VIP-readers over De Meryl Streep filmclub

De Leesclub met de magische roman De Meryl Streep filmclub is in volle gang. De VIP-readers hebben dit ontroerende boek al gelezen en lieten ons heel uitgebreid weten wat ze ervan vonden. Wat ze precies over het boek te zeggen hadden? Dat lees je hier!


Over het boek
Isabel, June en Kat hebben elkaar jaren niet gesproken als Lolly, hun moeder en tante, vraagt of ze naar huis willen komen, naar het hotelletje in Maine dat zij runt. Daar heeft Lolly een schokkende mededeling. Ineens bevinden de drie vrouwen zich op hun oude zolderkamer, van elkaar vervreemd geraakt, en op het punt de vrouw te verliezen die altijd voor ze klaarstond. Om het allemaal erger te maken staat Lolly erop dat ze elke vrijdag met elkaar Meryl Streep films kijken. Onverwachts begint dan de magie en zien ze hun levens weerspiegeld op het grote doek. Door de filmavonden delen Isabel, June en Kat hun geheimen. En terwijl ze zichzelf en elkaar vinden, vinden ze ook de kracht om er voor Lolly te zijn.

Rode draad
De films van Meryl Streep spelen een belangrijke rol in het boek, ze als het ware de rode draad door het verhaal heen. De VIP-readers zijn dan ook unaniem in hun oordeel: het boek heeft absoluut een goede titel gekregen. Martine: ''De titel verraadt de inhoud niet, maar licht wél heel mooi een tipje van de sluier op!''

Het omslag daarentegen zorgt bij onze dames voor vraagtekens die rond hun hoofd cirkelen. Zo zegt Kim Rhijnsburger: ''De cover vind ik niet zo bij het boek passen eigenlijk. Het heeft niets met de inhoud te maken. De sfeer van de foto vind ik dan wel weer passend.''

Meeleven met de personages
De personages Isabel, June en Kate hebben elkaar al tijden niet meer gesproken. Plotseling vraagt Lolly, hun moeder en tante, of ze naar huis willen komen. Een schokkende mededeling volgt: ze staan op het punt om de vrouw te verliezen die altijd voor ze klaarstond.
Kwamen de personages tot leven en konden onze VIP-readers zich met hen identificeren? Voor Isabel Peters kwamen de hoofdpersonages echt tot leven. ''Ik kon begrijpen waarom ze, gezien hun verleden, zich zo voelden en op een bepaalde manier reageerden en handelden. Het zijn wel hele andere types, dus in die zin herkende ik mezelf niet in ze.'' Linda Stopa-Jansen herkende zichzelf wel in de vrouwen uit het verhaal: ''Ik kon me goed spiegelen aan de vrouwen uit het verhaal. Ik leefde met hen mee, genoot van ze en kreeg zelfs wijze lessen van ze mee.''

Fijne, boeiende schrijfstijl
De meeste VIP-readers vinden dat auteur Mia March een fijne schrijfstijl heeft, die ervoor zorgt dat je door wilt lezen. Tanja Niesten omschrijft haar stijl als volgt: ''Een leuke schrijfstijl, die aanwakkert naar meer, zonder voorspelbaar te zijn.'' Ook Charlotte Steen is erover te spreken en oordeelt: ''Leest vlot door, omdat er niet al te veel moeilijke woorden worden gebruikt. Het is luchtig geschreven. Als je het ene hoofdstuk uit hebt, wil je eigenlijk meteen het volgende hoofdstuk lezen.''

Wel geven een aantal dames aan dat de schrijfster vaak erg lange zinnen gebruikt, die de vaart een beetje wegnemen. ''Soms gebruikt ze erg lange zinnen van zo''n 4 of 5 regels. Maar dan las ik de zin gewoon opnieuw'', aldus Nell Boersma. 

Eindoordeel
Het overgrote deel van de VIP-readers is opgetogen over De Meryl Streep filmclub. Brigit van Beek: ''Een super heerlijk boek. Ontroerend, inspirerend, boeiend! Je wilt het in één ruk uitlezen. Ik zou het iedereen aanraden.'' Chantal Hendriks wil vooral nog even meegeven dat ''vooral de fans van Meryl Streep dit een erg mooi boek zullen vinden''.

Het enthousiasme van de dames sijpelt door in het aantal hartjes dat het boek gemiddeld van ze krijgt, namelijk: 4 hartjes!

De Meryl Streep filmclub

 • Auteur:

  Mia March
 • Verschenen:

  24 september 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789401600057
  Uitgever Xander
  336 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Meryl Streep Movie Club
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Isabel, June en Kat hebben elkaar jaren niet gesproken als Lolly, hun moeder en tante, vraagt of ze naar huis willen komen naar het hotelletje in Maine dat zij runt. Daar heeft Lolly een schokkende mededeling. Ineens bevinden de drie vrouwen zich op hun oude zolderkamer, van elkaar vervreemd geraakt, en op het punt de vrouw te verliezen die altijd voor ze klaarstond. Om het allemaal erger te maken staat Lolly erop dat ze elke vrijdag met elkaar Meryl Streep films kijken.
  Onverwachts begint dan de magie, en zien ze hun levens weerspiegeld op het grote doek. Door de filmavonden delen Isabel, June en Kat hun geheimen. En terwijl ze zichzelf en elkaar vinden, vinden ze ook de kracht om er voor Lolly te zijn.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Nieuwsgierig? Lees hier vast een voorproefje:

   

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Lake | 4 hartjes

 • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

 • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

 • De ergste film clichés 

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

Zoek in artikelen