VIP-readers over: O, o, Olivia

Deze maand staat er een Nederlandse chicklit in de leesclub over vriendschap, vreemdgaan en liefde. Prima ingrediënten voor een venijnige chicklit waar je een goede discussie over kunt houden! O, o, Olivia van Gillian King is dan ook een perfect leesclub-boek. De afgelopen weken hebben vijftien dames al de kans gekregen het boek te lezen. Zij gaven vast hun mening over het boek en waren voornamelijk enthousiast! Lees meer over het boek en wat de VIP-readers erover te zeggen hebben en vergeet de rest van de maand vooral niet mee te praten op Facebook en Twitter. De leesclub van Juli is geopend!

Over het boek

Olivia heeft na een onenightstand geen idee met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld. Extra probleempje: ze woont al jaren samen met haar vriend Maarten. De vreemdeling blijft echter door haar hoofd spoken en met haar relatie gaat het ondanks alle moeite die ze erin steekt niet beter. Het ene leugentje om bestwil volgt het ander op. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.

Over Gillian King
Gillian King ken je misschien al van haar debuut Geloof me maar. O, o, Olivia is haar tweede roman en deze zomer verschijnt er een verhalenbundel waar ook een bijdrage van Gillian in staat: Summer Nights. Daarbij verschijnt er iedere maand een collumn van Gillians hand op de website whoopsiedaisy.nl en is ze actief op Twitter. Ze woont samen met haar gezin in Den Haag, waar O, o, Olivia zich ook afspeelt.


VIP-readers aan het woord
Wat vonden onze VIP-readers van deze chicklit? Over de titel waren ze in ieder geval wel te spreken. Tamara: "Je denkt echt als je aan het lezen bent O, o, Olivia. Wat doe je nu!?". Cherish legt de link met het bekende televisie programma: "Ik vind de titel zeker bij het verhaal passen. Het is natuurlijk een beetje afgeleid van het reality programma Oh, Oh, Tirol. Het verhaal speelt zich af in Den Haag en Olivia maakt het wel erg bont." Over de cover waren de meningen verdeeld. Linda vond de kaft niet uitdagend genoeg en zou het boek dan ook niet gekocht hebben in de winkel. Aan de andere kant is het wel lekker girlie en weet je van te voren dat het een echt lekkere chicklit gaat worden volgens Larissa. Een foto op de voorkant hoeft van Tamara niet: "Ik hou ervan om zelf een beeld van de hoofdpersoon te vormen."

Shanna zou het boek zeker aanraden. "Je kunt je goed verplaatsen in Olivia en het verhaal pakt je meteen." Caro vindt het echt een boek voor op het strand of lekker in de hangmat. Ook Joke vond het een makkelijk weglees boek. Dit komt ook naar voren wanneer de schrijfstijl ter sprake komt. Veel van de dames geven aan dat Gillian een fijne schrijfstijl heeft. Marilyn vond het ook erg lekker weglezen en is daarom benieuwd naar Gillians andere boek. 

O, o, Olivia is helemaal op zijn plek in het chicklit genre."Er komen vriendinnen in voor, intriges, problemen, alle ingrediënten zijn aanwezig!" vindt Tamara. Larissa is het hier mee eens: "Het boek is een en al chicklit. Van begin tot einde". Ondanks de intriges en problemen had het volgens Linda net wat spannender of ondeugender gemogen, al vond ze het een goed boek. Willeke: "Er zit humor in het boek maar ook voorspelbaarheid. Een paar delen in het boek zijn een beetje langdradig beschreven." Ook Shanna vond het na een tijdje wat langdradig worden. Dit kleine dipje in het boek is eigenlijk het enige nadeel wat de lezeressen noemen en daarom scoort O, o, Olivia ook heel hoog met een gemiddelde van maarliefst 4 hartjes! 

Bijzonder aan het boek vond Anja de flasbacks: "Prettig en verrassend!" De herkenbaarheid wordt ook veel genoemd door de VIP-readers. "Soms heb je verhaallijnen waarvan je denkt Yeah, right.. dat kan in reallife natuurlijk nooit. Maar in dit boek kan alles jou zomaar ook overkomen, daarom leest het zo makkelijk weg" aldus Nienke. Het enige puntje wat zij jammer vond is dat er zoveel alcohol in het boek gedronken wordt. "Op bijna elke pagina gaat het wel over wijn die echt gedronken moet worden voor een probleem, een feestje, een gesprek enzovoort...
 
"Een lekker luchtig boek voor op het strand."
"Intriges, vriendinnen."
"Van begin tot eind een echte chicklit."
Need to say more? Ga snel naar de dichstbijzijnde boekhandel om O, o, Olivia aan te schaffen en direct in je koffer te stoppen om mee te nemen op vakantie. Mocht je nog een momentje over hebben tussen het zonnen en shoppen in: klets dan lekker mee op Facebook en Twitter over deze heerlijke chicklit!

O, o, Olivia

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wakker worden naast een vreemde: het is de nachtmerrie van elke vrouw. Dit overkomt Olivia, die na een onenightstand geen idee heeft met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld.
  Olivia maakt zich na deze misser vlug uit de voeten en gaat terug naar haar vriend, Maarten. Met hem heeft ze een supergoede relatie – toch? Maar de aantrekkelijke Sven blijft door haar hoofd spoken. Ze vertelt haar vriend niets over het slippertje, terwijl ze er wel over fantaseert en het ook uitvoerig bespreekt met haar vriendinnen. Het lijkt er steeds meer op dat ze zal moeten toegeven aan haar verlangen, hoe moeilijk dat ook is. En zelfs dan is het nog niet afgelopen met de leugentjes om bestwil. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.

Meer info

MEMBER RECENSIES

 • Mijn gevlogen kind

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen