De Chicklit.nl Leesclub over Koffie Verkeerd

Het zal je niet ontgaan zijn: onze eigen (kook)blogger Elsbeth Witt heeft een boek geschreven en daar zijn wij enorm trots op! Koffie verkeerd is het eerste deel uit een aankomende trilogie en de Chicklit.nl Leesclub nam deel 1 eens even goed onder de loep.. 



Over Koffie verkeerd
Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek...

Eerste kennismaking 
Koffie verkeerd is het debuut van Elsbeth Witt, dus voor de VIP-readers is dit een eerste kennismaking met de talenten van de auteur. Emma de Waal: "Ik vind het een mooie, aantrekkelijke cover hebben en het boek spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Als ik dit boek in de winkel zou zien liggen, zou ik zeker even een kijkje gaan nemen bij dit boek." Ook Joyce staat na ontvangst direct te trappelen: "Ik ga ervan uit dat het een heerlijke chicklit is waarbij je kunt lachen, zwijmelen en denkt: waar haal ik zo'n leuke knapperd vandaan?!"

Enthousiasme alom
De meeste VIP-readers hadden het boek al heel snel uit. Het boek telt dan ook 'slechts' 200 pagina's, maar het was vooral snel uit omdat het boek zo lekker wegleest. "Ik ben op zondagmiddag om 12 uur begonnen met lezen en om kwart voor 6 was hij al uit. Ik heb nog nooit een boek in één keer uitgelezen!", aldus Jenn. En ook Francina was enthousiast: "Ik heb niet zo snel met een boek dat ik het ook echt voor me zie, maar met dit boek had ik dat wél. Alsof ik ook echt deel nam eraan." 
 
Naïeve hoofdpersoon
Hoofdpersoon Laura valt bij de VIP-readers soms niet helemaal in de smaak. Ze komt een beetje naïef over als het om mannen gaat, met haar eeuwige wispelturigheid. Zo zegt Joyce: "Laura wel een beetje een sufferd. Lieve jongen ontmoet en dan twijfelen om dat het je type niet is? Ze heeft geluk met zijn geduld en vergevingsgezindhei. Doe mij zo'n vent!"  

Eindoordeel
De VIP-readers zijn het unaniem met elkaar eens: Koffie verkeerd is een ontzettend lekkere chicklit. Ijsbeer: "Door de leuke schrijfstijl las het boek erg snel en moest ik zelfs vaak lachen. Zodanig dat mijn vriend zoiets had van: wat zit jij te grijnzen."  Ook Jenn concludeert aan het eind van de Leesclub nog eens dat ze genoten heeft van het boek en dat ze niet kan wachten op deel 2 en 3! 

Kortom: gemiddeld krijgt Koffie verkeerd 4,5 hartjes, maar wij ronden het gewoon lekker af naar een  welverdiende 5 hartjes

Barista! Koffie verkeerd

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (22 stemmen)
  • Omschrijving:

    Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek...

    Barista! bestaat uit drie sprankelende geestige romans over liefde en vriendschap, het loslaten van verwachtingen en het omarmen van nieuwe kansen. Verfrissend als ijskoffie en hartverwarmend als cappuccino.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

  • Shoptip: 10x leuke mokken voor je koffie of thee

Zoek in artikelen