Aankomende sciencefiction en fantasy films

Vind jij het ook zo heerlijk om helemaal in een andere wereld te verdwalen? Dan ben je vast niet onbekend met het genre sciencefiction en fantasy! Er zijn al vele films binnen dit genre uit gekomen en de komende tijd komen er nog veel meer films uit! Eerder hebben wij al voor je op een rijtje gezet naar welke fantasy series we binnenkort kunnen gaan uitkijken. In dit artikel zetten wij alle aankomende sciencefiction en fantasy films voor je op een rij! Zet de popcorn maar vast klaar, want met deze films kan je je wel een aantal avonden vermaken. 

Color Out of Space (24 januari 2020 in Amerika)

Color Out of Space is gebaseerd op het gelijknamige boek van H.P. Lovecraft uit 1927. In de film speelt Nicholas Cage de hoofdrol. In Color Out of Space stort er een soort meteoriet neer vlakbij de boerderij van Nathan Gardner (Nicholas Cage). Het blijkt een paars gloeiende bol te zijn die al snel vergaat, maar die wel het water infecteert. De gewassen die Nathan verbouwt groeien snel door de buitenaardse meteoriet, maar de aanwezigheid van een alien zorgt ervoor dat het langzaam steeds slechter met Nathan en zijn gezin gaat...

Aankomende sciencefiction en fantasy filmsBron: SpectreVision

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (6 februari 2020)

In Birds of Prey kruipt Margot Robbie weer in de huid van Harley Quinn. Harley Quinn en de Joker zijn uit elkaar en nu gaat ze alleen door het leven. Samen met o.a. Black Canary en de Huntress neemt zij het op tegen de slechterik Black Mask om een klein meisje te redden. 

Aankomende sciencefiction en fantasy filmsBron: DC Entertainment

Bloodshot (27 februari 2020)

Bloodshot is een nieuwe superhelden film die gebaseerd is op de gelijknamige stripboeken. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Vin Diesel (Fast and the Furious) en Sam Heughan (Outlander). De marinier Ray Garrison wordt met zijn vrouw vermoord, maar Ray wordt weer tot leven gewekt door een geheim team van wetenschappers. Hij wordt 'verbeterd' met nanotechnolgie, waardoor hij bovenmenselijke krachten krijgt. Hij wordt een moordmachine. Ray traint met de medesoldaten en kan zich in eerste instantie niks herinneren van zijn leven hiervoor. Maar langzaamaan komt zijn geheugen terug en wil hij wraak nemen op de man die hem en zijn vrouw heeft vermoord. Hij komt er echter achter dat er een veel grotere samenzwering is dan hij had gedacht...

Bron:  CTMG, Inc.

The New Mutants (8 april 2020)

In deze nieuwe Marvel film volgen we vijf jonge mutanten die net hun krachten ontdekken. Ze worden tegen hun zin in vastgehouden in een geheime faciliteit. Daar proberen ze aan hun zondes uit het verleden te ontsnappen en zichzelf te redden. In de film spelen onder andere Maisie Williams (Game of Thrones) en Charlie Heaton (Stranger Things) een hoofdrol. 

Bron: Marvel Entertainment

Black Widow (29 april 2020)

Marvel komt in 2020 met nog een film, namelijk de eerste stand alone film over Black Widow! Scarlett Johansson kruipt weer in de huid van Natasha Romanoff. Er is nog niet veel over het plot bekend. Wel heeft Marvel bekend gemaakt dat Black Widow zich zal afspelen na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War. Dit is geen vreemde keuze, aangezien Black Widow Avengers: Endgame niet heeft overleefd.

Bron: Marvel Studios

Artemis Fowl (27 mei 2020)

Artemis Fowl is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Eion Colfer. In Artemis Fowl volgen we het 12-jarige genie Artemis. Hij is afkomstig uit een lange lijn van criminele meesterbreinen. Hij belandt in een strijd tegen een machtig, verborgen ras van feeën die mogelijk achter de verdwijning van zijn vader zit. De nog onbekende acteur Ferdia Shaw zal de rol van Artemis vertolken. Onder andere zullen Judi Dench (Skyfall) en Josh Gad (Beauty and the Beast) te zien zijn in de film.

Bron: Walt Disney Pictures

Wonder Woman 1984 (4 juni 2020)

Na het succes van Wonder Woman kon een vervolg op deze film natuurlijk niet uitblijven! Op 4 juni 2020 komt daarom Wonder Woman 1984 uit. Gal Gadot zal weer in de huid van de superheld kruipen. Het plot is helaas nog niet bekend gemaakt. 

Bron: DC Comics, Warner Bros.

Morbius (13 augustus 2020)

Marvel Studios heeft het maar druk in 2020. Ze brengen namelijk naast The New Mutants en Black Widow ook Morbius uit. De biochemicus Michael Morbius probeert om zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte. Maar in plaats van dat hij zichzelf geneest, infecteert hij zichzelf met een vorm van vampirisme. De hoofdrol zal vertolkt worden door Jared Leto (Suicide Squad). 

Bron: Marvel Studios

The Witches (7 oktober 2020)

Er wordt gewerkt aan een remake van The Witches. De eerste film komt alweer uit 1990. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl en gaat over een zevenjarig jongetje dat per ongeluk op een heksenconventie terechtkomt. Hij wordt verandert in een muis en moet er dan alles aan doen om de heksen tegen te houden. Anne Hathaway zal in The Witches de rol van de Grand High Witch gaan vertolken. 

Aankomende sciencefiction en fantasy filmsBron: Francois Duhamel/Warner Bros. Entertainment/Jim Henson Productions

The Eternals (4 november 2020)

Marvel blijft ons maar verwennen. In 2020 komt namelijk ook de superhelden film The Eternals uit. Deze nieuwe Marvel film bestaat uit een grote sterrencast. Zo zullen onder andere Angelina Jolie (Maleficent), Kit Harrington (Game of Thrones) en Richard Madden (Game of Thrones) een rol in de film gaan vertolken. The Eternals is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken en gaat over een een groep van alien experimenten met superkrachten die miljoenen jaren geleden zijn gecreëerd van mensen door de Celestials. Ze lijken daarom nog steeds op de normale mens, maar ze hebben verschillende krachten gekregen, zoals de mogelijkheid om te vliegen, teleportatie, mindcontrol, super kracht, gedaanteverwisseling en energie projectie.  

Aankomende sciencefiction en fantasy filmsBron: Marvel Studios

Dune (19 november 2020)

Op 19 november 2020 komt de film Dune uit, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Frank Herbert. In de film zal onder andere Timothée Chalamet (Little Women) te zien zijn als Paul Atreides, Zendaya (Spider-Man: Far From Home) als Chani en Jason Momoa (Aquaman) zal de rol van Duncan Idaho vertolken. De film gaat over Paul Atreides. Zijn familie krijgt de taak om de planeet Arrakis te beschermen. Op deze planeet is de enige bron van 'spice' te vinden, een waardevolle substantie in het universum. De controle over Arrakis is een gewilde en gevaarlijke postitie. 

Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings (12 februari 2021)

Ook in 2021 blijft Marvel nieuwe films uitbrengen. De eerste daarvan is Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken. Tot nu toe is het het plot van de film nog niet bekend. In de film zullen onder andere Awkwafina (Ocean's Eight) en Simu Liu (Kim's Convenience) een rol spelen. 

Bron: Marvel Studios

The Batman (25 juni 2021)

In 2021 kunnen we ook weer genieten van een nieuwe Batman film! De rol van Batman zal dit keer worden gespeeld door niemand minder dan Robert Pattinson (Twilight). Zoë Kravitz (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) zal de rol van Catwoman gaan vertolken. Andy Serkis (The Lord of the Rings) is gecast in de rol van Alfred Pennyworth. Helaas is het plot van de film nog niet bekend gemaakt. 

