Young Adult Halloween films

Op 31 oktober is het alweer tijd voor All Hallows Eve! Misschien heb je al plannen gemaakt voor een griezelige filmavond? Of wordt het een last-minute beslissing? Wij hebben in ieder geval de ideale filmtips voor jou! In dit artikel hebben we namelijk Young Adult Halloween films op een rijtje gezet. Sommige films zijn heel erg eng en anderen zijn alleen een beetje griezelig. Eén ding is zeker: deze Young Adult Halloween films zorgen voor een geslaagde avond.

Scary Movie

Tijdens Halloween rijden Cindy Campbell en haar vrienden per ongeluk een visser aan. Omdat ze niet de gevangenis in willen draaien, besluiten ze samen om het ongeluk geheim te houden en het lichaam in de zee te dumpen. Een jaar later wordt Drew Decker op brute wijze vermoord en al snel komt de moordenaar ook achter Cindy en haar vrienden aan. Weet hij toevallig wat er een jaar geleden gebeurt is? Of is het stom toeval..

Young Adult Halloween filmsBron: Dimension films

Truth or Dare

Tell the truth, or you die. Do the dare, or you die. Refuse to play and you die… Een groep vrienden wagen zich aan het spel 'Doen, durven of waarheid'. Dit, op het eerste gezicht onschuldige spelletje, heeft alleen wel hele dodelijke gevolgen. Bovennatuurlijke verschijnselen duiken op en zitten de jongeren achterna om hun leven tot een hel maken. De belangrijkste vraag is: kunnen ze ervoor zorgen dat ze het spelletje niet hoeven te spelen? En de dood ontlopen?

Young Adult Halloween filmsBron: Universal Pictures

Goosebumps

Als Zach verhuist maakt hij gelijk kennis met zijn nieuwe buurmeisje Hannah. Zach merkt ook meteen dat haar vader, schrijver R.L. Stine, niet de makkelijkste is. Het liefste houdt hij iedereen buiten de deur, omdat hij binnenshuis een duister geheim bewaart. Als Zach eenmaal een tijdje in zijn nieuwe huis woont, merkt hij dat de buurman nog eigenaardiger is dan hij al had gedacht. Samen met een vriend gaat hij uitzoeken wat er nou precies aan de hand is en dan bevrijdt hij per ongeluk een monster uit één van de boeken, maar bevrijden is makkelijker dan weer vangen... 

Young Adult Halloween filmsBron: Sony Pictures

Prom Night

Drie jaar geleden werd de familie van Donna voor haar ogen op gruwelijke wijze vermoord. Ze heeft deze vreselijke gebeurtenis eindelijk een beetje verwerkt en kan niet wachten op 'Prom Night'. Wat Donna echter niet weet, is dat de moordenaar van haar familie ontsnapt is en onverwachts op haar feest verschijnt om zijn klus af te maken. Donna mag de avond niet overleven en deze keer laat hij zich door niets of niemand tegenhouden!

Young Adult Halloween filmsBron: Sony Pictures

Dark Shadows

In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs dit blijkt niet voldoende om te ontsnappen aan de vloek die hun familie kwelt. Twintig jaar later ligt de wereld aan Barnabas' voeten. Specifiek gezien het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een echte playboy. Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard. Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: ze verandert hem in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne. De excentrieke afstammelingen van de familie Collins dragen stuk voor stuk duistere geheimen met zich mee.

Young Adult Halloween filmsBron: Warner Bros.

Carrie

In de film Carrie volgen we een meisje dat er niet echt bijhoort op school en wordt opgevoed door een wel erg religieuze moeder. Carrie is geen gewoon meisje, als ze boos is kan ze voorwerpen laten bewegen met haar gedachten. Op de avond van haar eindejaarsgala wordt Carrie zo erg gepest dat ze haar telekinetische krachten los laat op haar klasgenoten en richt ze een bloedbad aan in het kleine dorpje waar ze woont.

Young Adult Halloween filmsBron: 20th Century Fox

Vals

Vier vriendinnen (Kim, Abby, Feline en Pippa) gaan voor hun eindexamen van de middelbare school nog een paar dagen met z’n allen weg. De meiden lijken gezellig met elkaar op vakantie te gaan, maar ze hebben allemaal iets te verbergen. Dat, en het feit dat ze niet allemaal even goed met elkaar op kunnen schieten. Na een feestje met drie jongens is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds grimmiger. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Young Adult Halloween filmsBron: Dutch Filmworks

Happy Death Day

In de horrorfilm Happy Death Day herleeft de universiteitstudent Tree Gelbman de dag van haar moord telkens opnieuw; van de verschrikkelijke details tot het daadwerkelijke einde. Tijdens deze verschrikkelijk herbelevingen komt ze er ook nog eens achter wat de indentiteit van haar moordenaar is. Zal ze haar moordenaar ooit kunnen stoppen?

Young Adult Halloween filmsBron: Universal Pictures

Beautiful Creatures

Wanneer de mysterieuze Lena Duchannes Ethans school binnenstapt, is hij onmiddelijk door haar betoverd. Zij is namelijk het meisje waar hij al maanden van droomt, letterlijk! Maar Lena verbergt duistere krachten en een groot geheim. Op haar zestiende verjaardag wordt ze opgeeist door de Krachten van het goede of het kwade. Ze vreest voor Ethans veiligheid en beslist alle sporen van hun liefde uit zijn geheugen te wissen...

Young Adult Halloween filmsBron: Belga Films

Escape Room

Everyone is dying to play. In Escape Room komen zes personen die elkaar niet kennen in een levensgevaarlijke Escape Room terecht waar de ene kamer nog dodelijker is dan de andere. Als ze uit het spel willen ontsnappen moeten ze samenwerken en hun kennis gebruiken om de verschillende puzzels en raadsels op te lossen.

Young Adult Halloween filmsBron: Sony Pictures

Lees ook: Young Adult Halloween films

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • Heksenfilms, de leukste films over heksen

  • Recensie: Escape room

  • Verfilming jeugdthriller Mel Wallis de Vries

  • Truth or dare

  • Filmtip: Beautiful Creatures

Zoek in artikelen