10 x decoratie inspiratie uit de beste kerstfilms

Sfeer is een van de belangrijkste redenen voor een kersttopper. En die wordt voornamelijk bepaald door de uitstraling van de omgeving waarin de film zich afspeelt. Dit jaar kom je met alleen een mooi versierde kerstboom niet weg, pak je hele huis aan! Hieronder vind je sfeervolle inspiratie uit kersttoppers waarmee je je gasten zeker versteld doet staan!

 

The family stone
Om een idee te krijgen hoe je de enige echte kerstsfeer moet creeëren, hoef je alleen maar even een kijkje te nemen in het huis van The family stone. Niks geen design, het begon allemaal bij warme stoffen en simpele prints. Een tikkeltje ouderwets ja, maar is dat niet af en toe heerlijk?

 

Harry Potter
Wij kunnen niet lovend genoeg zijn over Harry Potter en ook in dit lijstje vinden we de films weer terug. Dat is ook niet zo vreemd, want als er een zaal is die mooi versierd is, is het die in Zweinstein wel. Helaas kunnen wij geen magie gebruiken om de boel op te hangen, maar je ziet wat een paar extra bomen en veel lichtjes kunnen doen!


 

How the grinch stole christmas
Bij deze film moet je je niet teveel laten meeslepen, het kan ook tè gek. Maar van het kleurgebruik kunnen we ongetwijfeld veel leren. Met zilver, goud, groen en rood zal je niet veel fout doen, maar andere combi's maken je huis misschien net wat moderner, zonder de kerstsfeer te verliezen. (mits je het goed doet natuurlijk)

Miracle on 34th street
Als je indruk wilt maken op je gasten kun je ze met een goed diner helemaal inpakken. Een goed begin is het halve werk, besteedt dus ook genoeg aandacht aan de tafel! In Miracle on 34th street (jongste versie) kun je een mooi voorbeeld vinden van een klassiek gedekte tafel, met lange dunnen kaarsen in kandelaars bijvoorbeeld. Besef dat je met een mooie tafel ook veel kan verdoezelen, mocht de kalkoen toch een ander kleurtje hebben gekregen dan gehoopt...

 

A christmas story
Ook jij moet natuurlijk bij het interieur passen. De jurkjes en hoge hakken bewaren we wel voor wanneer we de deur uit moeten. Thuis is het: rendieren, sneeuwmannen en kerstklokjes all over! Of dit nou op een heerlijk huispak of op een onesie te zien is, zolang het maar warm en comfortabel is, net als Ralphie's konijnenpak!

 

Elf
Kerstdecoratie hoeft absoluut niet duur te zijn! Neem Buddy uit de film Elf, die zorgde met zijn handgemaakt slingers en sneeuwvlokken voor heel wat gezelligheid in een winkel in New York. Zet je playlist met kerstliedjes op en ga lekker aan de slag!

 

National Lampoon's Christmas Vacation
Wil je de versiering ook naar buiten toe uitbreiden? Dan heb je met National Lampoon's Christmas Vacation meteen genoeg inspiratie. Het huis van Clark Griswold is alles behalve bescheiden met de feestdagen. Niet echt milieuvriendelijk, maar aan sparkling geen gebrek.The holiday
Met een leuke entree heb je meteen een streepje voor. Hang een mooie krans of bundel van dennentakken aan je voordeur, vastgebonden met een grote rode strik. Net als bij het landhuisje in The holiday, daar doe je je buren ook nog een plezier mee!Home alone
Kerstfilm der kerstfilms. Mrs. Mccalister slooft zich altijd behoorlijk uit. Het is dan ook wel het perfecte huis om te versieren met zijn mooie trap en hoge plafonds, maar dat maakt het niet gemakkelijk. Ze het door het hele huis dan ook dezelfde decoratie gebruikt, zoals de potten met de rode bloemen. Je hoeft dus niet het hele land door te struinen voor meerdere soorten versiering, uniformiteit kan ook heel mooi zijn.Love actually
Oké deze film wint het niet op de interieurs, maar brengt wel de ultieme kerstsfeer over! Want in tegenstelling tot sneeuw, is er iets anders dat wel gegarandeerd in de lucht hangt met kerst: liefde! With a little touch of love kan er niets meer fout gaan tijdens feestdagen.

 

Ben jij jouw huis al aan het klaarstomen voor kerst?

Lees ook: 13 x boeken waardoor je zin krijgt in Kerst

Bron: lonny.com, autoblog.nl

Nieuwste artikelen

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

  • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

  • Ariadne - Jennifer Saint

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Alle nieuwe kerstfilms van 2020

  • De 13 leukste kerstfilms voor de feestdagen

Zoek in artikelen