The Suicide Squad (5 augustus 2021)

In 2020 kunnen we van Harley Quinn genieten in Birds of Prey en in 2021 zien we haar weer terug in The Suicide Squad. Deze film is het vervolg op de film uit 2016. Helaas heeft Warner Brothers tot nu toe het plot van de film nog niet vrijgegeven. In The Suicide Squad zal Margot Robbie dus weer in de huid kruipen van Harley Quinn. Verder zullen Idris Elba (Thor: Ragnarok), Nathan Fillion (Castle) en Michael Rooker (Guardians of the Galaxy) een rol in deze film gaan spelen. Welke rollen ze gaan vertolken is helaas ook nog niet bekend gemaakt. 

Bron: Warner Bros.

Thor: Love and Thunder (5 november 2021)

Marvel komt in 2021 ook weer met een nieuwe film over de geliefde superheld Thor! Thor: Love and Thunder zal gebaseerd worden op de stripboekenreeks ‘The Mighty Thor’ van Jason Aaron. Hierin verandert Jane Foster in de Mighty Lady Thor wanneer Thor zichzelf voor de allereerste keer onwaardig vindt om Mjölnir te hanteren in de reboot van ‘Thor #1’ (stripboek). Jane verschijnt dan op het toneel als de nieuwe heldin en neemt het zelfs op tegen Thor. Marvel heeft bevestigd dat Natalie Portman zal terugkeren als Jane Foster. Chris Hemsworth kruipt weer in de huid van Thor. 

Aankomende sciencefiction en fantasy filmsBron: Marvel Studios

Fantastic Beasts 3 (November 12, 2021)

In 2021 kunnen we ook gaan genieten van de derde film in de Fantastic Beasts-serie. In deze film zullen veel oude bekenden opduiken. Uiteraard speelt Eddie Redmayne weer de rol van Newt Scamander, maar ook Johnny Depp, Jude Law en Dan Fogler keren terug als respectievelijk Gellert Grindelwald, Albus Dumbledore en Jacob Kowalski. Katherine Waterston en Alison Sudol zullen ook weer te zien zijn als Tina en Queenie. Het plot van de film is helaas nog onbekend, maar wat we wel weten is dat de film (grotendeels) plaats gaat vinden in Rio de Janeiro!

Bron: Warner Bros.

Wicked (22 december 2021)

Helaas is er over Wicked nog niet zoveel bekend gemaakt. Zo is er nog geen cast aangekondigd en ook het officiële plot is nog niet bekend gemaakt. Wel weten we dat Stephen Daldry de film gaat regisseren. Hij is onder andere de regisseur van Billy Elliot. In Wicked staan Elphaba, beter bekend als de Wicked Witch of the West, en Glinda the Good, centraal. Beiden strijden zij om dezelfde geliefde.

Bron: Universal Studios

Nimona (14 januari 2022)

Nimona is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel Nimona van Noelle Stevenson. Het gaat over de jonge gedaanteverwisselaar Nimona. Ze heeft een talent voor schurkenstreken en ze besluit zich aan te sluiten als sidekick bij de schurk Ballister Zwarthart. Hun missie is om te bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom niet de helden zijn die ze zeggen te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt, realiseert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven…

Bron: Blossom Books

Black Panther 2 (6 mei 2022)

Black Panther 2 is het vervolg op de film Black Panther uit 2018. Chadwick Boseman zal weer in de huid van T'Challa kruipen. Ook keert Ryan Coogler terug als regisseur. Helaas is er verder over de film nog maar weinig bekend. 

Lees ook: Aankomende boekverfilmingen van Stephen King

Nieuwste artikelen

  • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

  • Film & Serie Top 6: december 2022

  • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

  • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Waar is 'The Vampire Diaries' cast nu?

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen