De Chicklit.nl Leesclub over Het lot van Callie & Kayden

De afgelopen weken stond de Chicklit.nl Leesclub in het teken van het boek Het lot van Callie & Kayden van Jessica Sorensen. In meerdere fasen werd dit spannende eerste deel van de trilogie onder de loep genomen: de eerste indrukken voor het lezen, het gevoel tijdens het lezen en het eindoordeel na het lezen. Wat vonden de VIP-readers van dit boek? Spannend genoeg om het vervolg te willen lezen? Dat lees je hier.

Over het boek
Callie wordt op haar twaalfde verjaardag alles ontnomen. Het gevolg is dat ze zich gevoelsmatig afsluit en zweert nooit te vertellen wat haar is overkomen. Jaren later domineert haar pijnlijke verleden echter nog steeds Callie''s dagelijks leven. Alles verandert als ze de mysterieuze en aantrekkelijke Kayden ontmoet die net als zij is gewend aan lijden in stilte. Kayden doet er alles aan met Callie bevriend te raken, ook al blijft zij afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Hoe meer Kayden probeert deel van haar leven te worden, hoe duidelijker het wordt dat Callie moet worden gered.


OMG
Niet iedereen had dit boek zelf opgepakt in de winkel, ondanks het feit dat de cover voldoende aantrekkelijk bevonden werd en deze iedereen nieuwsgierig maakte. Het omslag gaf de VIP-readers de indruk een spannend boek te worden. Lieke: ‘Ik vind de cover spannend overkomen. Ik verwacht dat er een hoop conflicten en spannende hoofdstukken zullen voorkomen in het boek.’ De sticker met OMG op de voorzijde van het boek creëerde echter twijfels. Zo blijkt dat een klein detail iets kan maken of breken. De sticker was iedereen opgevallen en in plaats van getriggerd werden de meeste lezeressen er juist door afgestoten. Lieke: ‘Door de sticker dacht ik dat het boek meer voor tieners zou zijn, maar het tegendeel is waar!’ Millytje: ‘Totaal geen meerwaarde en ik zou het boek daarom niet sneller kopen.’

Boven verwachting
De cover deed iedereen smachten naar een spannend boek en dat bleek het ook te zijn. Geen van de lezeressen werd teleurgesteld. De meesten vonden het boek zelfs beter dan ze verwacht hadden en konden het boek niet meer wegleggen toen ze er eenmaal in begonnen waren. Gwendolyn: ‘Het verhaal is goed geschreven en maakt dat je de hele tijd door wilt lezen. Boven verwachting goed!’ Peggy: ‘Ik kon het boek bijna niet wegleggen en heb het binnen een dag uitgelezen.’ Naast spannend bleek het boek ook aangrijpend te zijn. Martine15 noemde het verhaal zelfs heftig en Lieke eindigde met de woorden: ‘het einde laat me maar niet los!’ Het boek stopt dan ook met een spannende cliffhanger, waardoor alle VIP-lezeressen nu al aan het aftellen zijn tot oktober, de maand waarin het tweede deel verschijnt. Millytje heeft hem zelfs al gereserveerd!

Smaakt naar meer
Nog niemand was bekend met auteur Jessica Sorensen, maar iedereen was enthousiast en wil meer van haar lezen. Ook naast deze trilogie. Ze heeft een prettige schrijfstijl, vlot en pakkend, waardoor het boek van begin tot eind blijft boeien. Alle VIP-readers zouden het boek aanraden en een enkeling heeft dit zelfs al gedaan. Wel een kritische noot van Martine15: ‘Ik vond de taalfouten in het boek best wel storend, maar dat komt (waarschijnlijk) door de vertaling.’ Misschien een tip voor de volgende druk?

Eindoordeel
Voor het lezen waren de meningen over het boek nog een beetje verdeeld, maar erna staan alle hoofden dezelfde kant op. Iedereen is positief verrast door het boek en wacht met smart op deel twee. Het lot van Callie & Kayden heeft dan ook een gemiddelde score van 4 hartjes. Een hele mooie score! Muis89 sluit af met een wijze les. Op de vraag of ze nog iets kwijt wil over het boek antwoordt ze: ‘dat je niet altijd moet afgaan op de cover of de achterflap van een boek. Als je leest kan een boek je zomaar verrassen en dat heeft dit boek bij mij gedaan.’

Het lot van Callie & Kayden

 • Auteur:

  Jessica Sorensen
 • Verschenen:

  21 juni 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789401600934
  Uitgever Xander
 • Oorspronkelijke titel:

  Coincidence of Callie and Kayden
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (18 stemmen)
 • Omschrijving:

  Callie wordt op haar twaalfde verjaardag alles ontnomen. Het gevolg is dat ze zich gevoelsmatig afsluit en zweert nooit te vertellen wat haar is overkomen. Jaren later domineert haar pijnlijke verleden echter nog steeds Callie's dagelijks leven. Alles verandert als ze de mysterieuze en aantrekkelijke Kayden ontmoet die net als zij is gewend aan lijden in stilte. Kayden doet er alles aan met Callie bevriend te raken, ook al blijft zij afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Hoe meer Kayden probeert deel van haar leven te worden, hoe duidelijker het wordt dat Callie moet worden gered.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

 • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

 • Joanne Harris over derde deel Chocolat-trilogie

 • Vijftig tinten vrij

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Interview met de hechte cast van Spijt!

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

Zoek in artikelen