Fase 1 van de Leesclub met Phobos

Fase 1 van de leesclub met Phobos is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 2 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij Phobos ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

Lees hier alles over het boek.


We stelden de volgende vragen:

- Wat is je eerste indruk van het boek?

- Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

- Wat vind je van de cover?


Wat is je eerste indruk van het boek?
Het eerste wat vele lezeressen opviel, was dat het boek zo lekker zacht aanvoelt. Ook de bijpassende boekenlegger waarmee de lezeressen werden verrast, was van hetzelfde zachte materiaal gemaakt. Heerlijk. Ook waren veel van de lezeressen bezig met de titel. Zo vroeg de eenzich  af waar dit voor stond en bedacht de ander dat het waarschijnlijk verwijst naar een van de twee manen van Mars. Een aantal oplettende lezeressen wisten zelfs te vertellen dat het Latijn is voor angst. Zonder het boek ook nog maar te hebben gelezen, roept het al vragen op bij de lezeressen. Angst waarvoor?  Al met al zijn de lezeressen allemaal erg benieuwd naar het boek! 

Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?
De lezeressen hebben allemaal hoge verwachtingen van het boek. Het lijkt ze allen erg spannend en ze zijn benieuwd hoe een datingshow in de ruimte eruit ziet. Ook geven de lezeressen aan dat ze verwachten dat er ook een lekkere portie romantiek om de hoek komt kijken. Zo geeft lezeres Mariska aan dat ze denkt dat het een romantisch verhaal zal zijn: ‘Al krijg ik ook wel een beetje het Gossip Girl gevoel, maar dan in de ruimte. 6 jongens, 6 meiden, roddels, ruzie, spanning en liefde.’ Ook zijn verscheidene lezeressen benieuwd naar de nachtmerrieverwijzing op de achterkant van het boek. Over welke nachtmerrie wordt er gesproken? Lezeres Charlotte verwacht fantastisch verhaal en is benieuwd wat de impact van de camera’s op het leven van de personages heeft. Wel verwacht ze een open einde voor een vervolg. 

Wat vind je van de cover?
Alle lezeressen zijn lovend over de zachte cover van Phobos. Lezeres Hilma vindt het rode kleurgebruik logisch, aangezien Mars bedekt is met een roesthoudende roodbruine stof. Ook zijn vele benieuwd naar het personage op de voorkant. Is dat Léonor? En vanwaar die vreemde houding waarin ze zit? Het schept veel nieuwsgierigheid. Ook Lezeres Nancy is onder de indruk van de cover. Net zoals de andere lezeressen heeft ze de mooie voorkant opgemerkt, maar ook de sterren op de rug en de achterkant van het boek trekken haar aandacht. 

Beter kan de aftrap van de Leesclub eigenlijk niet verlopen. Wij zijn erg benieuwd wat de rest van het boek met zich zal meebrengen! 

Wat is jouw eerste indruk van het boek?

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • 9x Science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

Zoek in artikelen