VIP-readers over Laat mij maar schuiven

De Leesclub leest op dit moment Laat mij maar schuiven van Pippa Wright. Rory wordt na elf jaar gedumpt en neemt zich één ding voor: zoveel mogelijk dates met foute mannen. We vroegen onze VIP-readers om het boek te lezen en hun mening met ons te delen. Lees snel verder om erachter te komen wat hun oordeel is!

Over het boek
Na elf jaar huisje-boompje-beestje is Rory weer single. Haar ex was geen feestbeest maar ze kon altijd op hem rekenen – dacht ze. Misschien kan ze iets leren van een ‘foute’ man, zo’n snelle gladjakker die heel goed weet wat er te koop is en overal de weg weet. Ja, dat wordt Rory’s nieuwe missie: zoveel mogelijk afspraakjes maken met de meest onbetrouwbare types.

Vrolijke cover
De cover heeft een vrolijke uitstraling. Berdin: ''De cover past goed bij het boek, hij komt heel vrolijk op mij over.'' Marijke vindt de cover erg aantrekkelijk, maar niet passend bij de inhoud. ''Naarmate ik het boek lees, blijkt het weinig te maken te hebben met het personage. Zij heeft een rode bos krullen, terwijl de dame op de cover blond is!''. 

De titel daarentegen past wel erg goed bij de inhoud, volgens het merendeel van de VIP-readers. Zo zegt Eline: ''Ik vind het wel goed passen bij het boek, omdat ze doorschuift naar allerlei verschillende ongeschikte mannen.'' Annika is het met haar eens. Ze legt uit: ''De titel is logisch. Hoofdpersonage Rory schuift van man naar man, omdat ze zoveel dates heeft.''

Feelgood boek
Als onze VIP-readers het over de inhoud van Laat mij maar schuiven hebben, komt het woord feel good opvallend vaak voorbij. Zo zegt Berdin: ''Ik ga het boek zeker aanraden aan mijn vriendinnen, omdat het een feel good boek is. Er zitten echt leuke stukjes in, waarom ik hardop heb gelachen tijdens het lezen.'' Ook Liena is enthousiast. ''Een leuk en ontspannend boek: ideaal voor een gezellige avond''. 

Vivianne daarentegen heeft zich letterlijk door het boek moeten worstelen. Ze vertelt: ''Ik kom niet door het boek heen. Het is traag, er zit weinig herkenbaarheid in en ik had meer humor verwacht. Héél soms had ik hooguit een glimlach op mijn gezicht.'' Aan de andere kant heeft Alexia juist veel lol beleefd aan het boek. ''Het is leuk om te lezen over de dates met foute mannen. Dat is eens een keer iets totaal anders dan alle verhalen over de prins op het witte paard!''

Nieuwe fans
Een aantal VIP-readers hebben de andere boeken van Pippa Wright meteen op hun to read-lijstje gezet, terwijl anderen daar nog even over moeten nadenken. ''Ik twijfel. Hoewel de auteur goed schrijft, spreekt de stijl mij niet zo aan'', aldus Yana. Annika is wel fan en zegt: ''Haar vorige boek staat al een tijdje op mijn verlangijstje. Haar volgende boeken zullen vast en zeker, net als dit boek, het lezen waard zijn!''. Ook Nina is niet vies van nog een boek van Pippa: ''Haar schrijfstijl leest prettig weg en ik heb de verwachting dat haar andere boeken ook niet zo voorspelbaar zullen zijn als de algemene chicklit.''

Eindoordeel
Over het algemeen vinden de VIP-readers Laat mij maar schuiven een luchtig, onvoorspelbaar, feelgood boek. Houd echter wel in je achterhoofd dat de uitgebreide schrijfstijl van Pippa je moet liggen. Marijke is ook niet helemaal weg van de schrijfstijl: ''Ik vind de lange zinnen niet prettig. Dit maakt dat het niet altijd lekker doorleest.'' Priscilla en Cindy daarentegen vinden juist dat het boek lekker vlot wegleest en veel humor bevat.

Al met al krijgt Laat mij maar schuiven van Pippa Wright van onze VIP-readers gemiddeld een mooie en solide 3 hartjes.

Laat mij maar schuiven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na elf jaar huisje-boompje-beestje is Rory weer single. Haar ex was geen feestbeest maar ze kon altijd op hem rekenen – dacht ze. Misschien kan ze iets leren van een ‘foute’ man, zo’n snelle gladjakker die heel goed weet wat er te koop is en overal de weg weet. Ja, dat wordt Rory’s nieuwe missie: zoveel mogelijk afspraakjes maken met de meest onbetrouwbare types.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

 • Boze zomer - Jan-Willem Anker

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen