Fase 2 van de Leesclub met Sandwichvrouw

Fase 2 van de Leesclub met 'Sandwichvrouw' is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Sandwichvrouw’ ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:

- Wat vind je tot nu toe van het boek?

- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?

- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Sandwichvrouw

Wat vind je tot nu toe van het boek?

Alle lezeressen hebben een stukje van ‘Sandwichvrouw’ gelezen en zijn tot nu toe erg tevreden over het boek! De meeste lezeressen zijn het er wel over eens dat het boek erg grappig en vooral herkenbaar is. Zeker de lezeressen die ook moeder zijn, kunnen zichzelf goed in het verhaal vinden! Maar ook lezeres Miriam, die zelf geen kinderen heeft, vindt de situaties in het boek erg herkenbaar en kan er om lachen. Ze heeft zelf nog niet zo lang een smartphone, dus vond het erg grappig dat Kate een telefoon heeft waarop je drie keer op een toets moet duwen om een C te krijgen! Lezeres Anita vindt de schrijfstijl van Allison Pearson erg fijn! Ze beschrijft alle gedachten en bevindingen van Kate erg uitgebreid. Op die manier kan je natuurlijk wel een goede band met het hoofdpersonage opbouwen, waardoor je een veel leukere leeservaring hebt!

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?

Het woordgebruik van Allison Pearson in 'Sandwichvrouw' valt sommige lezers erg op. Ze gebruikt woorden zoals belfie en het poessarium. Zo een woord als belfie is natuurlijk een woord dat door jongeren wordt gebruikt, dus de betekenis is zeker niet bij iedereen bekend. Maar gelukkig wordt het allemaal goed uitgelegd en kunnen de lezeressen er wel om lachen! Wat de lezeressen toch het meest opmerkelijkst vinden aan 'Sandwichvrouw' is dat het zo herkenbaar is voor de oudere generatie (met kinderen)!

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Sandwichvrouw’ voldoet aan alle verwachtingen die de lezeressen van het boek hadden. Het is grappig, herkenbaar en lekker luchtig geschreven. Eigenlijk dachten alle lezeressen wel dat het over een moeder zou gaan die alle kanten opgetrokken zou worden en dat is ook inderdaad zo! Lezeres Hilma en Anita vinden dat ‘Sandwichvrouw’ lekker makkelijk en snel weg leest. Voor je het weet ben je dus al door het boek heen!

Lees jij het boek ook? Wat vind jij er tot nu toe van?

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen