Recensie: Mario + Rabbids Sparks of Hope I 5 hartjes

Recensie: Mario + Rabbids Sparks of Hope

Iedereen kent wel Mario van Nintendo, maar de Raving Rabbids van Ubisoft zijn een pak minder populair. Dit is zonde, want de beestjes zijn schattig en hilarisch tegelijkertijd. Gelukkig is er een samenwerking tussen beide franchises. Recent kwam er een nieuw spel uit dat het beste van de twee werelden combineert, namelijk Mario + Rabbids Sparks of Hope. Dit is het vervolg op de bekende game Mario + Rabbids Kingdom Battle. Deze kwam uit in 2017, samen met de Nintendo Switch. Het spel werd een hit en won meerdere awards. Maar is de nieuwe versie net zo goed als de oude?

Mario + Rabbids Sparks of Hope begint met een leuke intro. We gaan op bezoek bij Princess Peach en haar vele paddenstoelvriendjes. Ook zijn de Raving Rabbids deze keer van de partij, helemaal verkleed als de Mariokarakters. Het lijkt net alsof ze een fijn tuinfeestje hebben georganiseerd. Plots verschijnt er een enorme reuzenmanta en de boel staat op stelten. De wereld wordt omgeven door een zwarte smurrie en dit is allemaal te danken aan de nieuwe vijand Cursa. Mario probeert de sfeer nog te redden, maar alle hoop komt te laat. Het is aan jou als speler om het perfecte team samen te stellen en de wereld te bevrijden.

Mario + Rabbids Sparks of Hope is een strategische game. Het heeft dus vrijwel weinig te maken met de Mariogames die we gewoon zijn. Het lijkt erg op een schaakspel, maar dan met vele extra's. Het is de bedoeling dat je vijanden verslaat door voordelen goed te gebruiken en slimme keuzes te maken. Dit doe je gelukkig niet alleen. Je kan kiezen uit zowel authentieke Mariokarakters als Raving Rabbids. Zij hebben elk individueel hun eigen voordelen. Zo kan je gebruik maken van wapens die minder ravage aanrichten, maar wel op lange afstand werken. Of net omgekeerd. Daarnaast verzamel je Sparks, Rabbits in de vorm van kleine sterretjes. Deze kan je combineren met je team, waardoor je weer een voorsprong krijgt op je vijanden. Hoe verder je raakt in de game, hoe meer Sparks je kan vrijspelen. Maar wil je het spel met gemak winnen dan moet je moeilijke en doordachte keuzes maken. Je kan spijtig genoeg niet elk karakter meenemen op het slagveld.

De game bestaat vooral uit tactische gevechten tegen diverse vijanden. Want de karakters waaruit je kan kiezen hebben voordelen, maar die hebben de gemeneriken ook. De gevechten variëren hierdoor van heel gemakkelijk tot heel intensief. Uitdaging is alvast gegarandeerd. Dit maakt dat Mario + Rabbids Sparks of Hope zowel voor kinderen als voor volwassenen is. Vaak heb je meerdere pogingen nodig om een gevecht te kunnen winnen.

Moet je als speler dan bang zijn dat het spel repetitief is? Er is toch wel enige variatie. Je moet bijvoorbeeld puzzels oplossen om verder te raken in de game. Deze zijn redelijk makkelijk, maar je hebt niet het gevoel dat je telkens hetzelfde doet. Daarnaast is er sprake van een open wereld, wat maakt dat je andere opdrachten kan uitvoeren. Zo kan je ervoor kiezen om muntjes te verzamelen of kleinere missies op te lossen. Op die manier speel je dan weer nieuwe werelden vrij met weer een heleboel opdrachten. Er is dus wel wat te doen in de game en reken op heel wat uren speelplezier. Dit maakt deze versie bovendien al een pak beter dan zijn voorganger, Mario + Rabbids Kingdom Battle. Hierin leek alles veel repetitiever en raakte je het spel sneller beu. Dit kwam vooral omdat er weinig afwisseling was. Maar de oude game speelde ook helemaal niet zo vlot als de nieuwe. Verrassend als je weet dat de oude versie enorm populair was toentertijd.

Een klein minpuntje is wel de hoeveelheid tekst die er in de game tevoorschijn komt. Het verhaal is te diepgaand voor een simpele Mariogame. Als speler wil je voortgang boeken en geen eindeloze conversaties volgen tussen karakters. Daarnaast is de inhoud moeilijk te volgen voor kinderen. Er wordt steeds gebruik gemaakt van ingewikkelde woorden en rare verklaringen. Maar Nintendo en Ubisoft hebben dit dan wel weer goed gemaakt met de humor die de karakters tonen tijdens de conversaties. De Raving Rabbids zijn niet alleen schattig, maar brengen ook een toffe sfeer in de game. Ze halen domme dingen uit die je als speler aan het lachen maakt. Zo neemt Rabbid Peach graag selfies op de meest ongemakkelijke momenten.

Als je nu van plan bent om met je vrienden op de bank te springen en te spelen, dan volgt er wel enige teleurstelling. Er is geen sprake van een mulitplayermodus want momenteel kan je enkel alleen de werelden verkennen. Nochtans bestaat je team wel uit meerdere karakters. Dit is dus echt een gemiste kans. Het zou fijn zijn geweest om te kunnen afwisselen met vrienden of familie.

Mario + Rabbids Sparks of Hope is een zeer leuke game, voor zowel jong als oud. Het heeft uitdagende gameplay, diverse opdrachten en grappige karakters. Bovendien ben je wel enige tijd bezig om het spel uit te spelen. Dit maakt dat de game het geld echt waard is. Wil je dus eens iets nieuws proberen binnen de Nintendofranchise, dan is dit het geschikte spel!

Recensie: Mario + Rabbids Sparks of Hope

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Paaz

  • Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma

  • De belevenissen van een muurbloem

Zoek in artikelen