Film top 6: januari 2017 

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit.nl zet de leukste films van de maand op een rijtje!

LaLaLand
Bioscoop

Deze film gaat over de liefde tussen twee artiesten; een jazzmuzikant en een gedreven actrice. Houdt de liefde stand wanneer ze beiden doorbreken in de artiestenwereld?

A Street Cat named Bob
Bioscoop

Na een moeilijke jeugd, heeft James Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. 

Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen. 


Passengers  
Bioscoop
Wanneer Jim (Chris Pratt) wakker wordt uit zijn hyperslaap, komt hij erachter dat hij 90 jaar te vroeg is wakker geworden. Ook Aurora (Jennifer Lawrence) komt tot dezelfde ontdekking. Hoewel ze niet blij zijn met hun lot, beginnen ze gevoelens voor elkaar te krijgen. Hun romance wordt echter ruw verstoord wanneer het schip mankementen begint te vertonen. 

Collateral Beauty 
Bioscoop

Een succesvolle New Yorkse reclameman (Will Smith) raakt door een tragedie diep in de put. Terwijl zijn vrienden zich ernstig zorgen maken om zijn welzijn, probeert hij antwoorden te krijgen vanuit het universum door brieven te schrijven naar Liefde, Tijd en Dood. 

Pas op het moment dat er onverwacht persoonlijke reacties komen op zijn brieven, begint hij langzaam te begrijpen hoe deze elementen met elkaar verbonden zijn in het leven en ontdekt hij dat er zelfs in tijden van groot verlies ook mooie momenten van betekenis en schoonheid kunnen zijn.

The Shallows 
DVD

In de zenuwslopende thriller The Shallows wordt Nancy aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai.
Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

War Dogs 
DVD

Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger.

Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten, wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen, niet de meest onbelangrijke hiervan is de Amerikaanse overheid.


Welke film ga jij deze maand kijken? 

Nieuwste artikelen

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

  • Recensie: Olaf presenteert 

  • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Film top 6: april 2017

  • Film top 6: juni

  • Film top 6: maart

  • Film top 6: juli 2016

Zoek in artikelen