• Home
 • Nieuws
 • Wereldrecord wildbreien op de Amsterdamse grachten

Wereldrecord wildbreien op de Amsterdamse grachten

Geesje Mosies en Kim Poelwijk presenteerden deze week op ludieke wijze hun nieuwe boek: Hoooked on Knitting, breien en haken met RibbonXL. De dames gaven op een volledig ingepakte rondvaartboot een korte workshop breien. Nog nooit eerder werd zo’n groot object ingepakt door wildbreiers.  
 
Aan het breiwerk voor de boot werkten meer dan 75 breisters mee en er werd 48.000 meter materiaal gebruikt. Het materiaal is gemaakt van Zpagetti en RibbonXL. RibbonXL is een variant op Zpagetti, een uniek gerecycled textielgaren waarmee je makkelijk en snel kunt haken, breien of knopen. Het breiwerk rondom de boot wordt gedoneerd aan Save The Children. Zij zetten het materiaal komend najaar in bij een nieuwe campagne.
 


Hoooked on knitting, breien en haken met RibbonXLis het vierde boek van ondernemer Geesje Mosies waarin ze op een creatieve manier restmaterialen hergebruikt. Haar eerdere boeken gingen over onder andere haken en knopen met Zpagetti, het inmiddels razend populaire restmateriaal uit de mode- en textielindustrie, dat ook internationaal een grote hit is. Het materiaal is ontstaan vanuit een passie voor mode, creativiteit en duurzaamheid. Geesje Mosies: ‘Toen ik zag hoeveel restmateriaal er werd weggegooid in de kledingindustrie, heb ik het opgekocht en in dikke slierten laten snijden. Op deze manier kan je het materiaal op een stijlvolle manier hergebruiken.’
 
Hoooked on Knittingis een boek met breiwerken voor zowel beginners als gevorderden. Mosies en Poelwijk brengen creatievelingen op een toegankelijke wijze de basis van het breien bij, waarbij vakjargon bewust wordt vermeden. Geesje Mosies: ‘In de eerste minuten had ik, eerlijk is eerlijk, best moeite om de slag van het breien te pakken te krijgen. Maar ik ontdekte al snel dat breien eigenlijk net zo simpel is als haken en dat je er geweldige dingen mee kan maken zoals: tassen, sjaals, kussens en kleding.’ De items zijn hip en stijlvol en sluiten qua stijl volledig aan bij de vorige boeken. Naast breistukken bevat het boek zoals vanouds ook een aantal nieuwe haakprojecten.
 

Er is sprake van een heuse comeback van breien en haken. Als hobby, maar ook in het interieur en de mode zijn steeds meer breisels te zien. Kim Poelwijk van Echtstudio: ‘In 2008 begon ik een webwinkel met onder andere gehaakte accessoires. Die bleken zo populair dat ik al snel begon met het geven van haakworkshops. Sinds de introductie van Hoooked Zpagetti is alles in een stroomversnelling gekomen, de Zpagetti-workshops zijn een echte hype geworden.’
 
In Hoooked on knitting wordt het nieuwe product onder de Hoooked-vlag geïntroduceerd: het supersterke en flexibele recyclegaren RibbonXL. RibbonXL biedt ongekende mogelijkheden voor de hippe doe-het-zelvers, vanwege de lichtere structuur, het dunnere draad en de grote diversiteit in effen kleuren.
 
Wil je meer weten? Kijk ook eens op: www.hoooked.nl

Hoooked on knitting

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Na het succes van de draadstof Zpagetti introduceren auteurs Geesje Mosies en Kim Poelwijk in Hoooked on knitting de nieuwe draadstof RibbonXL. Eveneens van restmateriaal uit de mode-industrie. Het verschil met Zpagetti is dat RibbonXL door de lichte structuur zeer geschikt is voor kleding en mode-accessoires. In dit boek komen zowel haak- als breiprojecten aan bod. Van gehaakte omslagdoeken tot gebreide mutsen en sjaals; Hoooked on knitting heeft het allemaal!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

 • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

 • Granny squares

 • Hoooked unlimited

 • Hoooked on knitting

Zoek in artikelen