Recensie: De Sims 4 Kits | 2 hartjes

Recensie: De Sims 4 Kits | 2 hartjes

Kan je niet genoeg krijgen van de accessoirespakketten voor De Sims 4? Dan is er goed nieuws! Vanaf nu komt Electronic Arts met drie nieuwe uitbreidingen tegelijkertijd! Je kan ditmaal kiezen uit outfits, keukenmateriaal en stofzuigers in zogenaamde kits. Het leven wordt met andere woorden steeds realistischer in de game! Maar of meer realiteit gelijkstaat aan meer plezier blijft natuurlijk de grote vraag.  

Electronic Arts komt met een nieuw soort pakket, namelijk de kits. Dit zijn eigenlijk accessoirespakketten maar dan nog kleiner. Er zitten ongeveer 5 tot 25 voorwerpen in naargelang de functie van een kit. De uitbreidingen zijn wel goedkoper maar bevatten minder dan een normaal pakket. Sommige voorwerpen zijn dus interactief en anderen weer niet. Wil je iets nieuws proberen in de game zonder te veel geld uit te geven, dan ben je op de juiste plaats (voor wat betreft enkele kits alleszins).  

Om te starten zijn er drie kits uitgekomen: de Retro Outfit Kit, de Landelijke Keuken Kit en Alles Aan De Kant Kit. De eerste inspireert zich op outfits uit de jaren '90 en bevat verschillende stukken kledij die erg kleurrijk zijn. De tweede bestaat uit een extra keuken met decoratie in dezelfde stijl. De laatste focust zich op stofzuigen. Wat de kits dus gemeen hebben is dat ze zich focussen op een bepaald element zonder hier een volledig pakket rond te breien. Je koopt met andere woorden een nieuwe functie of thema voor de game zonder overbodige accessoires.  

De Retro Outfit Kit draait volledig rond kledij. Er zitten hoeden, rokken, vestjes, broeken en allerlei andere voorwerpen in. Het kleurenpalet varieert van zwart tot felroze en doet sterk denken aan de trends van 30-40 jaar geleden. Op zich is deze kit interessant als je nog een leuke outfit zoekt om je sim zijn of haar klerenkast mee op te vrolijken, maar verwacht ook niet te veel. Je krijgt gewoon enkele voorwerpen die je even goed gratis op het internet kan downloaden van andere spelers.  

De Landelijke Keuken Kit is net zo magertjes als de Retro Outfit Kit. Je krijgt een compleet nieuwe keuken die sterk doet denken aan de stijl in het pakket Honden en Katten. Het lijkt dus geïnspireerd op de keuken van je oma en zo wordt het ook gepromoot. Daarnaast zitten er nog kleine items in zoals een ovenschaal om je huis mee op te vrolijken. Maar als we eerlijk zijn dan is ook deze kit zijn geld niet echt waard. Het zou leuker zijn geweest als er meerdere keukens in hadden gezeten of alleszins meer variaties. Daarnaast bestaat er al zo een uitbreiding met de naam Coole Keukenaccessoires. Als je echt leuke keukeninrichting zoekt is dit een betere aanrader dan deze kit.  

Het probleem met bovenstaande kits is dat ze onderdoen voor de massale mods. Veel simmers maken zelf meubilair en kledij die gratis van het internet is te downloaden. De game ondersteunt dit ook en hierdoor hebben deze kits weinig meerwaarde. Waarom zou je dan speciaal voorwerpen kopen als alles gratis te vinden is met wat opzoekwerk? Je moet nu eenmaal verliefd zijn op de specifieke items voordat zo'n kit het echt waard is.  

De laatste uitbreiding daarentegen is wel eentje die eruit springt. Alles Aan De Kant Kit is een pakket waarin alles draait rond stofzuigers. Je vraagt je natuurlijk af wat er zo leuk is aan stofzuigen want niemand doet dit graag in zijn vrije tijd. Dit is ook het enige element dat er fysiek in zit, maar in werkelijkheid is er meer. In je huis verzamelen zich zogenaamde stofdotjes, super schattige wezentjes. Als je even niet meer hebt schoongemaakt dan verschijnen ze als kleine stofwolkjes op je vloer. Je kan als speler met ze communiceren, een naam geven en zelfs meer stof voeren. Uiteindelijk worden het kleine huisdieren en speel je de functie vrij om ze te aaien. Daarnaast zoeken ze naar voorwerpen zoals kleine stukjes speelgoed of ingrediënten. Maar, ook al zijn ze mega lief, ze zorgen er wel voor dat je huis vol met stof komt te liggen. Als je het over je hart krijgt, kan je starten met het stofzuigen van de vloer waarna de stofdotjes verdwijnen. Alles Aan De Kant Kit lijkt dus op de mini-versie van Wasgoed Accessoires. Ook hier speelt poetsen een belangrijke rol maar je moet het wel in het oog houden. Anders woont je sim binnen de kortste keren in een vies huis.  

Maar ook hier kan je de vraag stellen wat het nut is van zo een kit. In werkelijkheid is er niet echt heel veel extra speelplezier voor de prijs die Electronic Arts vraagt. Je bent als speler snel uitgekeken op de stofzuigers omdat alles te ontdekken valt in een halfuurtje. De kits zijn dan wel een streling voor het oog maar toegevoegde waarde aan de gameplay is er niet. Bovendien is heel de tijd stofzuigen in een videogame net iets te realistisch. Mensen spelen de Sims graag omdat ze uit de echte wereld willen ontsnappen en een droomleven willen leiden. Stofzuigen hoort hier niet bepaald bij.  

De enige kit die dus echt interessant is, is de Alles Aan De Kant Kit. Alhoewel dit ook met een korreltje zout moet worden genomen. De rest vergaat een beetje in de wereld van de zelfgemaakte content. Als je als speler enkel geïnteresseerd bent in items van Electronic Arts zelf, dan zijn de kits zeker een aanrader. Het voegt leuke, nieuwe inrichting toe voor beginnende simmers. Maar voor veel gamers die mods verzamelen is dit vrijwel een tegenvaller. Je koopt beter een groter pakket dan drie kleine kits. Zo krijg je wel echt nieuwe elementen waar je iets aan hebt en waar je in totaal meer plezier mee beleeft. Uniek zijn deze items dan ook niet en ze zijn al meerdere keren aan bod geweest in andere pakketten. De kits kennen dus een slechte start, maar natuurlijk is hier niet alles mee gezegd. Electronic Arts komt waarschijnlijk nog met andere kits die misschien in de toekomst wel het proberen waard zijn.  

Recensie: De Sims 4 Kits | 2 hartjes

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen