VIP-readers over De Dochters

De dochters-reeks is een musthave voor jonge vrouwen over drie dochters van beroemde mensen. Het is een serie die je meevoert over rode lopers, dat vlot geschreven is en veel te snel uit is. Ben je benieuwd naar hoe een leven is als dochter van een beroemd persoon? We hebben onze VIP-readers gevraagd het boek te lezen en hun mening te geven. Lees gauw verder! 


    

Over het boek
Uit de richtlijnen en regels van De Dochters:
1. Lees geen roddelbladen en surf niet naar celebritywebsites. Kun je het toch niet laten, probeer dan niet over je ouders te lezen.
2. Vrienden zijn oke, maar alleen een andere Dochter begrijpt echt hoe je leven is. Sluit vriendschap met zoveel mogelijk Dochters.
3. Vriendschap is altijd belangrijker dan jongens. Altijd.

Het leven van Dochters van Beroemde Mensen: Lizzie Summers is de enige dochter van supermodel Katia Summers, maar vindt zichzelf niet bijzonder mooi en houdt er niet van veel aandacht te krijgen. Carina Jurgensen is dochter van Karl Jurgensen en enige erfgename van Metronome Media, maar wil liever bergen beklimmen dan de sociale ladder. Hudson Jones is de dochter van popster Holla... Jones en probeert zelf door te breken met haar muziek.

De dochters is een boekenreeks, waarvan het derde deel, De dochters laten van zich horen, onlangs in Nederland is verschenen. 

VIP-readers aan het woord
Het boek De dochters gaat over drie dochters van bekende personen. Het boek is een echt tienerboek en je moet ervan houden om dit soort boeken te lezen. Op de vraag of onze VIP-readers het aan zouden raden aan vriendinnen wordt dan ook wisselend gereageerd. Sanne zou het bijvoorbeeld aan meiden tussen de twaalf en zestien jaar aanraden. Stephanie vindt het erg lijken op de serie Gossip Girl en zou het alleen al om die reden aanraden aan haar vriendinnen. Vooral Esther is laaiend enthousiast: “Het is een ontzettend spannend en leuk boek dat elk meisje zou moeten lezen. Echt een heerlijke chicklit is dit. Zelf heb ik het in één ruk uitgelezen!”.

Marcha vindt het leeftijdsverschil tussen de hoofdpersonen en haarzelf te groot, waardoor ze niet zo snel het vervolg zal lezen op De dochters. De rest van de dames zouden graag meer boeken willen lezen van Joanna Philbin, ook als het een vervolg op dit boek betreft. Puck vond de schrijfwijze erg prettig lezen en niet voorspelbaar. Dat betekende voor haar dat de spanning er goed in bleef zitten, waardoor ze in het verhaal bleef hangen. Lotte: “De auteur gebruikt verwijzingen naar bekende zaken als boeken en films. Daarmee wordt het verhaal menselijk door”.

Marcha weet de rode draad in het verhaal goed te verwoorden: “Het gaat om drie meiden die alle drie worstelen met het bekende of succesvolle leven van hun ouders. Zij moeten hier op hun eigen manier mee om zien te gaan, maar daarvoor zijn er tien regels ingesteld. Maar het wordt erg moeilijk voor de jonge meiden om hier altijd naar te leven en ze komen alle drie in dusdanige situaties waarbij ze in de knoop komen met hun regels en dus ook hun familie en elkaar.” Lotte voegt hier nog aan toe: “Het boek gaat voornamelijk over het vinden van wie je werkelijk bent. Volg je zo maar de voetstappen van je ouders en doe je wat zij willen, of volg je je hart en doe je je eigen ding.”

Al onze VIP-readers zijn het erover eens dat de schrijfstijl van Joanna Philbin ervoor zorgt dat het boek makkelijk weg leest. Het is goed te volgen en je hoeft geen enkele zin twee keer te lezen. Het is een gestructureerd verhaal, vindt Maaike en dat maakt het overzichtelijk. Toch had Stephanie er in het begin ietwat moeite mee en kwam pas later goed in het verhaal.

Een aantal van onze VIP-readers gaf aan het jammer te vinden dat het grootste deel van het verhaal om één dochter ging, en de andere twee dochters in het niet vielen. Dit hadden zij graag anders gezien, want nu zitten zij nog met vragen over de andere twee dochters. Het meest bijzondere aan De dochters vonden de dames de band die ontstond tussen de drie dochters. Hierin kwam heel duidelijk de hechte vriendschap naar voren. 

De dochters is erg in trek bij onze VIP-readers. Zij hebben genoten van het boek en dit kun je merken aan het aantal hartjes wat zij het boek hebben gegeven. Het uiteindelijke oordeel komt op een mooie vier hartjes. Good job!

Heb jij De dochters ook al gelezen en wil je erover meepraten? Laat hieronder jouw mening achter! 

De dochters

 • Auteur:

  Joanna Philbin
 • Verschenen:

  1 april 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789044815672
  Uitgever Clavis
  240 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Daughters
 • Uitgever:

  Clavis
 • Genre:

  Tiener boeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Uit de richtlijnen en regels van De Dochters: 1. Lees geen roddelbladen en surf niet naar celebritywebsites. Kun je het toch niet laten, probeer dan niet over je ouders te lezen. 2. Vrienden zijn oke, maar alleen een andere Dochter begrijpt echt hoe je leven is. Sluit vriendschap met zoveel mogelijk Dochters. 3. Vriendschap is altijd belangrijker dan jongens. Altijd. Het leven van Dochters van Beroemde Mensen: Lizzie Summers is de enige dochter van supermodel Katia Summers, maar vindt zichzelf niet bijzonder mooi en houdt er niet van veel aandacht te krijgen. Carina Jurgensen is dochter van Karl Jurgensen en enige erfgename van Metronome Media, maar wil liever bergen beklimmen dan de sociale ladder. Hudson Jones is de dochter van popster Holla... Jones en probeert zelf door te breken met haar muziek.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen