Top 10 Barbie films

Ben je klaar voor een beetje nostalgie? In 2023 komt de live-action Barbie-film uit, met Margot Robbie en Ryan Gosling. Een goed moment om terug te kijken naar alle Barbie films die de afgelopen decennia uit zijn gekomen. Om jullie een handje te helpen hebben we een lijst gemaakt met de top 10 Barbie films. Een aantal kun je sinds kort zelfs streamen via Netflix!

10. Barbie Kerstverhaal (dvd)
Barbie vertelt Kelly het verhaal van een glamoureuze diva genaamd Eden. Barbie Eden is een grote ster in het Gladshill Theater, maar ze heeft een hekel aan kerstmis. Ze laat haar werknemers op eerste kerstdag werken, maar als ze bezocht wordt door drie spookachtige bezoekers ontdekt ze de ware betekenis van deze bijzondere feestdagen. Het verhaal van deze Barbie is geïnspireerd op A Christmas Carol van Charles Dickens.

Bron: Universal Pictures

9. Barbie: De prinsessenschool (Netflix)
Barbie speelt de rol van de zachtaardige Blair Willows, een meisje dat uitverkoren werd om naar de prinsessenschool te gaan. Blair is dol op haar lessen, haar behulpzame magische elfjes en haar nieuwe vriendinnen, de prinsessen Hadley en Delancy. Wanneer dame Devin, de koninklijke lerares, de gelijkenis tussen Blair en de vermiste kroonprinses opmerkt, probeert ze te verhinderen dat Blair aanspraak zou kunnen maken op de troon. Blair, Hadley en Delancy moeten de betoverde kroon onthullen die ze gevonden hebben om de ware identiteit van Blair te bewijzen.


Bron: Universal Pictures

8. Barbie in De Notenkraker (Netflix)
In deze film speelt Barbie een meisje genaamd Clara, die een notenkraker cadeau krijgt voor Kerstmis. Nadat Clara op magische wijze is gekrompen tot het formaat van een pop, gaat ze naar een andere wereld om te proberen de betovering te verbreken. De film is gebaseerd op het ballet The Nutcracker. 


Bron: Universal Pictures

7. Barbie als de Eilandprinses (dvd)
Na als klein meisje schipbreuk te hebben geleden op een eiland, groeit Rosella (Barbie) op terwijl ze leert praten en zingen met een familie van liefhebbende dieren: de rode panda Sagi, de pauw Azul en de babyolifant Tika. Als ze wordt ontdekt door een knappe prins, neemt hij haar mee terug naar zijn kasteel. Zijn ouders (de koningin en de koning) hebben een hekel aan haar en denken dat ze gek is omdat ze met de dieren in het koninklijk paleis kan praten. De prins is weliswaar verliefd op Ro, maar zijn ouders willen dat hij trouwt met prinses Luciana wiens moeder, koningin Ariana, vastbesloten is wraak te nemen op de familie van de prins. Ro (of Rosella) komt erachter dat haar familie misschien nog leeft en de moeder van de prinses bedenkt een complot om van haar af te komen. De dieren laten slapen en niet gewekt kunnen worden is haar snode plan waarin Ro de schuld krijgt.

Bron: Universal Pictures

6. Barbie en het Zwanenmeer (dvd)
Een van de top 10 Barbie films is Barbie en het Zwanenmeer! De vader van Odette is bakker. Odette volgt een eenhoorn naar het Betoverde Bos, waar ze door de boosaardige tovenaar Roodbaard in een zwaan wordt veranderd. Roodbaard is van plan de Sprookjesprinses van de troon te stoten om zelf de macht in handen te nemen.

Bron: Universal Pictures

5. Barbie als Rapunzel (Netflix)
Heel lang geleden, in een tijd van magie en draken, leefde een meisje dat Rapunzel heette. Ze had het mooiste haar ter wereld. Maar het leven van Rapunzel was verre van gelukkig. Ze leefde als dienstmeisje van Gothel, een jaloerse sluwe heks, die Rapunzel ver weg gevangen hield in een verboden bos met enorme glazen wand, bewaakt door de draak Hugo. Maar door het lot ontdekt Rapunzel een magische verfkwast...en de liefde.

Bron: Universal Pictures

4. Barbie en de magie van Pegasus (Netflix)
Prinses Annika ontdekt het avontuur als ze vriendschap sluit met Brietta, een prachtig gevleugeld paard, dat haar meeneemt naar het mooie koninkrijk in de wolken. Annika heeft maar drie dagen de tijd om de vloek van Wenlock te verbreken, een boosaardige tovenaar die de koninklijke familie in steen heeft veranderd. In haar strijd tegen Wenlock ontmoet Annika nieuwe vrienden waarmee ze naar het Verboden Bos reist, door ijsgrotten schaatst en boven de wolken vliegt op zoek naar de magische toverstaf van licht.

Bron: Universal Pictures

3. Barbie en het Diamantkasteel (Netflix)
Barbie en Teresa vertellen ons het sprookjesachtige verhaal van Liana en Alexa, twee vriendinnen die alles met elkaar delen, waaronder hun liefde voor muziek. Hun gewone leventje verandert echter op slag wanneer ze een toverspiegel krijgen en vriendschap sluiten met het meisje dat erin gevangen zit. Om hun nieuwe vriendinnetje te redden, ondernemen Liana en Alexa een hachelijke reis naar het Diamantkasteel. Deze zware tocht stelt hun vriendschap op de proef, maar dankzij de kracht van muziek en het gezelschap van twee schattige pups overwinnen ze samen alle obstakels. Zo ontdekken ze dat vriendschap de enige echte schat is. Deze magische film hoort absoluut in de lijst met top 10 Barbie films. 

Bron: Universal Pictures

2. Barbie en de 12 Dansende Prinsessen (Netflix)
Een favoriet van vele is Barbie en de 12 dansende prinsessen! Koning Randolph roept de hulp in van zijn nicht, hertogin Rowena, om van zijn dochters, prinses Genevieve en haar 11 zussen, nette dames te maken. De hertogin is streng en verbiedt alle leuke dingen voor de meisjes, inclusief hun passie: dansen. Juist als de prinsessen bijna alle hoop hebben opgegeven, ontdekken zij een poort naar een magisch land, waarin zij eindeloos zullen kunnen dansen.

Bron: Universal Pictures

1. Barbie als de prinses en de bedelaar (dvd)
Het verhaal over prinses Annelise en de bedelaarster Erika. Ondanks het grote verschil in afkomst lijken ze verbazingwekkend veel op elkaar. Wanneer de prinses ontvoerd wordt, moet Erika een grote rol spelen in de zoektocht, wat haar een kijkje geeft in het leven van een prinses. 

Bron: Universal Pictures

Lees ook: Barbie posters met heel veel beroemdheden als Barbie en Ken

Nieuwste artikelen

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

  • Barbie film met Margot Robbie in de maak

  • Amy Schumer laat haar rol in de live-action film van Barbie vallen

  • Amy Schumer is gecast om Barbie te spelen in Barbiefilm

  • Recensie: Barbie

  • Barbie posters met heel veel beroemdheden als Barbie en Ken

Zoek in artikelen