De Chicklit.nl Leesclub over Fiona: in koelen bloede

De Chicklit.nl Leesclub begaf zich de laatste weken op het criminele pad, op zoek naar aanwijzigingen met de detective Fiona: in koelen bloedeDe Chicklit.nl Leesclub heeft haar oordeel over dit boek gegeven op het forum. Lees hier wat de VIP-readers van dit boek vonden.

Over het boek 
Over het boek Zoeken naar geconserveerde lichaamsdelen, verborgen in keukens, garages en schuurtjes in een gemoedelijk dorp in Cardiff, zou niet de meest favoriete weekendbesteding zijn van de meeste mensen. Maar rechercheur Fiona Griffiths is niet 'de meeste mensen'. Voor Fiona het de start van een zoektocht naar een meisje dat tien jaar eerder vermoord is. Terwijl de politie, letterlijk, de puzzelstukken - of liever: de lichaamsdelen - verzamelt, wordt er een tweede lichaam gevonden. Deze moord vertoont veel gelijkenis met de eerdere zaak: ook hier worden de lichaamsdelen verspreid over het landschap gevonden. De twee zaken moeten met elkaar in verband gebracht worden. Maar hoe? En als er een boodschap in de modus operandi verscholen ligt, wie kan die dan beter 'lezen' dan Fiona Griffiths, met haar vermogen om met de doden te spreken.

Eerste indruk
Fiona: in koelen bloede is al het tweede deel in deze detective-serie. Veel VIP-readers waren dus al bekend met Fiona en wisten daarom al een beetje wat ze konden verwachten. Gerrianne stapte er blanco in: "Het lijkt me een lekker dik boek met een stoere vrouw op de voorkant." Rilana is niet zo te spreken over de cover, maar wordt wel getriggerd door de belofte van een spannende thriller op de achterflap. "Ik verwacht dat ik de laatste donkere uurtjes van de komende avonden heel toepasselijk met dit boek zal doorbrengen", aldus Rilana. 

 
Mixed feelings over de cover
Over de cover zijn de meningen erg verdeeld. De één vindt het meer op een autobiografie lijken dan op een thrilller, de ander vindt hem juist weer pakkend en duidelijk. Lieke vertelt: "Ik vind het een goede cover, het past bij het genre van het boek. De rauwheid maar ook de menselijkheid van Fiona komt naar voren, dat maakt mij nieuwsgierig. De rode kleur maakt de cover wat sprekender waardoor hij in de winkel beter zal opvallen dan wanneer alleen de foto erop had gestaan." En hoe luidt het gezegde ook alweer? "Never judge a book by it's cover!" aldus Eveline. 

Enthousiast
De meeste VIP-readers zijn razend enthousiast. Zo vindt Anita het vooral leuk dat het verteld wordt in de ik-vorm, want zo is zij zélf Fiona en lost zij zélf het mysterie van de moord op. Ook Chantal is lekker bezig in het boek: "Als ik begin met lezen, word ik in het verhaal getrokken en kan ik eigenlijk niet meer stoppen. Je wilt alsmaar weten hoe het verder gaat." 

Eigenaardige hoofdpersoon
Fiona is een eigenaardig mens, dat wordt al snel duidelijk. Maar juist doordat zij geen doorsnee persoonlijkheid is, is ze geliefd onder de lezers. "Als ze zich in een spannende situatie bevindt, weet ze, ondanks de omstandigheden, toch een oplossing te bedenken", aldus Elsbeth. Ook Sam is ingepakt door Fiona: "Ik vind de schrijfstijl bijzonder, het is geschreven vanuit de gemoedstoestand van Fiona. Als ze goed in haar vel zit merk je dat aan de zinsopbouw en woordkeus, hetzelfde geldt voor als ze zich minder lekker voelt."

Eindoordeel 
Het oordeel is nagenoeg unaniem: Fiona is geslaagd in haar missie! Zoals Lieke omschrijft, is het boek geen standaard thriller. Als chicklit liefhebber van het eerste uur, is Fiona zeker een goede mogelijkheid om eens een ander genre uit te proberen. Het is een thriller, maar niet één die continue luguber blijft. Het gezamelijke eindoordeel van de Leesclub is dan ook een welverdiende 4 hartjes

Wat vond jij van Fiona: in koelen bloede? 

Fiona: In koelen bloede

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zoeken naar geconserveerde lichaamsdelen, verborgen in keukens, garages en schuurtjes in een gemoedelijk dorp in Cardiff, zou niet de meest favoriete weekendbesteding zijn van de meeste mensen. Maar rechercheur Fiona Griffiths is niet 'de meeste mensen'. Voor Fiona het de start van een zoektocht naar een meisje dat tien jaar eerder vermoord is.

  Terwijl de politie, letterlijk, de puzzelstukken - of liever: de lichaamsdelen - verzamelt, wordt er een tweede lichaam gevonden. Deze moord vertoont veel gelijkenis met de eerdere zaak: ook hier worden de lichaamsdelen verspreid over het landschap gevonden. De twee zaken moeten met elkaar in verband gebracht worden. Maar hoe? En als er een boodschap in de modus operandi verscholen ligt, wie kan die dan beter 'lezen' dan Fiona Griffiths, met haar vermogen 'met de doden te spreken.'

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

Zoek in artikelen