5 x gezellige wintersport films

Velen kijken er elk jaar naar uit; de wintersport vakantie! Heerlijk met vrienden en familie een weekje skiën of snowboarden. En in de avond is het natuurlijk de hoogste tijd om de kroeg onveilig te maken tijdens de après-ski. Speciaal voor iedereen die nog even lekker op wintersport vakantie gaat en alvast in de juiste sfeer wil komen hebben wij 5 gezellige wintersport films op een rijtje gezet. 

1. Chalet Girl 

De vrolijke Kim is een stoere skateboardkampioen uit Engeland. Om geld te verdienen voor haar familie reist ze af naar de Alpen, waar ze als een Chalet Girl gaat werken voor Richard en Caroline. Ze komt in een nieuwe wereld terecht vol met luxe, feestjes, nieuwe vrienden en snowboarden! Kim blijkt een natuurtalent op de piste en schrijft zich in voor de competitie aan het eind van het seizoen. Ondertussen wordt ze verliefd op Jonny, de zoon van haar baas. Hij lijkt haar ook leuk te vinden, maar dat maakt het er niet veel makkelijker op: Jonny is namelijk verloofd!

wintersport filmsBron: Entertainment One

2. Snowfever

Op wintersport zonder haar ouders gaat de aanvankelijk dromerige en verlegen Nicky helemaal los. Samen met haar vriendinnen, Max en Sam, gaat ze de strijd om de knappe snowboardleraar Ryan aan. Hierdoor komt haar vriendschap met Eef, haar beste vriendin, in gevaar. Ook zet ze de liefde van de jongen waar ze echt om geeft op het spel. Dit is Ryan's jongere broertje, Erik. Tijdens het nieuwjaarsbal in Oostenrijk is Nicky de prinses waar ze altijd van heeft gedroomd, maar onderweg is ze zichzelf kwijtgereekt.. 

wintersport filmsBron: Hope & Glory Pictures International

3. Hot Tub Time Machine

Vier vrienden gaan naar een ski-oord waar ze in hun vroegere jaren altijd feest gingen vieren. Tijdens één van de avonden wordt er behoorlijk stevig gedronken en dan merken ze dat de jacuzzi een 'Hot Tub Time Machine' is waarmee ze terug in de tijd kunnen reizen. Al snel belanden ze in het jaar 1986. Dankzij de tijdmachine vinden de vrienden hun jeugd weer terug en dat zorgt natuurlijk voor de nodige bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen...

wintersport filmsBron:  Metro-Goldwyn-Mayer

4. Last Holiday

Georgia Byrd komt uit New Orleans en is best wel een beetje verlegen. Op een dag krijgt ze te horen dat ze binnenkort dood zal gaan. Ze besluit meteen om haar leven drastisch te veranderen en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.

gezellige wintersport filmsBron: Paramount Pictures

5. Snow Dogs

Ted Brooks is een tandarts uit Miami. Hij komt erachter dat hij in een testament genoemw wordt en reist direct naar Alaska om zijn deel van de erfenis op te halen. Wanneer hij arriveert blijkt zijn deel iets anders te zijn dan verwacht en erft hij een team sleehonden. De bergman, Thunder Jack, wil de honden eigenlijk graag zelf hebben en probeert ervoor te zorgen dat Ted terugkeert naar Miami. Maar Ted heeft andere plannen en besluit met de honden te trainen, zodat hij mee kan doen aan racen.

wintersport filmsBron: Walt Disney

Wat is jouw favoriete wintersport film?

Lees ook: De leukste winterfilms

Nieuwste artikelen

  • Een lang bewaard geheim - Maria Nicolai

  • Meisje zonder hoop - Michael Robotham

  • Waar de wind de aarde raakt - Ilaria Tuti

  • Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

  • De ogen van Osiris - Oliver Potzsch

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen