De allerbeste zombiefilms

Ben jij fan van The Walking Dead of kijk je graag horrorfilms? Dan ben je vast bekend met het zombiegenre. Er zijn al heel wat films gemaakt over deze levende doden. Zoveel zelfs, dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet! Wij hebben daarom voor jullie de allerbeste zombiefilms voor je op een rijtje gezet. Met deze films zit je goed om een avondje te griezelen!

Zombieland

De student Columbus is een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak Tallahassee kent totaal geen angst. Samen met Wichita en Little Rock moeten ze nu de strijd aangaan met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Binnenkort komt het vervolg op Zombieland, genaamd Zombieland: Double Tap uit! De fans van dit eerste deel kunnen dus hun hart ophalen met het vervolg. 

 allerbeste zombiefilmsBron: Columbia/TriStar

World War Z

Gerry Lane werkt voor de Verenigde Naties. Wanneer een wereldwijde epidemie uitbreekt wordt Gerry Lane gevraagd om de oorzaak van de epidemie te achterhalen en te stoppen. Hij begint aan een race tegen de klok om de ziekte te stoppen, voordat de mensheid wordt vernietigd. 

 allerbeste zombiefilmsBron: Jaap Buitendijk, Paramount Pictures

28 days later

In een onderzoekslaboratorium is een dodelijk virus vrijgekomen. Het heeft maar enkele seconden nodig en kan door een druppel bloed worden overgedragen. De geïnfecteerden veranderen in gevaarlijke moordenaars. Het handjevol mensen dan nog niet met het virus in aanraking is gekomen, doet een poging te overleven. Ze realiseren zich echter niet dat het dodelijke virus niet het enige is dat hen bedreigt.

allerbeste zombiefilmsBron: DNA films

28 weeks later

Zes maanden na de uitbraak van een krachtig virus dat de bevolking van het Verenigd Koninkrijk heeft verwoest, vestigt het Amerikaanse leger zich in Londen om het land opnieuw op te bouwen. Een klein deel van de stad wordt veilig gemaakt voor de inwoners die tot dan toe in quarantaine zaten om terug te keren. Maar dan komt het verwoestende virus terug...

allerbeste zombiefilmsBron: DNA Films

Dawn of the dead

De wereld wordt geteisterd door een dodelijke plaag. Na een achtervolging stuit de verpleegster Ana Clark op een groepje overlevenden. De groep zoekt zijn toevlucht in een winkelcentrum. De zombies die buiten rondlopen doen verwoede pogingen om het winkelcentrum binnen te dringen. De overlevenden vechten op leven en dood tegen de zombies. Afgesloten van wat vroeger de normale wereld was, proberen zij in leven te blijven en het allerbelangrijkste; mens te blijven.

allerbeste zombiefilmsBron: Universal Studios

Shaun of the dead

Shauns leven zit op een dood spoor. Hij hangt met zijn beste vriend Ed in zijn stamkroeg The Winchester, maakt ruzie met zijn moeder en verwaarloost zijn vriendin Liz. Als Liz het uitmaakt, besluit Shaun eindelijk zijn leven op orde te stellen. Het zit hem echter tegen, want de doden komen weer tot leven en stellen alles in het werk om de levenden op te eten. Voor Shaun vormen zij slechts één obstakel meer. Geconfronteerd met een complete zombie-epidemie en gewapend met een knuppel en een schop trekt Shaun er samen met Ed op uit om zijn vriendin te redden.

 allerbeste zombiefilmsBron: Rogue Pictures

Paranorman

Norman is anders dan andere tieners; hij kan namelijk met de doden praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die er iets tegen kan doen.

allerbeste zombiefilmsBron: LAIKA/Focus Features

Warm bodies

R is een zombie. Samen met andere ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld. De mensen die de het hebben overleefd hebben zich verschuild achter een gigantische muur. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens... Maar generaal Grigio, Julie’s vader en militaire leider van de overlevenden, gelooft niet dat de zombies kunnen veranderen. Hij heeft het tot zijn missie gemaakt om elke zombie die zijn pad kruist uit te roeien. 

allerbeste zombiefilmsBron: Summit Entertainment 

Resident Evil

De computergestuurde Umbrella Corportation werkt in een geheim, ondergronds laboratorium aan een zeer risicovol experiment. Red Queen, de hoofdcomputer, verspreidt een dodelijk virus om het personeel te elimineren. Alice, een medewerkster van de Umbrella Corporation, besluit samen met een speciaal commandoteam het kwaad te stoppen, voor het te laat is.

allerbeste zombiefilmsBron: Constantin Film  

Train to Busan

De zakenman Seok-woo is gescheiden van zijn vrouw. Doordat hij een drukke baan heeft, heeft hij bijna geen tijd voor zijn dochter Su-an. Su-an besluit daarom om in haar eentje de trein naar Busan te nemen om terug naar haar moeder te gaan. Seok-woo heeft geen andere optie dan met haar mee te gaan. Op het moment dat de trein vertrekt breekt er een virus uit dat mensen in zombies verandert. Een geïnfecteerd meisje weet op het laatste moment in te stappen, waardoor ook in de trein niemand meer veilig is. Zullen Seok-woo en Su-an het overleven?

allerbeste zombiefilmsBron: Next Entertainment World

Night of the Living Dead

Een groep mensen uit Pennsylvania barricaderen zichzelf in een oude boerderij om te ontkomen aan een groep bloeddorstige zombies. 

allerbeste zombiefilmsBron: Image Ten

Day of the dead

Een kleine groep overlevenden, een wetenschappelijk researchteam en een paar militairen, zitten verscholen in een ondergrondse bunker die als opslagplaats voor raketten fungeert. Met schaarse voedsel- en munitievoorraden moeten ze zich verdedigen tegen de steeds dichterbij komende zombies, terwijl ook in de groep zelf bloedige conflicten losbreken.

allerbeste zombiefilmsBron: United Film Distribution Company 

I am legend

De militair viroloog Robert Neville is op de een of andere manier immuun voor een ongeneeslijk virus. Hij is de laatste menselijke overlevende in New York City en misschien wel op aarde. Gemuteerde slachtoffers houden zich schuil in het donker. Neville wordt gedreven door slechts één missie: een tegengif vinden door zijn eigen immune bloed te gebruiken. Maar hij weet dat zijn tijd bijna om is.

allerbeste zombiefilmsBron: Warner Bros

Land of the dead

De wereld is overgenomen door zombies. Slechts één stad heeft - dankzij het immense wapenarsenaal van hun leider Paul Kaufman - weerstand kunnen bieden aan de monsters. In het centrum van de stad leven de allerrijksten. Daar bevindt zich ook Dead Reckoning, een versterkt rijdend fort waarmee de buitenwereld verkend kan worden. Maar plots blijken de zombies onvermoede krachten te bezitten en keert de bemanning van Dead Reckoning zich tegen hun leider...

allerbeste zombiefilmsBron: Universal Pictures

Welke van deze allerbeste zombiefilms ga jij zeker nog kijken?

Lees ook: De leukste alienfilms

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Recensie: Kil

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Quiz: Welk boekengenre past bij jou?

  • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

Zoek in artikelen