Recensie: De Sims 4 : Kleine Kampeerders Kit & Maanlicht Chic Kit I 3 hartjes

Recensie: De Sims 4 : Kleine Kampeerders Kit & Maanlicht Chic Kit I 3 hartjes

Het was al weer even geleden dat we nog iets gehoord hadden van de Sims 4. Maar er zijn ondertussen weer twee nieuwe kits aangekondigd, namelijk de Kleine Kampeerders Kit en de Maanlicht Chic Kit. Dat de kits geen goede ontvangst krijgen is al langer geweten, maar Electronic Arts staat erop om steeds nieuwe uitbreidingen te ontwikkelen. De vraag is of deze nieuwe kits nu wel beter zijn.

In mei werd er een tipje van de sluier gelicht over de kits, maar iedereen dacht dat het om een aankondiging over de Sims 5 ging. Er was enige teleurstelling toen simmers beseften dat het weer zou gaan over een kit met enkele kledijvoorwerpen, namelijk de Maanlicht Chic Kit.

De Maanlicht Chic Kit is ontworpen door Paola Locatelli en gebaseerd op de sfeer in Parijs. Haar stijl is zeer hip en trendy met losse topjes en prachtige jurken. Maar dit kan niet echt worden gezegd over de inhoud van de kit. De kledingstijl zou ik niet direct associëren met Parijs, laat staan met de liefde. Je zou verwachten dat er schattige kleedjes inzitten en mooie sieraden. Maar voor de vrouwen zit er maar een jurk in en voor de rest topjes. Die topjes zijn gewoonweg raar en niet goed aansluitend. De keuze voor de broeken is ook niet echt duidelijk. Van juwelen is gewoonweg geen sprake, op een misvormde halsketting na. Bij de mannen is kledij ook vrij los en soms gewoonweg slordig. De overheersende tinten zijn groen en zwart, maar de paarse kleur van sommige stukken is wel heel mooi. Of je de stijl aantrekkelijk vind, is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Er zullen zeker simmers zijn die deze kit echt geweldig vinden. 

Dat de kledijkits niet zo populair zijn bij de pc gamers is een feit. Custom Content is compleet gratis te downloaden van het internet en vaak zelfs ook moderner dan de kits die Electronic Arts aanbied. Voor deze groep is het dus nutteloos om deze kits te kopen want ze hebben niet bepaald een meerwaarde. Voor consolegamers is het misschien wel handig, maar dan zou ik persoonlijk eerder gaan voor iets kleurrijkers zoals Fashion Street Kit.

De Maanlicht Chic Kit was misschien een teleurstelling, maar de Kleine Kampeerders Kit is voor de verandering wel eens een verrassing. Het is vooral gefocust op de kinderen in de game en gaat over kamperen buiten. Je kan in de Sims 4 al langer iemand uitnodigen om te blijven slapen, maar nu is er daadwerkelijk een reden om het te doen. Als je enkele klasgenootjes laat langskomen, kan je samen in groep genieten van wat kamperen te bieden heeft. Er is een leuke, kleurrijke en grote tent voorzien waar je makkelijk twee bedden in kwijt kunt. De bedden hebben ook dezelfde stijl waardoor het plaatje compleet is. De basis voor een gezellig avondje buiten is dus al zeker aanwezig.

Natuurlijk is slapen een belangrijk onderdeel van kamperen, maar de activiteiten moeten doorslaggevend zijn. In de Kleine Kampeerders Kit zitten verschillende activiteiten voor kinderen. Sommigen voorwerpen zijn compleet nieuw, anderen hebben dan weer een unieke stijl. Schommels bestonden bijvoorbeeld al, maar hebben nu een moderner jasje met zetels en lichtjes. Dit object is dus zeker wel de moeite. Er is ook een nieuw kampvuur toegevoegd, maar dit heeft niet echt een meerwaarde en lijkt sterk op hetgeen dat al in de game zit. Hetzelfde geldt voor de tekentafel, de grote knuffel en het poppenhuis dat iedereen kent en veel te groot is in proportie. Voor deze laatste objecten is het dus niet interessant om de kit te kopen. Er is wel een compleet vernieuwd voorwerp dat eruit springt, naast de kleurrijke tent. Het gaat om een projectorscherm in de vorm van een doek waar je buiten op kussens en houten kisten tv kunt kijken. Als het donker wordt, springen de lichtjes rond het doek aan en wordt de sfeer buiten super gezellig. Een ander object dat waarschijnlijk zeer geliefd zal zijn bij simmers is de kampeerstoel. Deze is te krijgen in verschillende leuke motieven en diertjes zoals een kikker. Uiteindelijk is het Kleine Kampeerders Kit een leuke aanvulling op de uitbreiding In de Natuur. Want daar hadden de kinderen niet echt veel te doen. Bovendien kan je nu echte slaapfeestjes houden, waardoor deze kit een meerwaarde is.

De Kleine Kampeerders Kit en de Maanlicht Chic Kit zijn twee heel verschillende uitbreidingen. Persoonlijk zijn de kledijkits het niet waard als je op pc speelt, maar misschien nog interessant als je een consolegamer bent. Of deze kit de moeite is, hangt een beetje af van je eigen stijl en smaak. Maar echt unieke stukken zitten er niet, wat maakt dat het niet de moeite is om de kit te kopen. De Kleine Kampeerders Kit komt dan weer verrassend uit de hoek. De kit is niet alleen een mooie aanvulling op de uitbreiding In de Natuur, maar is tegelijkertijd interessant als je eens een slaapfeestje wilt houden. De objecten zijn bovendien echt super mooi vormgegeven en zeer kleurrijk. Veel simmers zullen dol zijn op de kampeerstoelen en het projectorscherm. Beiden zijn ideaal voor een gezellig avondje buiten. Er zitten grotendeels wel toffe voorwerpen in, maar veel daarvan zit eigenlijk al in de game. Het gaat dus hier ook een beetje om het feit dat je de stijl mooi vind of niet. Dit moet er nu eenmaal bij gezegd worden. Als je de kit koopt, gaat het om enkele unieke stukken, maar verwacht dus niet mega veel. Kledij is ook niet echt aanwezig in deze kit en alles draait rond bouwvoorwerpen voor kinderen. De kit heeft met andere woorden voor volwassenen ook niet echt veel nut. Electronic Arts komt wel degelijk met interessante thema's, maar er is nog werk aan de winkel. Als je echt een kit wilt kopen, dan zou ik voor Kleine Kampeerders Kit gaan. Er zijn natuurlijk veel simmers die de kits maar niets vinden, maar niet getreurd, Electronic Arts heeft een nieuwe uitbreiding aangekondigd met weerwolven! Dit was ook een pakket waar heel lang naar is uitgekeken en zal de harten van veel simmers sneller doen slaan!

Recensie: De Sims 4 : Kleine Kampeerders Kit & Maanlicht Chic Kit I 3 hartjes

Nieuwste artikelen

  • Broeinest - van Sambeek

  • Hine - Lotte Kok

  • Recensie: Soof 3

  • Dode hoek - M.W. Craven

  • Goede hoop - Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: The Witcher: Nightmare of the Wolf

  • Terug naar Cornwall - Marelle Boersma

  • Me & Mr. Jones

Zoek in artikelen