Onbekendere series die je wilt zien

Series als The Vampire Diaries, Game of Thrones en Friends heeft bijna iedereen wel van gehoord. Ondanks dat deze series natuurlijk ontzettend leuk zijn, zijn er ook veel onbekendere series die zeker de moeite van het kijken waard zijn. Deze series zijn vaak in andere landen zoals Amerika al erg populair, maar in Nederland zijn deze series vaak wat onbekender. Om deze series onder de aandacht te brengen hebben we een aantal leuke, onbekendere series onder elkaar gezet. Deze series zijn echte aanraders!

Good Omens

Deze fantasy/komedieserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman, twee grootheden binnen de fantasy literatuur. Het verhaal in combinatie met de fantastische acteurs David Tennant en Michael Sheen zorgt voor een geweldige serie! Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden! 

Bron: Amazon Studios, BBC Studios

2 Broke Girls

Deze sitcom is niet zo bekend als Friends en How I Met Your Mother, maar zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben! In deze serie volgen we de twee serveersters Max en Caroline. Max komt uit een arbeidersmilieu en kent de wet van de straat, terwijl Caroline een rijkeluisdochter is die aan lager wal is geraakt nadat haar vader werd gearresteerd voor fraude.  Dat de meiden flatgenoten zijn is al wonderlijk genoeg, maar dat ze vrienden zijn geworden, had niemand kunnen bedenken. Max en Caroline werken als serveersters in een eetcafé om $250.000,- bij elkaar te sparen zodat ze hun eigen cupcake winkel kunnen gaan beginnen. 

Bron: Warner Bros. Television

The Sinner

The Sinner is een onzettend spannende serie voor de liefhebbers van misdaad en mysterieuze verhalen. De serie gaat over een jonge moeder die op een uitje met haar man en zoon, een verrassende geweldadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Het evenement lanceert een omgekeerde en uiterst verrassende misdaadthriller waarvan de drijvende kracht niet het “wie” of het “wat” is, maar het “waarom”. Een onderzoeker raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw, samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.

Bron: Universal Pictures

The Magicans

Hou je van verhalen boordevol magie? Dan is The Magicians iets voor jou! De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lev Grossman. Het verhaal gaat over Quentin Coldwater. Hij gaat studeren aan de Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in New York. Hij en zijn vrienden ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen echt bestaat en een groot gevaar vormt voor de mensheid.

Bron: NBC Universal Television

Younger

Deze leuke sitcom gaat over de 40-jarige Liza Miller. Ze is sinds een jaar gescheiden maar zit met geldproblemen door de gokverslaving van haar ex-man. Ze moet het huis verkopen en intrekken bij haar vriendin Maggie. Door haar leeftijd is het vinden van een baan niet makkelijk en dan zit haar dochter ook nog eens in India. In een café ontmoet ze Josh, maar hij denkt dat ze nog in de twintig is. Hierdoor bedenkt ze een dubbelleven als 26-jarige. Ze krijgt een baan als assistente bij een uitgeverij en raakt bevriend met de jonge Kelsey, die haar meeneemt in de wereld van jongvolwassenen. 

Bron: Jax Media

Merlin

Merlin gaat, zoals je waarschijnlijk al verwacht, over de legende van koning Arthur! Maar Merlin steekt dit verhaal in een nieuw jasje, want zowel Merlin als Arthur zijn in deze serie nog jong. Vooral de vriendschap tussen deze twee karakters is geweldig in de serie. Merlin speelt zich af in Camelot waar legendarische schepsels en mysterieuze volkeren wonen. Het is ook een gevaarlijke wereld waar de genadeloze tiran Uther Pendragon elke vorm van magie heeft verboden. Wanneer Merlin, een jongeman met magische krachten, in het koninkrijk aankomt maakt hij meteen heel wat vijanden. Dankzij zijn mentor Gaius, de wijze lijfarts van Uther, ontdekt Merlin zijn talenten om de mystieke geheimen van Camelot te ontsluieren en daarmee te overleven. Zo ontdekt hij dat zijn lotsbestemming en die van Arthur Pendragon, de volgende vorst van het koninkrijk, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn…

Bron: BBC

Ozark

In Ozark maken we kennis met de familie Byrdes uit Chicago. Samen met hun kinderen Charlotte en Jonah leven Marty en Wendy een standaard leven. Marty is een financieel adviseur en staat aan het hoofd van de witwas-afdeling van een van de grootste Mexicaanse drugskartels. Als er iets fout gaat is de familie noodgedwongen Chicago te verlaten en duiken ze onder in de regio Missouri Ozarks.

Bron: Zero Gravity Management, Netflix

Killing Eve

Deze spannende serie gaat over Eve. Ze is een verveelde low-level MI5-beveiligingsmedewerker en werkt aan een eenvoudige bureau-klus die niet in de buurt komt van het vervullen van haar geheime verlangen om een spion te zijn. Ondertussen is Villanelle een gevaarlijke en wispelturige huurmoordenaar die geniet van een leven vol luxe door haar gewelddadige baan. Wanneer Eva een reeks moorden in heel Europa verbindt met Villanelle, is ze ingehuurd om de moordenaar op te sporen. De twee raken geobsedeerd met elkaar en spelen een kat en muisspel.

Bron: BBC America

Atypical

Nog een leuke komedieserie die niet zoveel aandacht krijgt als de meer bekendere komedieseries is Atypical. De serie gaat over de 18-jarige Sam. Hij heeft een stoornis binnen het autismespectrum en hij is op zoek naar liefde en onafhankelijkheid. Terwijl hij op zijn zelfontdekkingsreis is, heeft zijn familie ook te maken met veranderingen in hun eigen leven. Allemaal worstelen ze met de vraag: wat betekent het eigenlijk om normaal te zijn?

Bron: Sony Pictures Television

Barry

Deze leuke serie is in Nederland nog niet zo bekend, maar in Amerika wel! Zo is Barry al voor 6 Golden Globes genomineerd. Deze serie gaat over de ex-marinier Barry. Hij werkt in het midwesten als huurmoordenaar, maar hij is er eenzaam en ontevreden over zijn leven. Hij reist met tegenzin af naar Los Angeles om iemand te vermoorden. Als hij daar eenmaal is aangekomen beland hij plotseling in het theater circuit.

Bron: Hanarply

Dark

Deze Duitse serie is een Netflix Original die uit in totaal 3 seizoenen bestaat. De serie zit ontzettend goed in elkaar. Als je van mysterieuze verhalen houdt waarbij je zelf ook een beetje moet nadenken dan is Dark een aanrader voor jou! Dark draait om de gebeurtenissen in het Duitse plaatsje Winden die zich afspelen in het jaar 2019. In dat jaar verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. De serie draait om 4 gezinnen die over 3 generaties met elkaar vervlochten zijn. Vanaf de opening van de kerncentrale in 1953 blijkt er in het grottenstelsel van Winden een gangenstelsel verborgen te liggen, dat in contact staat met 33 en 66 jaar geleden. Middels deze gangen kunnen personen in de tijd reizen en het heden beïnvloeden.

Bron: Netflix

Sense8

Sense8 is misschien wel de meest bijzondere serie in deze lijst. Sense8 is eigenlijk met geen andere serie te vergelijken en dat maakt het verhaal zo uniek. De eerste paar afleveringen is even wennen aan het verhaal en de personages, maar daarna is deze serie een echte aanrader! In Sense8 volgen we 8 karakters die verspreid over de hele wereld wonen. Transgender Nomi komt uit San Francisco, Will uit Chicago. Riley is geboren in IJsland, maar leeft in Londen. Wolfgang komt uit Berlijn. Aan de andere kant van de wereld leeft Sun in Seoul, Kala in Mumbai en Capheus in Nairobi. Lito is het achtste personage. Hij komt uit Mexico City, is een acteur en mateloos populair. De acht karakters hebben elkaar nog nooit gezien, maar wanneer er één schot gelost wordt hebben ze allemaal een soortgelijk visioen. Vanaf dat moment kunnen de acht sensates elkaar op bepaalde momenten zien, horen, voelen, ruiken en met elkaar praten. Op deze manier kunnen ze dus in elkaars wereld stappen en elkaar zo helpen in benarde situaties. Iedere sensate heeft specifieke kwaliteiten. Sun heeft bijvoorbeeld uitstekende Martial Arts-skills, terwijl Kala ontzettend slim is. Echter zorgen deze gave ervoor dat de sensates ook een doelwit zijn... 

Bron: Anarchos Productions, Netflix

Warehouse 13

Hou je van avontuur, mystery én scifi? Dan is Warehouse 13 de serie voor jou! In Warehouse 13 komen twee topagenten van de Geheime Dienst plotseling terecht in Warehouse 13, een gigantische, ultrageheime opslagplaats in een uithoek van Zuid-Dakota nadat ze het leven van de President hebben gered. In de opslagruimte bevindt zich elk vreemd voorwerp, mysterieus overblijfsel, fantastisch object en bovennatuurlijk souvenir dat de Amerikaanse regering ooit verzameld heeft. Agent Pete Lattimer - de nonchalante improvisator - en Agente Myka Bering - de rigoureuze procedurefreak - moeten in opdracht van hun nieuwe baas Artie Nielsen geruchten natrekken van bovennatuurlijke en paranormale verschijnselen. De voorwerpen die ze daarbij op de kop tikken, zullen veilig bewaard worden in Warehouse 13.

Bron: Universal Cable Productions, Scyfy

Big Little Lies

Big Little Lies is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty en heeft maar liefst 5 Emmy's en 4 Golden Globes gewonnen! Deze spannende thriller vertelt het verhaal van drie moeders van eersteklassers, wiens zogenaamd perfecte levens tot een moord leiden. In het kustplaatsje Monterey, Californië, is namelijk niets wat het lijkt. De vrouwen worstelen ondertussen ook met hun gezinnen, seks, het huwelijk, ouderschap en vriendschap.

Bron: Home Box Office (HBO)

 

Lees ook: Top 12 beste fantasy series allertijden

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen