De beste natuurrampenfilms

Meestal mogen we volop genieten van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Van de prachtige groene bossen tot de azuurblauwe zee! Maar de natuur is niet altijd alleen maar mooi, ze kan ook ontzettend gevaarlijk zijn. Denk maar aan vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en tsunami's. Van het één op het andere moment kan de natuur honderdduizenden slachtoffers eisen. De laatste jaren zijn hier ontzettend veel films over gemaakt en wij hebben de beste natuurrampenfilms voor jullie op een rijtje gezet. Spannend maar ook goed om soms van te leren...

The Day After Tomorrow

De wereld wordt in The Day After Tomorrow bedreigt door gigantische stormen, orkanen, vloedgolven en aardbevingen. In deze spectaculaire film volgen we professor Adrian Hall. Hij is een paleoklimatoloog en wil de wereld redden van de gevolgen van het broeikaseffect. Helaas is hij niet echt op tijd en wordt de wereld al overvallen door de eerste verschijnselen van de Nieuwe Ijstijd. Zijn zoon is op dat moment in New York en Adrian doet er alles aan om hem te redden. Terwijl iedereen naar het zuiden reist voor een beter klimaat, probeert Adrian naar het noorderlijke New York te reizen. 

De beste natuurrampenfilmsBron: 20th Century Fox

Twister 

In Twister volgen we wetenschappers die jacht maken op de meest verwoestende wervelwind sinds 50 jaar. Ze willen elektronische meetapparatuur midden in de wervelwind te plaatsen zodat ze hem beter kunnen onderzoeken. Uiteindelijk hopen ze hierdoor een beter waarschuwingssyteem te ontwerpen. Maar dit brengt grote risico's met zich mee en de grote vraag blijft of ze dit gaan overleven? 

de beste natuurrampenfilmsBron: Universal Pictures

Volcano

Mike Roark is de directeur van de Los Angeles Office of Emergency Management. Tijdens zijn werk barst er een (tot dan toe onbekende) vulkaan uit in het midden van Los Angeles. Hierdoor raakt Mark gescheiden van zijn vrouw en dochter. Op het moment van de uitbarsting zijn zij namelijk gewoon thuis. Al snel baant de verwoestende lava zich een weg door de straten van LA en niks of niemand is veilig. Het is aan Mike om samen met zijn team, Emmit Reese en Dr. Amy Barnes, de lava te bevechten.

De beste natuurrampenfilmsBron: 20th Century Fox

Dante's Peak

In Dante's Peak is een vulkaan al jarenlang inactief. Harry Dalton is vulkanoloog en er wordt aan hem gevraagd om naar Dante's Peak te reizen om de licht seismische activiteit te controleren. Het blijkt dat de vulkaan bijna gaat uitbarsten en de lava zal alles op zijn pad verwoesten. Met hulp van de knappe burgemeester moeten ze de stad waarschuwen. Maar dit loopt snel erop uit dat ze zelf moeten ontkomen aan de ramp.

de beste natuurrampenfilmsBron: Sony Pictures

2012

Een aantal eeuwen geleden deden de Maya's een voorspelling. In 2012 is het over en uit voor de Aarde en zal de wereld vergaan. Niet vanwege bovennatuurlijke krachten maar vanwege de natuur. Het lijkt erop dat deze voorspelling werkelijkheid gaat worden en dat de overheid dit al die tijd verborgen heeft gehouden . Jackson Curtis (John Cusack) is met zijn twee kinderen in Yellowstone als de wereld in elkaar stort en hij komt erachter dat de overheid een "Ark" heeft gebouwd. Waar hij met zijn gezin naartoe moet proberen te komen.

De beste natuurrampenfilmsBron: Sony Pictures

Poseidon

Op het luxe cruiseschip 'Poseidon' is een prachtig feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. In de balzaal van het cruiseschip wordt er een groot feest gevierd met champagne, maar tegelijkertijd wordt er op de officiersbrug groot alarm geslagen! Er is namelijk een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog gedetecteerd en die raast in volle vaart op het cruiseschip af. Het is helaas te laat om deze nog te ontwijken en 'Poseidon' wordt vol geraakt waardoor het schip kapseist. Een groepje passagiers probeert zichzelf in veiligheid te brengen en baant zich een weg naar de oppervlakte. Ze hebben geen tijd te verliezen, want de vallende brokstukken doen het cruisschip steeds verder zinken.

beste natuurrampenfilmsBron: Warner Bros.

San Andreas

Californië wordt getroffen door een aardbeving die alles op zijn pad verwoest. Ray is een getalenteerde SAR-helikopterpiloot Ray. Samen met zijn vrouw Emma, reist Ray van Los Angeles naar San Francisco, om hun enige dochter, Blake, van de aardbeving te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin van wat hen nog te wachten. Ook Blake doet er in de tussentijd alles aan om niet dood te gaan.

de beste natuurrampenfilmsBron: Warner Bros. 

The Perfect Storm

The Perfect Storm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de film besluit een groep vissers wegens een tegenvallende vangst nog één keer uit te varen, laat in het seizoen. Ze vangen heel erg veel, maar op de terugweg komen ze in een hevige storm terecht.

De beste natuurrampenfilmsBron: Warner Bros.

The Impossible

Maria, Henry en hun drie zoontjes brengen hun wintervakantie door in Thailand. Ze genieten intens van de mooie dagen samen in dit tropisch paradijs. Maar op de ochtend van 26 december, terwijl de familie aan het zwembad uitrust van het Kerstfeest van de avond ervoor, beeft de aarde in de Indische Oceaan. Uit het niets verrijst plots een muur van water.

de beste natuurrampenfilmsBron: Belga films

Wat vind jij de beste natuurrampenfilms?

Lees ook: De beste Netflix Orginal documentaires

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

  • De beste rampenfilms

  • Boek van het Jaar 2012: and the winner is....

  • Maart 2012: Mag ik je nummer even?*

  • Februari 2012: Wit is het nieuwe zwart

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen