De Chicklit.nl Leesclub over Het eiland van duizend bronnen

De Chicklit.nl Leesclub heeft haar oordeel geveld over Sarah Larks Het eiland van duizend bronnen, waarin de warme zon en exotische schoonheid van achttiende-eeuws Jamaica de achtergrond vormt voor een indrukwekkend verhaal over liefde, obsessie en verraad. Benieuwd naar wat de Leesclub erover te zeggen heeft? Lees het hier!
 
Over het boek
Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caraïbisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was. De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven. De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen – zelfs haar leven… 
 
Eerste indruk
Nog voordat het boek er überhaupt maar is, wachten sommige lezeressen al met spanning op het witte bestelbusje van de postbode. De andere drie boeken van Sarah Lark heb ik met zo veel plezier gelezen dat ze op dit moment echt mijn favoriete schrijfster is!”aldus Gaby. Toen het boek eenmaal bezorgd was, schrokken de VIP-readers (in positieve zin) van de dikte van het boek. Maar liefst 500 pagina’s, dat wordt flink doorlezen. Maar, zo zegt Inge, als het een mooi boek is, lees je daar zo doorheen. De cover nodigt in elk geval enorm uit: een prachtig vormgegeven afbeelding. Het lijkt wel op een schilderij uit de 18de eeuw,” zegt Tamara. Kortom: een boek dat hoge verwachtingen schept.

Betoverende lezers
Anniette geeft het boek halverwege al een vette pluim: “Ondanks dat ik nog nooit in Jamaica ben geweest, zie ik alles in geuren en kleuren voor me. Heel goed en gedetailleerd geschreven!” OokGaby is betoverd door het boek: “Direct vanaf de eerste bladzijde is het net of je zelf in Nora veranderd. Of je zelf met satijnen schoenen over regenplassen springt, terwijl er een koetsier goedmoedig naar je lacht. Ik hoor gewoon de paardenhoeven en het ratelen van de wielen op de keien.”
 
De dikte van het boek valt de lezeressen alles mee. Het boek is opgedeeld in kortere delen, waardoor het goed te behappen is. “Doordat het boek zo dik is, was ik bang voor veel onbelangrijke details in het boek. Dit is absoluut niet zo tot nu toe. De dingen die de schrijfster er extra bij zet, maken het verhaal juist compleet,” aldus Jette.

Eindoordeel
Na het lezen zijn de meeste VIP readers overdonderd. Ze hadden niet verwacht zó onder de indruk te zijn van het boek. Een prachtig en intrigerend boek over de 18e eeuw, dat toch heel modern geschreven is. Tamara zegt: “Niet 5, maar 6 hartjes verdient dit boek!” Gemiddeld geven de VIP-readers met elkaar een dikke 4 hartjes en een flinke pluim. Op naar het vervolgdeel: Dochter van de Mangroven

Het eiland van duizend bronnen

 • Auteur:

  Sarah Lark
 • Verschenen:

  16 mei 2014
 • Uitgave:

  ISBN 9789032514556
  Uitgever De Fontein
  560 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Die Insel der tausend Quellen
 • Uitgever:

  De Fontein
 • Genre:

  Historische romans
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het eiland van duizend bronnen is een meeslepend verhaal over een jonge vrouw die wordt geconfronteerd met liefde, verraad, en de gevolgen van haar eigen keuzes.

  Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caraïbisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was.

  De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven.

  De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen - zelfs haar leven...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • Boeken zoals Lucinda Riley

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • 9x historische romans over Nederland

Zoek in artikelen