• Home
 • Nieuws
 • Over de groene loper voor Leve Boerenliefde

Over de groene loper voor Leve Boerenliefde

Maandag 13 mei was de première voor de nieuwe Nederlandse romantische komedie: Leve Boerenliefde. De cast liep, samen met een aantal BN’ers en genodigde gasten, speciaal voor deze gelegenheid over een groene loper voor bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Chicklit.nl was aanwezig om verslag te doen!

IJsboer
Voordat de cast en gasten arriveerden op de groene loper, werd de pers verwend door ijsboer Erben Wennemars. De ex-schaatser speelt een kleine rol in de film en was tevens aanwezig ter promotie van zijn biologische ijsmerk: Erbens Natuurijs. Dat moesten we natuurlijk proeven! Terwijl we nog stonden te smullen van ons bakje ijs, kwamen de eerste gasten het gras al op gelopen.


Boer zoekt Vrouw 
De film gaat over een datingshow waarin boeren op zoek gaan naar hun ware liefde. Eigenlijk net zoals in de Nederlandse televisieserie, Boer zoekt Vrouw. En wie kun je dan beter uitnodigen dan een stel échte boeren? Op de groene loper verschenen bekende gezichten van het programma, waaronder boer Willem, boer Martin, boer Arthur en boer Henk.


BN''ers in boerenstijl
Naast echte boeren, waren er ook BN’ers, waarvan sommigen speciaal voor deze gelegenheid in oer-Hollandse boerenstijl naar de première waren gekomen. We spotten Jamai met een boerenstrikje, Maik de Boer met een broche van boerenklompjes, acteur Bob Wind die een kleine rol speelt in de film en de band Rigby met Heleen van Royen, als date van drummer Bart.

De sterrencast
Als hoogtepunt van de première arriveerde de sterrencast met onder andere Waldemar Torenstra, Marit van Bohemen, Tatum Dagelet en Cas Jansen. Daarbij maakte hoofdrolspeler Cas Jansen een uitzonderlijke entree, toen hij aan kwam rijden op een tractor.

Dion Kwint en Aiko Beemsterboer spelen de kinderen van Cas Jansen in de film. Samen met hun vader en opa wonen ze op een boerderij, maar daar moeten ze in het echte leven niet aan denken. ''Het was heel leuk, maar ik woon toch liever in mijn eigen huis'', vertrouwt Aiko ons toe. Beide kinderen hebben de film al wel mogen zien. ''Hij is echt heel leuk! Er zit veel humor in en een hoop bekende Nederlanders'', vertelt Dion enthousiast.


Hoofdrolspeelster Tatum is net zo enthousiast over de film. In Leve Boerenliefde speelt ze een populaire presentatrice die valt voor boer Jelte (Cas Jansen). ''Het was hartstikke leuk om weer met Cas te werken. We hebben al eens eerder samengewerkt in de televisieserie Fort Alpha, dus het was super leuk om elkaar hier weer tegen te komen.'' De actrice vond het waanzinnig om in het boerenleven te duiken voor de film. ''Het mooiste vond ik dat er een kalfje werd geboren, die naar mij werd vernoemd'', vertelt ze vol trots.


Als glimmende kers op de taart betrad Gerard Joling ook de groene loper. De Nederlandse volkzanger werd gillend onthaald door omstanders, die maar al te graag een foto van hem wilde maken in zijn boerenoveral met diamanten steentjes. Nadat de acteurs het hemd van het lijf is gevraagd door de aanwezige pers en geposeerd hadden voor elke foto, verlieten ze de groene loper om van de film te genieten.

Leve Boerenliefde draait vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscopen.

Nieuwste artikelen

 • De beste volwassen tekenfilms

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

 • 10 romantische films op Netflix

 • Beste romantische komedies Netflix 2019

 • 17 romantische series die je wil zien

 • The kissing Booth 2 komt eraan

 • LOL: Laughing Out Loud

Zoek in artikelen