Geen Daden Maar Woorden festival

De kaartverkoop is gestart! Op zaterdag 5 oktober is het weer tijd voor het jaarlijkse Geen Daden Maar Woorden Festival. De 17e editie van het festival zal plaatsvinden in de Rotterdamse Schouwburg. “Van uitbundig tot ingetogen, van diep tot lichtvoetig, van vernieuwend tot klassiek.” Een avondvullend programma waarin de letteren centraal staan.

Bijzonder
Speciaal voor deze editie hebben Wilfried de Jong en Cok van Vuuren een filmische voorstelling met voordracht samengesteld waarin gebruik wordt gemaakt van elektrische gitaar en contrabas. Verder kan het publiek genieten van een divers, literair festival.

Programma
Een aantal namen zijn al bekend gemaakt. Zo komt Franca Treur vertellen over en voorlezen uit haar nieuwe Roman - die in januari verschijnt. Ook komt Herman Brusselmans voorlezen uit zijn nieuwste boek De Qualastofont. Schrijver, journalist en columnist Bert Wagendorp vertelt over het ontstaan van Ventoux (boek van de maand bij De wereld draait door in juni 2013). Write Now! werd dit jaar gewonnen door jong talent Lize Spit. Zij zal voorlezen uit eigen werk.


Cross-over
Dit jaar zullen er twee bijzondere cross-over projecten plaatsvinden. Zo zal dichteres Tjitske Jansen optreden met violist Jasper le Clercq en Marjolijn van Heemstra zal samen met het wereldberoemde Scapino Ballet Rotterdam woorden en dans elkaar laten versterken.

Feestje
Geen Daden Maar Woorden wordt groots afgesloten door Spinvis (met de voltallige band). Na al dit is er ook een afterpaty. Al met al dus een (cultureel verantwoord) leuke avond uit. Het programma zit bomvol literatuur in combinatie met film, muziek en dans. Andere edities van dit evenement vonden plaats in Den Bosch en Utrecht. Het Geen Daden Maar Woorden festival is een van de meest toonaangevende festivals in zijn soort.

Meer info
Wat: Geen Daden Maar Woorden Festival
Wanneer: 5 oktober 2013, aanvang 19.30 uur (zalen open 19.00 uur)
Waar: Rotterdamse Schouwburg
Tickets: via gdmw.nl, €17,50 / €15,- (korting met CJP-pas, Studentenkaart, Rotterdampas)

Kijk voor meer informatie op de festivalwebsite. Geen Daden Maar Woorden is daarnaast ook te volgen op Facebook en via Twitter (#gdmw).

Nieuwste artikelen

  • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

  • 8 literaire romans van Nederlandse bodem die je absoluut niet wil missen!

  • Pitch Perfect

  • Het verhaal van O

  • 7x heerlijke dansfilms

  • Recensie: The Voice

Zoek in artikelen