• Home
 • Nieuws
 • Backstage: Chicklit.nl bezoekt de set van Pijnstillers!

Backstage: Chicklit.nl bezoekt de set van Pijnstillers!

Na zes knallers van boekverfilmingen van schrijfster Carry Slee, is nu de zevende in de maak: Pijnstillers. Het boek kwam in 1997 (dat is alweer 17 jaar terug!) uit en ik weet nog dat ik hem dolgraag wilde lezen, want de boeken van Carry waren (zijn) hot! En nu mocht ik een bezoekje brengen aan de filmset van het gelijknamige boek. Woehoe!

Op de set liep ik meteen scenarioschrijfster Maria Peters tegen het lijf. Zij schreef het script bij het boek. “Het is best een zielig onderwerp, want de moeder van Casper (hoofdpersonage) wordt ziek, maar ik heb er heel erg opgelet dat er ook humor in het scenario voorkomt. Het moet namelijk wel in evenwicht zijn. Tessa (haar dochter) heeft ook meegeschreven en -gedacht. Dat je met zijn tweeën schrijft heeft het voordeel dat als je vastloopt, je het er met iemand over kan hebben. Tijdens elk schrijfproces moet je de spreekwoordelijke noot kraken en ik ben ervan overtuigd dat dat nu ook weer is gelukt.”


Ook had ik een kort gesprekje met, de behoorlijke knappe, hoofdrolspelers Gijs Blom (Casper) en Massimo Pesik (Pim). Ze spelen twee beste vrienden, maar zijn in het echte leven ook vrienden geworden en dit is al hun tweede film samen. “Pim probeert Casper in alles te helpen en te ondersteunen. Hij is de drijvende motor in de zoektocht naar de vader van Casper. En, hij vindt meisjes behoorlijk interessant.” De moeder van Casper krijgt in het verhaal kanker en Casper heeft zijn vader nog nooit gezien. “Casper is heel muzikaal en kan ook componeren. Zelf drumde ik al, maar nu krijg ik ook pianoles en dat is super leuk om te doen. Casper heeft nog een onwijs leuke tijd met zijn moeder, ook al is ze ziek. En de zoektocht naar zijn vader is belangrijk, omdat de kans bestaat dat hij zijn moeder verliest.”

Lara Leijs speelt Sofie en ze zit op dit moment midden in haar examens. Pittig! Dit is haar eerste grote rol. “Ik herken mij totaal niet in Sofie. Ze gebruikt Casper namelijk om zelf met andere leuke jongens af te spreken. Dat is niet netjes maar wel heel leuk om te spelen. Het verhaal is goed en na deze eerste draaidagen voelt iedereen al een beetje als familie.”

De 25-jarige Tessa Schram is de regisseuse van de film. Ze is nog niet zo lang afgestudeerd van de Nederlandse Film en Televisie Academie en dit is haar eerste lange film. Behoorlijk spannend dus. “De film heeft een mooi thema. Het gaat over een zoon en zijn moeder, over hun band en wat er met ze gebeurt. Het is een grappig, maar zeker ook een ontroerend verhaal. Ik doe er ieder geval mijn best voor om er een hele mooie film van te maken.”

In september is de film Pijnstillers in de bioscoop te zien.

Pijnstillers & Paniek

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In 2014 wordt Carry Slee 65 jaar! Reden om de fans en de boekhandels te trakteren op vele leuke extraatjes. Elke maand zal een topper uit de backlist van Carry opnieuw worden uitgegeven voor een aantrekkelijke prijs. In januari wordt de spits afgebeten door Pijnstillers & Paniek, een omnibus van twee succesvolle boeken.

  In Paniek voelt Sasja zich niet meer veilig thuis. De vriend van haar moeder is samen met zijn zoon Felix bij hen komen wonen. Felix valt Sasja lastig, maar ze durft het tegen niemand te zeggen.

  In Pijnstillers gaat Casper op zoek naar zijn vader, die zijn gezin verliet toen Casper nog een baby was. Casper heeft nooit echt de behoefte gehad om zijn vader te leren kennen. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek wordt, wil hij niets liever dan zijn vader vinden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen