• Home
 • Nieuws
 • What’s new op de Nederlandse televisie?

What’s new op de Nederlandse televisie?

Helaas komt aan al het goede een einde. Zo ook aan die overheerlijke zomervakantie. De scholen gaan beginnen, de Nederlandse wegen worden weer gedomineerd door files en het wordt zelfs alweer vroeger donker. Bah! Eén lichtpuntje aan deze donkere hemel: het nieuwe tv-seizoen gaat van start! Frisse nieuwe tv-series voor gegarandeerd heerlijke bankhangavondjes. Wat kunnen we dit najaar op de buis verwachten? Dat lees je hier!

Ik ook van Jou (SBS6)

Vier generaties...Vier relaties... Ontelbaar veel man/vrouw situaties. 
Dat is waar het om draait in Ik ook van Jou, een nieuwe dagelijkse Nederlandse sketchshow op SBS6. Vier stellen in verschillende fases van hun leven worden gevolgd. Jong, verliefd en samenwonend, pas verhuisd met een baby, kind net de deur uit of juist gepensioneerd en continu samen. Ik ook van Jou is sinds 26 augustus elke doordeweekse avond om 19.30 uur te zien op SBS6. Heb je de eerste afleveringen gemist? Kijk ze dan hier terug.


Verliefd op Ibiza (SBS6)
In de serie Verliefd op Ibiza volgen we de levens en romantische escapades van verschillende Nederlandse personages die op Ibiza wonen. We zien hoe ze leven op een prachtig eiland waar de zon altijd schijnt en de verleidingen op de loer liggen. De serie Verliefd op Ibiza is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige film van Johan Nijenhuis en nagenoeg de gehele cast van deze film doet mee. Verliefd op Ibiza is vanaf 26 oktober te zien op SBS6.


Doris (Net5)
Tjitske Reidinga speelt de titelrol in de nieuwe Net5-serie Doris. Deze Nederlandse komedie vertelt het verhaal van Doris Dorenbos, een charmante en ietwat onhandige 39-jarige vrouw die na een scheiding samen met haar twee schoolgaande kinderen een nieuw leven start. Ze zegt haar villa vaarwel en ruilt deze in voor een benedenwoning in Amsterdam. Doris twijfelt, stuntelt en ploetert zich door haar nieuwe bestaan, maar laat zich nooit kisten. Naast Tjitske Reidinga spelen ook o.a. Jacob Derwig, Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat in deze gloednieuwe serie. Doris is vanaf maandag 23 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij Net5.


Eilandgasten op zoek naar de liefde (Net5)
In Eilandgasten op zoek naar de liefde… gaan vier jonge vrijgezelle eilandbewoners op zoek naar de ware ‘van de overkant’. Een vrouw die het aandurft om alles achter zich te laten voor een bestaan op één van onze Waddeneilanden. Eilandgasten op zoek naar de liefde is vanaf 7 oktober te zien op Net5.


Golden Sisters (Net5)
Mary, Josie en Teresa zijn drie grappige zussen op leeftijd. Tussen het runnen van hun salon en het geven van adviezen aan hun fans door, uiten de dames hun ongezouten mening over celebrity’s, daten, seks en nog veel meer. Golden Sisters is elke dinsdag om 23.30 uur te zien op Net5.


Nice to know: dit najaar gaan ook de populaire Amerikaanse series weer verder op tv. Bijvoorbeeld Grey's Anatomy dat vanaf 23 september weer te zien op Net5!

The Voice of Holland (RTL 4)
Vanaf 30 augustus (vanavond dus!) begint er weer een nieuw seizoen van The voice of Holland: dé talentenjacht van Nederland, die elke vrijdag om 20.30 uur op RTL 4 te zien is. The voice of Holland is op zoek naar iemand met grote klasse, met blijvende impact en een eigen geluid. De coaches dit seizoen zijn Ilse Delange, Trijntje Oosterhuis, Ali B en Marco Borsato. 


Holland's Next Top Model (RTL 5)
In dit nieuwe seizoen van Holland's Next Top Model ervaren de kandidaten meer dan ooit dat het modellenbestaan niet alleen glitter & glamour is, maar dat er keihard moet worden gewerkt. Om dit zelf te ervaren, gaan de meiden al vanaf de eerste dag daadwerkelijk aan de slag als model. Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar al gauw ook in het buitenland. Daarnaast is de mooie model mansion, waarin kandidaten uit eerdere reeksen verbleven, verleden tijd. Want beginnende modellen wonen in een heel gewoon appartementje en deze meiden dus ook. Boodschappen doen en koken moeten ze zelf doen. Luxe is alleen weggelegd voor de toppers. De meiden die het beste presteren kunnen rekenen op wat meer comfort dan hun concurrentes die het minder goed doen. Holland's Next Top Model is elke maandagavond om 21.30 uur te zien op RTL 5.


Daarnaast starten de programma's So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson ook aan een nieuw seizoen op RTL 5. 

TLC Make-up (TLC)
Beauty blogger Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, beantwoordt kijkersvragen in het nieuwe programma TLC Make-up. Ze laat in korte tutorials zien hoe je stap voor stap de perfecte look creëert. TLC Make-up is vanaf maandag 30 september te zien op TLC.


Secret Princes (TLC)
Vier welgestelde adellijke mannen uit Engeland, India en Spanje zijn het zat om steeds op hun geld en afkomst beoordeeld te worden en gaan daarom undercover wonen en werken in Amerika in de hoop de ware liefde te vinden. Iemand die hen leuk vindt om wie ze zijn en die niet weet dat de mannen eigenlijk in een kasteel wonen met zeventig kamers en vijftig bedienden, zoals de Indiase prins Salauddin Babi, een van de vier secret princes. Met z’n vieren gaan deze single royalties wonen in een huis in Atlanta dat verre van vorstelijk te noemen is. Ze moeten hun eigen eten kopen, koken en verdienen geld met eenvoudige bijbaantjes die ze nog nooit gehad hebben. Maar belangrijker: vinden ze hier eindelijk hun sprookjesprinses met wie ze nog lang en gelukkig zullen leven? Secret Princes is vanaf 5 september elke donderdag te zien om 22.00 uur op TLC. 


Ook de programma's Here Comes Honey Boo Boo en Say Yes to the Dress zijn dit najaar weer te zien op TLC. 

Voor welke serie ga jij zeker weten voor de buis zitten?

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

 • Zandvoort aan Zee - Linda van Rijn

 • Voor altijd - Pepijn Lievens

 • Max Modderman: Superheld - Matt Stanton

 • Circus der wonderen - Elizabeth Macneal

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen