Boekverfilmingen in 2019/2020

Elk jaar worden er een groot aantal boeken verfilmd tot films en series! Ook in 2019 en 2020 is het natuurlijk weer raak. Speciaal voor jullie hebben we alle boekverfilmingen in 2019/2020 op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd of jouw favoriete boek tot leven gaat komen in een film of serie? Lees dan snel verder!

1. Native Son - 24 januari 2019 (USA release)

Native Son is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Wright. Het gaat over een jonge Afro-Amerikaan die volwassen wordt in het Zuiden van Chicago in de jaren 30. We volgen zijn verhaal terwijl hij in een neerwaartse spiraal terecht komt, nadat hij in een moment van paniek een blanke vrouw vermoordt. Nick Robinson (bekend uit fde films Love, Simon en Everything, Everything) speelt een grote rol in deze film als Jan Erlone.

2. The Umbrella Academy - 15 februari 2019 (NL release)

Deze Netflix serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie, geschreven door Gerard Way. Een groep superhelden komt weer bij elkaar na de dood van hun adoptievader. Het verhaal speelt zich af in een alternatieve wereld waarin John F. Kennedy nooit vermoord is. In oktober 1989 bevallen 43 vrouwen opeens van kinderen met superkrachten. Zes van hen worden geadopteerd en komen terecht op The Umbrella Academy. Ze worden getraind om de wereld te redden.

3. The Aftermath - 28 maart 2019 (NL release)

The Aftermath is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rhidian Brook en is in het Nederlands vertaald als Het huis in Kreis Pinneberg. Het verhaal speelt zich vlak na de Tweede Wereldoorlog af. Een Britse kolonel woont met zijn vrouw in Hamburg wanneer er problemen ontstaan met een Duitse man. Hij was namelijk de vorige eigenaar van het huis.

4. Pet Sematary - 4 april 2019 (NL release)

Pet Sematary van Stephen King is al een keer eerder verfilmd in 1989, maar de makers vonden dat het tijd werd voor een reboot. Louis Creed trekt met zijn vrouw Rachel en hun twee kinderen Gage en Ellie naar een landelijk huis. Daar worden ze vriendelijk verwelkomd en op de hoogte gebracht van het lokale griezelige 'Pet Sematary'. Nadat hun kat overreden wordt, besluit Louis deze te begraven op de mysterieuze begraafplaats voor huisdieren. Deze begraafplaats is echter niet wat het lijkt...

5. After - 18 april 2019 (NL release)

After is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Anna Todd. Dit is een fanfictie over Harry Styles van One Direction. In After volgen we het verhaal van Tessa. Zij is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin?

6. Pretty Little Liars: The Perfectionists - 13 mei 2019 (USA release)

The Perfectionists speelt zich af in Beacon Heights. Daar lijkt alles onder controle. Maar niets in Beacon Heights is zoals het lijkt. De stress om perfect te zijn, leidt tot de eerste moord in de stad. Achter elke Perfectionist zit een geheim, een leugen en een noodzakelijk alibi. Allison DiLaurentis en Mona Vanderwaal uit Pretty Little Liars zullen terugkeren in The Perfectionists. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sara Shepard.

7. Good Omens - 1 juni 2019 (ENG release)

Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden! Ook Aartsengel Gabriel (Jon Hamm) zal een grote rol spelen in de serie Good Omens. Michael Sheen en David Tennant zijn de grote sterren van de serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Neil Gaiman.

8. It: Chapter Two - 5 september 2019 (NL release)

In 2017 verscheen IT in de bioscoop en sinds dat moment wachten we al op het tweede deel. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, in het Nederlands vertaald als 'Het'. In deze film is het 27 jaar later. De Losers Club, nu volwassen, zet opnieuw alles op alles om de terreur van de entiteit achter Pennywise een halt toe te roepen, wat allemaal begint met een ´verwoestend telefoontje.´

9. The Kitchen - 19 september 2019 (NL release)

In de jaren 70 in het New Yorkse 'Hell's Kitchen' worden drie mannen, lid van de Ierse maffia, gearresteerd. Hun echtgenotes Claire, Ruby en Kathy besluiten hun plannen voort te zetten. Niemand kon vooraf voorspellen dat de vrouwen het spel meedogenloos en gemeen konden meespelen. The Kitchen is gebaseerd op de stripboeken van Ollie Masters en Ming Doyle.

10. The Goldfinch - 10 oktober 2019 (NL release)

The Goldfinch gaat over een jongen die wordt meegenomen door een rijke familie uit de Upper East Side in New York nadat zijn moeder is omgekomen tijdens een bombardement van het Metropolitan Museum of Art. In deze film spelen een onder andere Sarah Paulson (American Horror Story) en Nicole Kidman een rol. De film is gebaseerd op Het puttertje van Donna Tartt

11. The Woman in the Window - 24 oktober 2019 (NL release)

The Woman in the Window is gebaseerd op het boek De vrouw in het raam van A.J. Finn. Het verhaal gaat over Anna Fox. Ze woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit, ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

12. Doctor Sleep - 7 november 2019 (NL release)

Doctor Sleep, geschreven door Stephen King, is het vervolg op The Shining. In Doctor Sleep volgen we het verhaal van de volwassen Danny Torrance. Danny heeft psychische krachten en noemt deze ‘The Shining’. Hij vecht tegen alcoholisme, net zoals zijn vader, en ontmoet een meisje met dezelfde krachten als hij. Zij heet Abra Stone.

13. The Good Liar - 21 november 2019

The Good Liar volgt Roy Courtnay, een oplichter die in een klein Engels stadje woont. Hij staat op het punt zijn laatste zwendel uit te voeren. Zijn doelwit is een knappe, alleenstaande vrouw genaamd Betty. Roy ontmoet haar online en kan niet geloven dat ze heel erg rijk is. Op arrogant wijze gaat hij ervanuit dat zijn truc zal werken. Betty nodigt hem inderdaad uit bij haar te komen wonen in haar prachtige huis, maar eenmaal op zijn plek gekomen ontdekt Roy dat hij misschien vastzit in een gevaarlijk web. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Searle. De cast van The Good Liar zal onder andere bestaan uit Helen Mirren (The Nutcracker and the Four Realms) en Ian McKellen (The lord of the Rings).

14. Motherless Brooklyn - 5 december 2019

Het verhaal van Motherless Brooklyn speelt zich af in 1954 en gaat over Lional Essrog (Edward Norton), een man met het syndroom van Tourette die werkt als een privé-detective. Hij onderzoekt de zaak van een jonge vrouw die een demonstratie leidt tegen een machtige ontwikkelaar, die buurten ontwerpt als ghetto's zodat ze erna door zijn cliënten goedkoop opgekocht kunnen worden. Dafoe zal de broer van deze ontwikkelaar spelen. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Lethem.

15. Where'd You Go, Bernadette? - 31 december 2019 (NL release)

Bernadette heeft een hekel aan veel dingen waaronder mensen, haar huis verlaten en voornamelijk de ouders van klasgenoten van haar vijftienjarige dochter Bee. Nadat de angstige Bernadette plots spoorloos verdwijnt gaat Bee op onderzoek uit. In haar zoektocht naar de ware gebeurtenissen omtrent de vermissing komt ze het getroebleerde verleden van haar moeder te weten. Where'd You Go, Bernadette? is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maria Semple. In het Nederlands vertaald als Waar is Bernadette?.

16. Chaos Walking - 31 december 2019 (NL release)

Deze film is gebaseerd op het eerste boek uit De Chaos-trilogie van Patrick Ness, genaamd Het mes dat niet wijkt (The Knife of Never Letting Go). In Chaos Walking speelt Tom Holland de rol van Todd Hewitt, een jongen die opgroeit in een stad met alleen maar mannen. Hij ontdekt dat er een groot en vreselijk geheim voor hem achter gehouden wordt, ondanks het feit dat iedereen elkaars gedachten kan lezen.

Boekverfilmingen in 2019/2020  Boekverfilmingen in 2019/2020  Boekverfilmingen in 2019/2020Bron: syfy.com

17. A Dog's Way Home - 31 december 2019

A Dog's Way Home is gebaseerd op het gelijknamige boek van W. Bruce Cameron (hij schreef ook het boek A Dog’s Purpose). A Dog's Way Home is een hartverwarmend avontuur over de hond Bella die gescheiden raakt van haar menselijke wederhelft en een 400 km-lange reis tegemoet gaat om haar geliefde baasje, de geneeskundestudent Lucas, terug te vinden. In de zoektocht naar Lucas komt Bella heel wat figuren tegen, waaronder een verweesde bergleeuw en een dakloze veteraan, wiens harten ze weet te stelen.

18. All the Bright Places - 2019

Er is helaas nog geen precieze releasedatum bekend voor All the Bright Places, maar we weten dat de film in 2019 zal verschijnen. De film is gebaseerd op het boek Waar het licht is van Jennifer Niven. Violet is op weg naar de klokkentoren van haar school, haar dood tegemoet tredend door middel van zelfdoding. Ze kan het verdriet van haar zusters dood niet meer verdragen. Bovenin de toren komt ze echter Theodore Finch tegen, die door de meeste leerlingen tot 'vreemd' gedoopt is, omdat hij last van woede en manische uitbarstingen heeft. Violet staat bekend als de populaire cheerleader. De twee vormen een onverwachte band. Samen moeten ze voor een schoolproject toeristische attracties bezoeken, wat er voor zorgt dat Violet langzaamaan herstelt. Theodore kampt helaas nog steeds met zijn gebruikelijke demonen.

 

19. Virgin River - 2019

Virgin River draait om Melinda Monroe, die antwoordt op een advertentie.  Ze gaat werken als verpleegster in het afgelegen Californische stadje Virgin River. Al snel ontdekt ze dat het wonen in een kleine stad niet zo eenvoudig is als dat het lijkt. Ze zal ervoor moeten zorgen dat ze zichzelf geneest voordat ze Virgin River echt haar thuis kan noemen. Deze tv serie is gebaseerd op Thuis in Virgin River van Robyn Carr.

20. The Irishman - 2019

The Irishman volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een WWll-veteraan die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). Het is helaas nog niet bekend wanneer The Irishman in de bioscoop zal verschijnen, maar het zal in 2019 zijn!

Boekverfilmingen in 2019/2020  Boekverfilmingen in 2019/2020Bron: STX Entertainment

21. The Voyage of Doctor Dolittle - 16 januari 2020 (NL release)

Een dierenarts komt erachter dat hij met dieren kan praten. Op Twitter heeft Robert Downey Jr. een afbeelding gedeeld waarop iedereens rol in de film te zien is! De film is gebaseerd op De reizen van dokter Dolittle van Hugh Lofting.

22. Little Women - 30 januari 2020 (NL release)

Little Women is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louisa May Alcott uit 1868 en 1869. In het Nederlands verscheen dit boek onder de titel: Onder moeders vleugels. Dit boek speelt zich af in Orchard House. We volgen het leven van de vier March zusters (Meg, Jo, Beth en Amy March). Het boek is losjes gebaseerd op de eigen kindertijd van de schrijfster en haar drie zussen.

Boekverfilmingen in 2019/2020Bron: Patriot Pics/Backgrid.

23. Call of the Wild - 19 februari 2020 (NL release)

Call of the Wild is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack London uit 1903. Het is een live-action film over sledehonden die proberen te overleven in de wildernis van Alaska. In deze film zulen Harrison Ford (Indiana Jones) en Dan Stevens (Beauty and the Beast).

24. Greyhound - 7 mei 2020 (NL release)

Greyhound is gebaseerd op het boek The Good Shepherd van C.S. Forester. Een doorgewinterde marinier krijgt het commando over een torpedobootjager. Als bevelhebber moet hij het niet alleen tegen de vijand opnemen, maar ook zijn eigen twijfels en demonen onder ogen zien. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

25. Artemis Fowl - 27 mi 2020 (NL release)

Artemis Fowl is gebaseerd op het geliefde boek van Eoin Colfer. Het 12-jarige genie, afkomstig uit een lange lijn van criminele meesterbreinen, belandt in een strijd van sluwheid tegen een machtig, verborgen ras van feeën die mogelijk achter de verdwijning van zijn vader zit.

26. Death on the Nile - 1 oktober 2020 (NL release)

Op 2 oktober 2020 verschijnt het vervolg op Murder on the Oriënt Express in de bioscopen. Death on the Nile is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Terwijl Hercule Poirot op vakantie is op de Nijl, moet hij de moord op een jonge erfgename onderzoeken.

Boekverfilmingen in 2019/2020Bron: 20th Century Fox

27. Dragon Rider - 2020

Dragon Rider is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Cornelia Funke. Een jonge zilveren draak werkt samen met een berggeest en een weeskind. Ze gaan op reis door de Himalaya op zoek naar de rand van de hemel. Het is nog niet bekend wanneer in 2020 de film zal verschijnen.

Naar welke boekverfilmingen in 2019/2020 kijk jij het meeste uit?

Lees ook: Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • De ergste film clichés 

 • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

 • Leukste meiden series op Netflix

 • 16 x gezellige Halloween films

 • Deze boeken worden nu verfilmd

Zoek in artikelen