Film top 6: september 2016

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!

 


Bridget Jones’ Baby 

Bioscoop

Renée Zellweger en Colin Firth zijn weer samen te zien in Bridget Jones's Baby, het nieuwe hoofdstuk over 's werelds favoriete singleton.
‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. 

Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is… 

Sully

Bioscoop

Regisseur Clint Eastwood is terug met de film Sully. Zijn nieuwste dramafilm gaat over Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2009 maakte deze piloot een noodlanding in de Hudson River en redde daarmee 155 levens.

Café Society 

Bioscoop

Café Society vertelt het verhaal van een jonge man die het in het Hollywood van de jaren ’30 hoopt te gaan maken in de filmindustrie.

Now you see me 2

DVD

De ‘Four Horsemen’ (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) zijn terug in een tweede breinbrekend avontuur.
Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, maken de vier getalenteerde illusionisten zich op voor een comeback waarin ze de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht willen brengen. De man achter hun verdwijningsact is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een technisch wonder die de illusionisten dwingt de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren. 

Om hun naam te zuiveren en het werkelijke brein achter deze praktijken te ontmaskeren zullen de illusionisten een laatste weergaloze stunt moeten uithalen. 

Love and Friendship 

DVD

De film Love & Friendship gaat over de knappe weduwe Lady Susan die tijdelijk bij haar schoonzus gaat wonen. Lady Susan (Kate Beckinsale) is een ster in het manipuleren van mensen en weet dan ook feilloos mannen verliefd op haar te laten worden, de vriendschap en bewondering van vrouwen te winnen en haar dochter Frederica (Morfydd Clark) onder haar controle te houden. Alleen haar schoonzus Catherine Vernon (Emma Greenwell) doorziet haar sluwe plannen. Catherine ziet hoe de mannen om haar heen blind zijn voor Lady Susans doortrapte gedrag en tot overmaat van ramp wordt haar eigen broer hopeloos verliefd op Lady Susan. Onvermijdelijk komt er een moment waarop de manipulaties van Lady Susan doorzien worden en de waarheid aan het licht komt. 

Mother's Day

DVD

Na Valentine's Day en New Year's Eve is het tijd om de moeders in het zonnetje te zetten; Mother’s Day! We volgen de perikelen van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek. Mother's Day heeft een geweldige cast met onder andere; Jennifer Aniston als single mum Sandy, Julia Roberts als teleshopping-koningin Miranda, Kate Hudson als de kinderloze Jesse, Jason Sudeikis als single dad Bradley en Timothy Olyphant als Henry, de ex van Sandy die nu iets heeft met de jonge Tina (Shay Mitchell).


Welke films ga jij deze maand sowieso kijken?

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • De 10 leukste winterfilms

  • Moederdag boeken top 6

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Mooie Movie Mannen part I

Zoek in artikelen