Top 10 dans films

Ben jij zelf een danser of vind je het leuk om naar dansen te kijken? Dan heb je vast wel eens een dans film gezien! Er zijn er ook ontzettend veel gemaakt. Zo zijn er alleen al van de Step Up films al 6 delen verschenen. Wil je weten welke dans films je écht niet mag missen? Lees dan snel verder. Wij hebben de top 10 dans films voor jullie op een rij gezet.

10. Save the Last Dance 

Op nummer 10 staat de film Save the Last Dance. In deze film komt Sara uit een klein dorpje en heeft één grote droom: ballerina worden. Als plotseling haar moeder bij een verkeersongeval om het leven komt valt haar droom in duigen. Ze trekt in bij haar vader in een overwegend zwarte buurt in Chicago, waar ze ook naar school gaat en bevriend raakt met een zwart meisje Chenille. Hierdoor komt ze in contact met Chenilles broer, die dezelfde passie heeft als Sara: dansen! Een romance is geboren, maar gaandeweg komt de relatie onder druk te staan door de vooroordelen van vrienden en familie. Samen gaan ze de confrontatie aan om hun droom te verwezenlijken.

Top 10 dans filmsBron: Cort/Madden Productions, Paramout Pictures

9. Fame

Uiteraard kan de film Fame uit 1980 niet ontbreken in deze lijst! De film volgt het leven van acht studenten van de New York City's High School for the Performing Arts. Ze moeten keihard werken om de top te bereiken. De school leidt de studenten op tot muzikanten, acteurs en dansers. De studenten werken niet alleen hard, ze krijgen ook te maken met de alledaagse beslommeringen van het leven en de liefde.

Top 10 dans filmsBron: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) 

8. Saturday Night Fever

De 19-jarige Tony Manero leeft voor de zaterdagavonden in de disco. Dan is hij de koning van de club dankzij zijn goede moves op de dansvloer. Maar buiten de club gaat het minder goed met hem. Overdag werkt hij in een verfwinkel en thuis heeft hij veel ruzie met zijn vader en moet hij concurreren met zijn broer die een priester is. Maar wanneer hij Stephanie Mangano in de disco ontmoet verandert alles. Hij begint met haar te trainen voor een danscompetitie. Stephanie is van plan om naar Manhatten te verhuizen en dat zal Tony's leven voor altijd veranderen.

Top 10 dans filmsBron: Paramount Pictures

7. Bring It On

Van de film Bring It On zijn er maar liefst 6 films verschenen en zijn ideaal voor een filmavondje! In deze film volgen we een groep cheerleaders die verwachten om voor de zesde keer op rij het Amerikaanse cheerleading kampioenschap te winnen. Maar dan ontdekt de nieuwe teamcaptain Torrance dat haar voorgangster hun act heeft gestolen van een concurrerend team. Nu moeten de meiden in een paar dagen een nieuwe show uit de grond stampen. Er breekt een keiharde strijd uit met het andere team.

Top 10 dans filmsBron: Universal Studios

6. Flashdance

De 18-jarige Alex Owens werkt overdag als lasser en 's nachts als danser in een plaatselijke bar. Ze droomt ervan om toegelaten te worden tot de Pittsburgh Conservatory of Dance.

Top 10 dans filmsBron: Paramount Pictures

5. Magic Mike

Deze sexy dans film mag zeker niet ontbreken in deze top 10! Mike is een ervaren stripper. Hij neemt een jonge jongen genaamd The Kid onder zijn hoede en leert hem de fijne kunst van het strippen, feesten, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen.

Top 10 dans filmsBron: Warner Bros. Pictures

4. Step Up 

Van Step Up zijn er in totaal 6 films verschenen en in de eerste film speelt Channing Tatum de hoofdrol. Wanneer Tyler in aanraking komt met justitie moet hij als taakstraf schoonmaken op Maryland School of Arts, de dansschool van Nora. Iedereen ziet hem daar als een mislukkeling, totdat zijn danstalent wordt opgemerkt door Nora. Terwijl de vonk tussen Tyler en Nora zowel op het podium als daarbuiten overslaat, realiseert Tyler zich dat dit zijn enige kans is om zich te bewijzen.

Top 10 dans filmsBron: Summit Entertainment 

3. Footloose 

We zijn bij de top 3 aanbeland en uiteraard heeft de film Footloose daar een plekje in weten te bemachtigen! De stadsjongen Ren McCormick komt terecht in een bekrompen stadje in het Midwesten van de Verenigde Staten waar dansen, en daarmee al het plezier van de jeugd, is verbannen. Ren komt hiertegen in verzet samen met zijn beste vriend Willard en de dochter van de plaatselijke dominee.

Top 10 dans filmsBron: Paramount Pictures

2. Singin' in the Rain

Op nummer twee staat de vrolijke film Singin' in the Rain. Don Lockwood is de ster van de stomme film en heeft roem, rijkdom en een hele schare fans. Hij dacht dat hij alles had. Maar na een blik op de aankomende actrice Kathy Seldon wist hij wat hij al die tijd gemist had. Met de gesproken film in opkomst, neemt Don zich voor musicals te maken met de vrouw van zijn dromen. Er is slecht één obstakel: zijn jaloerse tegenspeelster, die Don - en de hoofdrol - helemaal voor zichzelf wil.

Top 10 dans filmsBron: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

1. Dirty Dancing

En de nummer 1 is geworden... Dirty Dancing! Deze film is een echte klassieker en heeft dan ook de nummer 1 positie weten te bemachtigen. Deze film heeft een prachtig liefdesverhaal en misschien wel één van de meest iconische dansscènes ooit, waarin Baby wordt gelift door Johnny. 

In de zomer van 1963 is Frances 'Baby' Houseman met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills. Om de saaie dagen een beetje draaglijk te maken neemt ze lessen in merenguedansen. De vakantie dreigt minder saai te worden als ze de dansinstructeur Johnny Castle leert kennen. Van Johnny leert ze de passen van een nieuwe dans en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Onder invloed van deze dans kan Baby zichzelf- en haar liefde voor Johnny beter uiten....

Top 10 dans filmsBron: Vestron Pictures

Lees ook: 16x de leukste musical films

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie Top 6: februari 2023

  • Fictie top 6: februari 2023

  • It ends with us - Colleen Hoover

  • Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

  • Jerks at Work - Tessa West

Gerelateerde artikelen

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

  • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

  • 10 vervolgfilms die nooit gemaakt hadden mogen worden

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

  • Mooie Movie Mannen part I

Zoek in artikelen