Fase 2 van de leesclub met Alles wat je lief is 

Fase 2 is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook ‘Alles wat je lief is’? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:
- Wat vind je tot nu toe van het boek?
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Wat vind je tot nu toe van het boek?
Alles lezeressen zijn het erover eens dat het boek heel fijn wegleest en dat je hem eigenlijk niet wilt wegleggen. Allergisch zijn voor het leven is natuurlijk niet niets, waardoor alle dames van de leesclub heel benieuwd zijn hoe het afloopt met Madeline. Meeleven met de hoofdpersonage (en ook de andere personages) is niet moeilijk doordat alles heel goed wordt omschreven, vindt Leesclubdeelneemster Ismay. Lezeres Thyrze daarentegen mist een stukje omschrijving: “Er wordt maar weinig verteld over haar ziekte. Ik had hierdoor constant het gevoel dat het allemaal wel meeviel.” Wel zijn de dames het erover eens dat het heel interessant is om te lezen hoe Madeline omgaat met haar ziekte SCID. 

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
Iets wat bij geen een van de lezeressen onopgemerkt is, zijn de tekeningetjes en krabbeltjes tussendoor. Rebecca vindt dit een hele fijn toevoeging aan het verhaal. “Het zorgt ervoor dat Madelines verhaal interessanter wordt, als het alleen maar gewone tekst zou zijn, zou het misschien een beetje saai zijn geweest.” Alhoewel Claudia eerst verwachtte dat het haar zou storen, vond ook zij het een leuke toevoeging. “Het past juist bij het boek”, vindt ze. 

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
De meningen over de verwachtingen van het boek konden niet meer verdeeld zijn als bij de meiden van de Leesclub. Zo voldoet het boek bij een aantal meiden helemaal  niet aan hun verwachtingen, voldoet het bij de andere dames juist wel aan de verwachtingen en voldoet het bij de laatste paar dames gedeeltelijk aan de verwachtingen. Sommigen van de meiden hadden bijvoorbeeld verwacht dat het een heel mooi interessant boek zou zijn, en dat was het ook inderdaad. Sommige meiden hadden meer verwacht, maar werden teleurgesteld doordat er niet veel wordt verteld over de ziekte van Madeline. Dat terwijl het juist haar ziekte is die het verhaal origineel maakt. Maar ook zijn er Leesclubdeelneemsters die vinden dat het boek hun verwachtingen overtreft door het geweldige verhaal en door het niet overmatige gebruik van clichés. 

Ben jij ‘Alles wat je lief is’ ook aan het lezen of heb je hem al gelezen? We zijn benieuwd naar je mening!

Nieuwste artikelen

  • 12 goede lange thriller boekenseries

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Recensie: Alles wat je lief is 

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

Zoek in artikelen