Fase 2 van de leesclub met The Cage

De Leesclub leest op dit moment ‘The Cage’ van Megan Shepherd. Fase 2 is alweer voorbij en voordat we fase 3 posten willen we jullie up to date houden over de Leesclub. In fase 2 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook ‘The Cage’? En ben je het eens met de antwoorden?
 
Wij stelden de volgende vragen:
 
- Wat vind je tot nu toe van het boek?
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat vind je tot nu toe van het boek?
 
Iedereen vind het boek goed, maar ze vonden de schrijfstijl erg wennen en soms moeilijk om in te leven, doordat ze in de war raakten. Nadat ze er even inkwamen konden ze gelukkig enthousiast en vlot verder lezen.
 
Charissa: Het boek vind ik erg leuk om te lezen, soms raakte ik even in de war door de verhaallijnen maar na het opnieuw gelezen te hebben begreep ik het weer. Ook de hoofdstukken zijn duidelijk en goed aangewezen over welke persoon het nu gaat. 
 
Yvonne: Het boek bevalt me goed, al moest ik er wel aan wennen dat het boek vanuit meerdere personen wordt verteld. Dat had ik niet verwacht en zorgt er soms voor dat ik wat uit het verhaal wordt getrokken.
 
 
Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
 
Iedere lezeres heeft verschillende opmerkelijke dingen tegen gekomen in het verhaal. De meeste dingen die ze opmerkelijk vonden gingen over de personages. 
 
Monica: Ik vind het meisje wat tijdens de gezondheidscontrole in de kooi zit maar een raar verhaal. Dat is niet zozeer een raar aspect van de schrijfstijl o.i.d., maar gewoon een merkwaardig iets. 
 
Hilma Werff: Ik begreep ook niet goed de functie van het meisje wat al eerder bij de aliens was. Sommige personages gingen mij irriteren, maar dat is ook wel weer goed, omdat je dan meer kunt meevoelen.
 
 
Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
 
Vrijwel iedereen had hetzelfde antwoord: Het boek voldoet aan de verwachtingen, maar ook weer een beetje niet. Heel toevallig dat iedereen dit zegt.
 
Marcella: Ja! Deels: ik verwachte een spannend boek, en dat is het zeker! 
En ik had gezegd: combinatie van de 100 en labyrintrenner. Dat vind ik ook nog steeds een beetje 
 
Naomi: Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen, al had ik wel een vele malen spannender verhaal verwacht. Ik heb hooguit één à twee keer gedurende het hele verhaal op het puntje van mijn stoel gezeten, omdat het spannend was. Verder was het gewoon een leuk boek waar je niet te veel bij hoeft na te denken. 
 
Conclusie 
 
The Cage valt goed in de smaak bij onze lezers, maar in het begin vonden ze het soms moeilijk om erin te komen. Sommige vonden de personages een beetje vaag of hadden ze er vragen over. Hun boek voldeed aan hun verwachtingen op een paar kleine puntjes na. De leesclub leest enthousiast verder.  
 
Ben jij ‘The Cage’ ook aan het lezen of heb je hem al gelezen? We zijn benieuwd naar je mening!
 

Nieuwste artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen