheldon Cooper vóór de gebeurtenissen in 'The Big Bang Theory', toen hij nog maar een negenjarig genie was dat met zijn ouders in East Texas woonde. Sheldon slaat de vierde klas over en gaat rechtstreeks naar de middelbare school, tot grote ergernis van zijn broers en zussen.

Hoogst gewaardeerde seriesBron: CBS

Arrested Development

Arrested Development gaat over de excentrieke familie Bluth. Michael Bluth tracht samen met zijn zoon, broers en zus het familiebedrijf van de ondergang te redden, nadat zijn vader wegens fraude in de gevangenis komt. 

Hoogst gewaardeerde sitcomsBron: Netflix

The Office

The Office speelt zich af in het kantoor van de fictieve firma Dunder-Mifflin Paper Company in Scranton (Pennsylvania). De baas Michael Scott denkt dat hij de beste baas is die je maar kan wensen. Hij probeert grappig en vriendelijk te zijn naar zijn personeel en ziet ze als zijn familie. Hij krijgt van het hoofdkantoor te horen dat hij moet gaan inkrimpen, heeft het hier echter heel moeilijk mee en probeert dit uit te stellen. Zijn assistent Dwight denkt dat hij alles te zeggen heeft binnen "The Office" en hoopt op promotie, die hij niet krijgt.

Bron: NBC

Wat is jouw favoriete sitcom?

Bron:  IMDB, Chicklit.nl en Rotten Tomatoes

Lees ook: 10 komedies op Netflix voor vrouwen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen