Fase 2 van de Leesclub met 'Ga voor mij'.

Fase 1 en 2 zijn alweer voorbij en voordat we het einde posten willen we jullie up to date houden over de Leesclub. In fase 2 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook “Ga voor mij”? En ben je het eens met de antwoorden?...
 
Klik HIER om fase 1 te lezen. 
 
Fase 2:
- Wat vind je tot nu toe van het boek? 
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)? 
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen? 
 
Nicole: Ik vind het boek echt heel lekker lezen (zo erg dat ik hem zelfs al uit heb! Kon niet stoppen met lezen)! Het verhaal is erg goed vormgegeven (het is niet echt een cliché liefdesverhaal, maar aan de andere kant ook weer wel). Ik kon me behoorlijk goed identificeren met Tess, wat het natuurlijk allemaal makkelijker en prettiger leest. Waar ik me wel groen en geel aan geërgerd heb, is de slechte vertaling met fouten erin. Wat mij betreft mag deze vertaler ontslagen worden, ik heb meerdere keren een zin opnieuw moeten lezen wegens slechte (halvebak) vertaalwerk. Het boek voldeed deels aan mijn eerste verwachtingen. Inhoudelijk en qua sfeer vind ik het verhaal beter bij de titel en de cover passen dan bij de tekst op de achterflap. De tekst op de achterflap vind ik te soft/te jong en niet passend bij (en geen recht doen aan) het verhaal.
 
Mandy: Ik moest eerst even in het boek inkomen (denk ook doordat ik bezig was in een ander boek en die even opzij moest leggen). Daarna kwam ik er helemaal in en kon ik niet meer stoppen en heb hem net zoals Nicole al uitgelezen! Ik vond het echt een heerlijk boek! Ik ben nu zeker van plan om deel 1 ook te lezen, ook al weet je natuurlijk al hoe het afloopt. Ben het wel helemaal met Nicole eens over de vertaling.. heb nog nooit een boek gelezen met zoveel vertaalfouten.. was wel erg jammer. 
Ik vond het dus een geweldig boek en heel anders dan ik verwacht had! Af en toe wel voorspelbaar, maar met dit soort boeken geeft dat niet .
 
Iris: Ik ben ontzettend fan van dit boek! Het is spannend en erg afwisselend. Ik zat er snel in en heb het boek in 1,5 dag uitgelezen, ik kon het niet meer wegleggen! Het voldoet zeker aan mijn verwachtingen en beter! Het is geen standaard verhaal en en wordt gewoon lekker bot dingen gezegd zoals wij ze in 'het echte leven' ook denken. Ik kon me helemaal verplaatsen in de hoofdpersoon! Dat had ik van tevoren niet verwacht! Het is een echte aanrader!!
 
Julie: Het boek voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Het leest lekker door, waardoor ik moeite had om het boek daarna weer aan de kant te leggen. Het is luchtig geschreven en het feit dat J. Lynn zomaar alles schrijft wat ze denkt, maakt het boek alleen maar leuker. Wat ik ook fijn vond was dat het boek niet enkel en alleen over erotiek ging, wat ik eigenlijk wel had verwacht door de cover, maar dat er ook een echt verhaal in zit. Iets wat ik misschien minder leuk vond was dat Cam en Avery slechts een beperkte rol speelden. Aan de ene kant is dat natuurlijk normaal, maar aangezien het een soort vervolg is had ik hen toch wel liever wat meer aan bod zien komen. Tot slot vond ik het zeer leuk om te lezen hoe de personages langzaamaan veranderden. Jase bijvoorbeeld was in het begin een klootzak en dat vond ik zelf ook, maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe leuker ik hem begon te vinden! Ga voor mij vond ik net zo leuk als Wacht op mij, wat ik zeker had kunnen voorspellen, en ik heb er dan ook enorm van genoten!
 
Martine: Het boek leest makkelijk en vlot, ik lees heel makkelijk even gauw 1, 2 of 3 hoofdstukken en dat zorgt ervoor dat ik vrij snel door het boek heen ben. Wat ik wel storend vind, is de vele taalfouten in het boek. Als er eens iets over het hoofd wordt gezien, kan dat gebeuren, maar dit is echt slordig. In het algemeen vind ik de vertaling niet altijd even goed. Ik denk dat de sfeer in de oorspronkelijke taal beter overkomt. Ik ben het met Nicole eens dat het een goed verhaal is, maar ergens toch ook wel een beetje voorspelbaar. Ik vind sommige dingen wel heel erg voor de hand liggen of niet realistisch. Vooral bij het stukje dat ze gaan paardrijden, heb ik even met mijn ogen gerold. Eerst is Tess heel erg bang, maar dan sleept Jase haar er gewoon op en dan galopperen ze weg en is het superromantisch, zwijmelzwijmel… Maar goed, ik vind het wel een vermakelijk boek en ik heb helemaal niet het gevoel dat ik iets mis ondanks dat ik het eerste deel niet heb gelezen.
 
Katja: Even update voor ik hem ga uitlezen. Ik wilde het boek eigenlijk in een sneltrein uitlezen, maar het leek mij handiger om deze vragen eerst te beantwoorden. Ik kwam makkelijk in het boek en ik had meteen zin om het boek uit te lezen. Het boek heeft mijn verwachtingen niet waar gemaakt en daar ben ik erg blij mee. Dit boek gaat ook echt ergens over. Het boek zal voor mij wel een makkelijk tussen boek zijn in vergelijking met andere dingen die ik normaal lees, maar weet nu wel zeker dat ik vaker een NA boek ga oppakken in de toekomst. Wat mij wel stoort is dat er behoorlijk wat spelling en grammaticale fouten in het boek staan. Soms vind ik de vertaling van bepaalde woorden ook een beetje apart... Gelukkig dat we het boek bepalen op de inhoud, het verhaal. Nu ik even bij de anderen heb gekeken zie ik dat meer het is opgevallen. Ik deel mijn mening met hun over dat er dingen in voorkomen die erg voorspelbaar zijn. Ik ben nu op het punt aangekomen in het boek waarin de negatieve gebeurtenissen maar opstapelen, dat ik mij echt afvraag hoe het einde zal zijn. Al heb ik al wel een vermoeden als ik kijk naar de andere dingen die gebeurt zijn die ik van te voren voorspeld had.
 
Laure: Ik moest eerst nog wat in het verhaal komen, maar nadat ik een tijdje had gelezen, heb ik het boek toch redelijk snel uitgelezen! Net zoals de anderen heb ik me ook wat geërgerd aan de schrijf- en spellingfouten. Ben nu ook wel benieuwd naar het eerste boek om het verhaal van Cam en Avery te weten!

Nieuwste artikelen

  • 10 x Badboy Young Adult boeken

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • De 10 beste momenten van Nick in New Girl

  • De beste volwassen tekenfilms

  • De 12 populairste reality series van het moment.

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen