10x populaire jongen versus verlegen meisje films

Je kent het vast wel. Je hebt de populaire jongen en het gewone meisjes die op de een of andere manier verliefd worden op elkaar. Dit is natuurlijk de formule voor bijna elke tiener en high school film die uitkomt maar wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

Sixteen Candles

Sixteen Candles blijft een heerlijke film om te zien! Samantha is verliefd op de meest populaire jongen op school, terwijl juist de grootste nerd van de school verliefd is op haar. Daarnaast wordt ze bijna 16, maar iedereen in haar familie lijkt dit te zijn vergeten omdat haar zus gaat trouwen. 

Bron: Universal Pictures

To All The Boys I've Loved Before

Deze heerlijke film heeft ondertussen ook al een vervolg gekregen die net zo leuk is! Lara Jean heeft brieven geschreven aan alle jongens van wie ze ooit hield. Deze brieven bewaart ze in een doos en zijn niet bedoeld om te versturen. Wanneer deze brieven per ongeluk toch verstuurd worden, onder andere naar haar huidige crush, besluit ze om een neprelatie aan te gaan met Peter Kavinsky. Peter wil zijn ex-vriendin jaloers maken en Lara Jean wil haar huidige crush Josh laten zien dat ze hem niet echt leuk vindt.

Bron: Netflix

High School Musical

*Zucht* Troy en Gabriella blijven wij een geweldig koppel vinden! Tijdens een karaoke optreden ontdekken basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de twee te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella's wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen? 

Bron: Salty Pictures, Disney Channel

A Cinderella Story

Het verhaal van Assepoester in een nieuw jasje? Daar zeggen wij geen nee tegen! Sam schrobt vloeren in een eettent, ligt voortdurend overhoop met haar stiefmoeder en stiefzussen en droomt van een studie aan Princeton, de gedroomde plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar Droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje, met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele campus blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet tot de incrowd behoort? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? 

Bron: Warner Bros.

Sierra Burgess Is A Loser

Sierra Burgess probeert als een intelligente tiener te overleven op de middelbare school. Ze is niet bepaald het mooiste meisje van de klas en heeft het daardoor niet altijd even gemakkelijk. Door een verwisseling van identiteit belandt ze in een onverwachte romance. Ze moet samenwerken met Veronica, het populairste meisje van de school, zodat ze haar doel bereikt.

Bron: Black Label Media, Netflix

The Duff

In The Duff krijgt Bianca van Wesley te horen dat ze een DUFF is. De Designated Ugly Fat Friend. Ze besluit hier wat aan te doen en ze roept de hulp van Wesley in om dit te veranderen. Bianca moet het zelfvertrouwen zien te vinden om iedereen te eraan te herinneren dat hoe je er ook uit ziet of hoe je je gedraagt, iedereen zal altijd iemands DUFF zijn.

Bron: CBS Films

The Kissing Booth

Elle Evans en Lee Flynn zijn al van jongs af aan de allerbeste vrienden. Om hun vriendschap te beschermen hebben ze een aantal regels met elkaar afgesproken, en één daarvan is dat ze niet verliefd mogen worden op elkaars familieleden. Maar Lee's broer is toch wel ontzettend knap en spannend. Tijdens 'Spring Carnaval' organiseren Elle en Lee samen een attractie: The Kissing Booth. En daar moet ze Lee's broer Noah voor zien op te trommelen. Hij is namelijk de populairste jongen op school. Maar dan lijkt er toch al snel iets op te bloeien tussen Noah en Elle... Ondanks de regels die ze heeft opgesteld met Lee. Kan je geen genoeg krijgen van The Kissing Booth? Het tweede deel is nu ook te zien op Netflix!

Bron: Komixx Entertainment, Netflix

Grease

De ultieme populaire jongen versus verlegen meisje film is misschien wel Grease! Deze klassieker is inmiddels al heel wat jaren oud, maar nog steeds geweldig om te zien! Sandy komt uit Australië en brengt haar vakantie door in Amerika, waar ze de jongen Danny ontmoet. Al snel worden de twee verliefd en brengen ze samen de zomer door. Sandy zou eigenlijk weer teruggaan naar Australië, maar haar ouders besluiten om in Amerika te blijven. Bij toeval komt Sandy op dezelfde middelbare school als Danny terecht. Danny blijkt één van de populairste jongens op school te zijn, terwijl Sandy meer een buitenbeentje is. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populaire meiden, maar ze blijft een eenling. Ze besluit dat ze een verandering moet ondergaan. 

Bron: Paramount Pictures

The Perfect Date

Ook in The Perfect Date schittert Noah Centineo als de mannelijke hoofdrol. In een poging zijn studie te kunnen betalen lanceert Brooks Rattigan een datingapp waarmee hij het stand-in vriendje kan uithangen in eender welke situatie ook. Hierdoor doet hij zich elke avond als een ander persoon voor en ontdekt hij dat de echte Brooks helemaal anders is dan hij aanvankelijk dacht. Daar komt ook nog eens bij dat hij valt voor het meisje van zijn dromen.

Bron: Awesomeness Films, Netflix

John Tucker Must Die

We eindigen deze lijst met de film John Tucker Must Die. Wanneer drie knappe meiden ontdekken dat ze allemaal bedrogen zijn door de gladde praatjesmaker John Tucker, beramen ze een duivelse wraakactie om de rollen om te draaien. Nu moet Tucker zijn aanpak veranderen… Kan het verleidelijke tienertrio deze "serie-versierder" veranderen in een monogame man? 

Bron: Twentieth Century Fox

Lees ook: De knapste mannen in Young Adult films

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen