• Home
 • Nieuws
 • Beste Harry Potter-nieuws ooit: er komen dit jaar nog nieuwe boeken uit! 

Beste Harry Potter-nieuws ooit: er komen dit jaar nog nieuwe boeken uit! 

Wie had gedacht dat 2016 jouw jaar zou worden? Wij als Harry Potter-fans kunnen ons geluk niet op. We werden al gezegend met Harry Potter and the Cursed Child en Fanastic Beast and Where to Find Them, maar hier lijkt het niet bij op te houden. 

Dit is geen grap. We herhalen: geen grap. Dat zouden we jullie Harry Potter-harten niet aan kunnen doen. Haal je glitterpennen tevoorschijn en markeer 8 september als de heilige dag in je agenda. Op deze mooie donderdag in september kunnen we de boeken namelijk verwachten! 

Het gaat om 3 nieuwe e-books. Deze zijn al wel op de site van Amazon, Barnes & Noble en Apple iBooks te zien. Ze zijn gecategoriseerd onder ‘Pottermore Presents’. Pottermore is het online platform dat J.K. Rowling opzette om de fans een nog completer beeld te geven van the Wizarding World. De drie e-books worden allemaal omschreven als korte verhalen geschreven door J.K. Rowling. 

Een woordvoerder van Pottermore bevestigt dat de boeken inderdaad 8 september al zullen verschijnen. Volgens hem zijn de boeken bedoeld als aanvulling op de huidige Harry Potter-boeken. De reden waarom deze e-boeken verschijnen is volgens Pottermore omdat niet alle Harry Potter-fans meer zin hebben om op het online platform van Pottermore verhalen te lezen. 

Hieronder hebben wij een overzichtje voor je gemaakt van de boeken die binnenkort verschijnen! 

Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists
Dit boek geeft je een kijkje in de duistere kant van the wizarding world. Zo worden de meedogenloze roots van Professor Umbridge openbaart, leren we meer over de ministers van Magie en over de geschiedenis van de gevangenis Azkaban. Ook onthult het boek meer over Horace Slughorn en over zijn kennismaking met Tom Marvolo Riddle. 

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies
Dit boek zal heldenverhalen bevatten. Twee van de meest iconische Harry Potter-karakters worden in dit boek behandeld: Minerva McGonagall en Remus Lupin. J.K. Rowling geeft in dit boek ook iets weg over Sybill Trelawneys leven. Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide
Het derde boek neemt je mee op een trip naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Je leest in dit boek meer over de vaste bewoners van de school en er worden verhalen over het kasteel onthult.

Welk boek ga jij het eerst lezen?
Bron: The Bookseller, giphy
Lees ook: Harry Potter Bucketlist: dit moet je als echte fan eens gedaan hebben 

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

 • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

 • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

Zoek in artikelen