Boeklancering: De mannenmaker

Hoewel ze van tevoren bang was dat het plukken van haar wenkbrauwen niet goed samen zou gaan met later op de avond glimlachen, had Petra Kruijt er afgelopen vrijdag geen enkel probleem mee om een stralende lach tevoorschijn te toveren. De schrijfster presenteerde alweer haar vijfde boek in het Hilversumse Café Dudok - en Chicklit.nl was er natuurlijk bij!

De mannenmaker, zo heet het nieuwste boek van Petra Kruijt. Tijdens de boekpresentatie vertelt Petra aan haar vrienden, familie en collega-auteurs hoe ze als debutant droomde van de Bestseller Top 60. ‘Nu kijk ik daar hoofdschuddend op terug en vraag ik me af hoe ik zo naïef kon zijn,’ vertrouwt ze haar publiek toe. ‘Maar destijds was ik ervan overtuigd. Ik zag overal voortekenen.’


Inmiddels heeft ze haar verwachtingen wat bijgesteld, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat Petra gewoon lekker blijft hopen. ‘Ik vind dat ieder nieuw boek een stukje beter is dan het vorige, dus ja: ik droom nog steeds van die bestseller!’ In ieder geval zorgen het bijzondere omslagdesign en de afwijkende papiersoort van de kaft er al voor dat het boek de aandacht trekt. Wij geven het een goede kans!

‘Normaal reik je tijdens zo’n boekpresentatie het eerste exemplaar uit aan een bijzonder persoon,’ vertelt Petra. ‘Alleen ligt De mannenmaker inmiddels al ruim een week in de winkel, dus pak ik het een beetje anders aan: ik reik drie eerste exemplaren uit.’ Twee daarvan waren voor de chicklitschrijfsters die zo enthousiast waren over De mannenmaker dat ze graag een flapquote aan wilden leveren: Gillian King en Lisette Jonkman. Het derde exemplaar was voor haar redacteur Monique Boltje. Die richtte het woord nog even tot Petra, om een grote emmer complimenten over de stralende schrijfster leeg te gieten.

Daarna signeerde Petra voor iedereen die dat graag wilde een boek (dat was dus voor iedereen), maar ze vroeg haar gasten ook iets terug te doen. Alle aanwezigen mochten een persoonlijke boodschap voor Petra op een speciaal De mannenmaker-kaartje schrijven. ‘Zo kan ik ze nog eens doorlezen en heb ik voor altijd een speciale stapel herinneringen aan vandaag,’ licht ze toe.

Na het signeren volgt een gezellige avond, die pas tot een (vrij abrupt) einde komt wanneer Petra en haar vriend beseffen hoe laat het is. ‘We moeten onze trein halen!’ roept ze uit. Snel kust ze de laatste gasten gedag en haast zich door de regen naar het station toe. Waarschijnlijk is die trotse glimlach die nacht zelfs in haar slaap niet verdwenen.

De mannenmaker ligt sinds vorige week in de schappen.

De mannenmaker

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  De mannenmaker heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op met de bedoeling hem te transformeren tot een gewild exemplaar. Dat is haar al meer dan twintig keer gelukt, maar nu kan ze ineens geen man meer vinden. Is de vijver leeg aan het raken, is ze te kritisch geworden, of is er meer aan de hand?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen