• Home
 • Nieuws
 • Get to know: de Benedict-boys uit Soulmates!

Get to know: de Benedict-boys uit Soulmates!

Je kent de serie vast al: in Soulmates leer je zeven Benedict-broers kennen, die op zoek zijn naar hun zielsverwant. Er zijn inmiddels al drie delen in Nederland verschenen. Het verhaal van Sky, Phoenix en Crystal. 
 
Met drie Soulmates-boeken is het best lastig om de Benedict-broers uit elkaar te houden. Want welke van de zeven kon er ook alweer in het verleden kijken? En wie was stil, maar sexy? Wij hebben de broers even voor je op een rijtje gezet, van jong naar oud. Alles wat je moet weten over de knapste broers van Blossom Books!
 
1. Zed
De jongste van het stel kennen we natuurlijk het beste uit Het verhaal van Sky. Zed is superknap (donker, krullend haar en groene ogen) en berucht in Wrickenridge. Niet alleen omdat hij al heel wat meisjesharten heeft gebroken, maar ook omdat hij er niet voor terugdeinst op een motor keihard door het dorp te scheuren. Hij kan drummen, snowboarden en heel goed honkballen. En tsja, dat weet hij ook van zichzelf, dus dat maakt hem ietwat arrogant.
 
Omdat Zed de zevende zoon is, heeft hij de sterkste krachten. Hij kan in de toekomst kijken, maar hij is tegelijkertijd ook een soort ‘projectiescherm’: alles wat anderen zien met hun gave, ziet Zed ook…
 
2. Yves
Yves speelt de hoofdrol in Het verhaal van Phoenix en is net als Zed lang, heeft donker haar en een gebruinde huid. Verder heeft hij bruine ogen en een John Lennon-brilletje. Hij speelt klarinet en is de enige broer die niet aan honkbal doet. Yves is superslim. Omdat hij een beveiligings-app voor de iPhone heeft bedacht, is hij nu een soort informele adviseur voor Apple (met bijbehorende bankrekening). Hij heeft de leiding over de communicatie van het Savant Network.
 
Met zijn gave kan hij iemands energie voelen. Yves kan ook dingen laten ontploffen of in brand steken. Als hij kwaad wordt, kan hij die gave moeilijk onder controle houden.
 
3. Xavier
Xavier (Xav voor zijn broers), de hoofdrolspeler uit Het verhaal van Crystal, is de grappenmaker van de familie. Hij de langste en met zijn nonchalante surflook valt hij goed in de smaak bij meisjes. Door Yves is hij ooit ‘kampioen Casanova’ genoemd. Hij kan heel goed skiën, hij zou zelfs Olympisch niveau kunnen halen. Maar omdat de Savants niet te veel mogen opvallen, moest hij daar mee stoppen. Ondanks zijn grappen is hij wel een heel gevoelige jongen. Letterlijk, want zijn gave is onder andere dat hij kan voelen wat anderen voelen. Daarbij is hij een heler en kan hij verwondingen genezen.
 
4. Will
Will is groot en breedgeschouderd, en studeert in Denver. Ook hij is – net als Xavier – niet altijd serieus. Hij wordt niet snel boos, en dat is handig in een familie met vrij veel licht ontvlambare types… Zijn gave is hetzelfde als die van zijn vader: hij kan gevaar zien. Daarbij is hij erg goed in telekinese (dingen verplaatsen).
 
5. Victor
Deze broer kan nogal angstaanjagend zijn. Ook hij was een van de ‘beruchte’ broers in Wrickenridge. Victor werkt nu bij de FBI. Daardoor heeft hij ook veel contact met andere geheime diensten (Scotland Yard bijvoorbeeld). Hij is voorzichtig en altijd op zijn hoede. Victor heeft een paardenstaart en grijze ogen. Hij kan gedachten van mensen manipuleren (door hun gedachten en emoties te sturen). Daar maakt hij gelukkig geen misbruik van – waar Phoenix bijvoorbeeld bang voor was.

6. Uriël
Van Uriël weten we nog niet zo veel. Hij is lang, slank en heeft een rustige uitstraling. In Denver studeert hij voor forensisch specialist. Uriël kan in het verleden kijken.
 
7. Trace
Tot slot hebben we dan nog Trace. Vroeger was Trace de wildebras van Wrickenridge, maar daar is hij overheen gegroeid. Als oudste broer is hij rustig en betrouwbaar. Dat moet ook wel, hij werkt bij de politie in Denver. 

Welke van de zeven broers spreekt jou het meeste aan? 

Soulmates. Het verhaal van Crystal

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Crystal Brook heeft zich altijd de mislukkeling van haar Savant-familie gevoeld. Ze heeft voor haar gevoel een gave van niks en ze is niet eens in staat om op telepathische wijze met andere Savants te communiceren. Dat haar zus Diamond, met wie ze samenwoont in Venetië, supergetalenteerd is, helpt ook niet echt.

  Als Diamond haar soulmate Trace Benedict tegen het lijf loopt, realiseert Crystal zich hoe erg het is dat zij door haar ‘gebrek’ nooit haar soulmate zal vinden. Voor haar is dat de druppel en Crystal besluit dat ze niets meer met haar Savant-zijde te maken wil hebben. Maar als een vijand van de familie Benedict hen aanvalt, ontdekt ze dat ze tot meer in staat is dan ze ooit had durven dromen. Met de hulp van de irritante, eeuwige casanova Xavier Benedict moet ze alles op alles zetten om haar zus en haar nieuwe familie te kunnen redden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • Young-Adult top-5: mei

 • Joss Stirling over Soulmates

 • Beantwoord de vraag & win de complete Soulmates-serie.

 • Soulmates - Het verhaal van Crystal

 • Recensie: Hunter & Pearl

Zoek in artikelen