Fase 2 van de Leesclub met Chemie

Fase 2 is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Chemie’ ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:

- Wat vind je tot nu toe van het boek?

- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?

- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Bron: Clavis

Wat vind je tot nu toe van het boek?

De meningen over wat de lezeressen tot nu toe van ‘Chemie’ vinden zijn erg verdeeld, maar alle lezeressen zijn het er wel over eens dat het boek lekker vlot weg leest. 'Chemie' valt lezeres Hilma zeker nog niet tegen en heeft zeker haar interesse gewekt. Ze is vooral heel erg benieuwd op welk waargebeurd verhaal ‘Chemie’ is gebaseerd. Ook lezeres Miriam zou dit graag willen weten! Lezeressen Maaike, Jamie en Nicole denken dat Kaat de Kock veel meer uit het verhaal had kunnen halen als ze gewoon iets meer had geschreven, 'Chemie' is namelijk toch best wel aan de dunne kant. Daardoor vinden zij het verhaal tot nu toe een beetje gehaast en afgeraffeld.

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?

Het viel lezeres Hilma op dat het verhaal vooral door Kaat de Kock wordt verteld, maar dat op sommige plekken in het boek Emma het woord tot de lezers richt. Dit zijn dan vooral haar eigen gedachten. Daarnaast is voor veel lezeressen het taalgebruik in 'Chemie' heel erg wennen. Het is lezeres Miriam opgevallen dat het woord ‘mijn lief’ heel erg vaak gebruikt wordt en dat gaat op een gegeven moment toch een beetje irriteren. Daarnaast zijn lezeressen Maaike, Sjoukje en Tina van mening dat tieners niet op zo een hele overdreven manier, met veel engelse/amerikaanse woorden, praten. Zij vonden dit af en toe een beetje onrealistisch overkomen, maar lezeressen Hilma en Mariska irriteerden zich hier totaal niet aan! Tot slot valt het personage van Emma heel erg op bij de lezeressen. Ze komt een beetje onsympathiek en egoïstisch over.

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

De verwachting van lezeres Nicole dat 'Chemie' een tienerboek met clichés zou worden is uitgekomen. Daarnaast is het volgens haar een boekje dat je even lekker snel tussendoor leest. Hier zijn meerdere lezeressen het mee eens. Volgens Jolien en Sjoukje is 'Chemie' meer een boek voor de jongere Young Adult lezer en dat hadden ze eigenlijk niet verwacht. Het onderwerp is namelijk toch vrij heftig voor de jongere lezer.

Lees jij het boek ook? Wat vind jij er tot nu toe van?

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen