Fase 2 van de leesclub met Over de schreef

De Leesclub leest op dit moment 'Over de schreef' van Karen Rose. Fase 2 is alweer voorbij en voordat we fase 3 posten willen we jullie up to date houden over de Leesclub. In fase 2 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook “Over de schreef”? En ben je het eens met de antwoorden?
 
Wij stelden de volgende vragen:
 
- Wat vind je tot nu toe van het boek?
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
 
Wat vind je tot nu toe van het boek?
Alle lezers zijn het met elkaar eens dat het verhaal prettig leest en erg spannend is. De verschillende verhaallijnen zijn goed uitgewerkt, waardoor het moeilijk is om te stoppen met lezen.
 
Renske: Als ik aan het lezen ben, kan ik het moeilijk weer weg leggen.
 
Coralien: Ik ben met veel plezier aan het lezen! Ik weet nu al dat ik na dit boek meer van Karen Rose wil lezen
 
Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
Wat alle lezers opviel is dat de personages allemaal uit eerdere boeken van Karen Rose kwamen. Voor sommige werkte dit in het begin een beetje verwarrend, andere konden de personages makkelijk uitpluizen en een aantal hadden de boeken hiervoor ook al gelezen.
 
Hilma: Ik heb bijna alle boeken van Karen Rose gelezen en daarom ben ik wel bekend met de karakters die in het boek worden opgevoerd. Persoonlijk vind ik dat wel fijn, omdat je nu meer van een personage te weten komt, die in een vorig boek minder aandacht kreeg.
 
Nicole: Wat ik wel wennen vond is dat de personages allemaal al 'bekenden' van elkaar waren (door eerder uitgegeven boeken), waardoor sommige stappen wat snel gingen. Het heeft me niet echt dwarsgezeten, maar af en toe vond ik dat wel lastig.
 
Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
De lezers lieten weten dat het boek zelfs beter was dan hun verwachtingen. Ze kijken er allemaal naar uit om verder te lezen in het boek. Een enkeling heeft het boek zelfs uitgelezen.
 
Marcella: Ja zeker! Ik zag wel wat op tegen de dikte van het boek, maar ik ben bang dat ik op het eind denk: had het niet wat dikker gekund? Haha.
 
Coralien: Ja! Ik wil graag verder lezen, en vond het jammer dat ik deze week maar weinig tijd had buiten mijn werk. Ik kijk er naar uit om dit weekend weer lange stukken te kunnen lezen.
 
Conclusie 
Iedereen reageert erg enthousiast op Over de schreef. Het boek leest snel weg, omdat het zo spannend is. De verschillende karakters in het boek zijn bekend uit vorige boeken wat het soms verwarrend maakt. Gelukkig zijn de karakters goed uitgewerkt, zodat je makkelijker in het verhaal komt. 
 
Ben jij 'Over de schreef' ook aan het lezen of heb je hem al gelezen? We zijn benieuwd naar je mening!
 

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen