Fase 1 van de Leesclub met Over de schreef

Fase 1 is alweer voorbij en voordat we fase 2 posten willen we jullie up to date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook “Over de schreef”? En ben je het eens met de antwoorden?...

 

Wij stelden de volgende vragen aan de lezeressen van Over de schreef:

     - Wat is je eerste indruk van het boek?
     - Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?            
     - Wat vind je van de cover?

 

 

Wat is je eerste indruk van het boek?

Wat de meeste lezeressen het eerst opviel was de dikte van het boek. Sommige mensen zien er tegenop om aan een dik boek te beginnen, maar onze lezers vinden het juist heerlijk dat ze in een dik boek kunnen gaan beginnen! De lezers waren allemaal erg benieuwd en hebben uitgebreid de voorkant, flaptekst en binnenkant bekeken. Het valt sommige lezers op dat er personages in voorkomen die ook in andere boeken beschreven worden.

Renske: Ik was positief verrast toen ik zag dat het best een dik boek is. Het eerste wat ik deed, was kijken of het verhaal in de derde persoon is geschreven en toen ik ontdekte dat dat zo was, kreeg ik nog meer zin om te beginnen met lezen.

Jeannie: Mijn eerste gedachte? O, heerlijk, wat een dikke pil! Dat gaat me vast veel uurtjes leesplezier opleveren. Omdat het een Karen Rose betreft, zijn mijn verwachtingen hoog gespannen, eerdere boeken van haar vond ik zeer de moeite waard.

Wat zijn de verwachtingen (en waarom)?

De meeste lezeressen kennen de schrijfster al, wat ook gelijk voor hoge verwachtingen zorgt. Ze weten dat ze een goed geschreven thriller kunnen verwachten. Ook wordt er gespeculeerd over de vraag of er romantiek in voor zal komen. Wie weet? De lezers kijken uit naar een goede thriller met een romantische verhaallijn. En wat is nu beter om spanning te combineren met romantiek? Een ding is in ieder geval zeker: de lezers kunnen niet wachten om in deze dikke pil te beginnen.

Nicole: Mijn verwachtingen zijn wel hoog. Ik lees graag thrillers en heb al een paar heel goede gelezen. Misschien kan ze er aan tippen, misschien valt het tegen. Ik verwacht wel veel gebeurtenissen, omdat het zo'n dik boek is.

Hilma: Eerdere boeken van Karen Rose hebben mij menige uren leesplezier opgeleverd en mijn verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Ik denk niet dat de auteur mij zal teleurstellen.

Wat vind je van de cover?

De lezers zijn positief over de cover. Op de cover zie je een vrouw in een trappenhuis. De lezers vinden de vrouw er mysterieus uitzien en het maakt ze, in combinatie met de flaptekst, nieuwsgierig naar het verhaal. Toch zijn er ook lezeressen die niet weg zijn van de cover, maar dat neemt hun enthousiasme niet weg om aan het boek te beginnen!

Sim: Ik vind de cover wat mysterieus, de gezichtsuitdrukking van de vrouw doet echt wel vermoeden dat er iets (verdachts) staat te gebeuren, ze kan ook op de vlucht zijn voor iets/iemand of zelfs iemand aan het opsporen/achtervolgen zijn...De grootte en plaatsing van de naam van de auteur is ook leuk gedaan

Carolien: De cover vind ik oké. Eigenlijk een beetje nietszeggend; het is niet een cover die in je hoofd blijft hangen of om er een duidelijke mening over te hebben. Toch doet dit geen afbreuk aan mijn enthousiasme om aan het boek te gaan beginnen.

Renske: Ik vind de cover enigszins mysterieus, omdat de gezichtsuitdrukking van de vrouw doet vermoeden dat er iets staat te gebeuren.

Conclusie

De lezers hebben zin om aan het boek te beginnen en sommigen hebben de eerste hoofdstukken al gelezen. Een van de lezers kreeg het boek op zaterdag binnen en had het boek op zondagmiddag al uit! Wij zijn erg benieuwd naar het eindoordeel van dit boek... maar eerst gaan we verder naar fase 2, waar wij zelf ook erg benieuwd naar zijn geworden!

De lezers gaan als een speer, wat betekent dat jullie binnenkort fase 2 van de Leesclub kunnen verwachten. Lees jij zelf ook Over de schreef of heb jij dit boek al gelezen? Wij zijn erg benieuwd naar je mening! Die mag je altijd met ons delen via de website of social media. Wil je zelf ook graag VIP-reader worden? Houd dan de website in de gaten voor de volgende Leesclub!

Lees hier meer over Karin Rose!

 

      

 

Wat vond jij van Over de schreef?

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen