• Home
 • Nieuws
 • De makers van The Vampire Diaries leggen de titel van de laatste aflevering uit

De makers van The Vampire Diaries leggen de titel van de laatste aflevering uit

De allerlaatste aflevering van The Vampire Diaries heeft als titel “I Was Feeling Epic”. Natuurlijk heeft deze aflevering niet zomaar deze naam gekregen. Daar is namelijk goed en uitgebreid over nagedacht door de makers van The Vampire Diaries. Wij dachten dat het te maken had met de zin die Lexi in het eerste seizoen tegen Stefan zei, maar dat blijkt niet de enige reden te zijn. De makers van The Vampire Diaries leggen nu uit waarom zij gekozen hebben voor de titel “I Was Feeling Epic”.

Wie herkent deze zin nog: “We met, and we talked, and it was epic, but then the sun came up and reality set in.” Dit waren de woorden die Elena in de tweede aflevering tegen Stefan zei. Ze probeerde een uitweg te vinden waarom ze niet samen konden zijn. Hun levens waren gewoon te gecompliceerd. Maar Stefan herinnerde haar eraan hoe epic hun connectie was voordat hij haar voor de eerste keer zoende. En dat epische moment zullen wij nooit meer vergeten!

Wat er op het scherm gebeurde was echter niet het enige dat epic was. Co-maker Kevin Williams zal nooit vergeten wat het voor de serie betekende. Julie Plec schreef een erg mooi monoloog, hij herinnert zich nog dat hij het voor het eerst las en dat hij moest huilen. Ook toen Stefan terug kwam en het nog een keer tegen Elena zei kon Williams het niet droog houden! Als je een pilot aflevering maakt weet je nooit of het wat wordt. Maar bij de tweede en derde aflevering komt alles gewoon samen, aldus Williams.

Vanaf toen besloten de makers ook dat ze een thema hadden: de hele serie moest epic worden. Plec schreef in het begin van de serie veel van de scripts en Williams deed het herschrijven. Toen Williams de zin “We met, and we talked, and it was epic, but then the sun came up and reality set in.” zag, heeft hij deze omcirkelt en gaf het een triple check. En een triple check van Williams betekent dat hij het helemaal geweldig vindt!

Het was dan ook niet heel verassend dat het sentiment van de zin in aflevering 8 van The Vampire Diaries weer terug kwam. Lexi overtuigde Elena ervan om Stefan een kans te geven door uit te leggen dat, “When it’s real you can’t walk away.” Toen Stefan zijn beste vriendin hiervoor bedankte, zei ze “I was feeling epic”. Een zin die nog jaren voortleeft en nu dus de officiële titel is van de laatste aflevering van The Vampire Diaries!

“I was feeling epic” werd de favoriete zin van Julie Plec. Vanaf het begin zeiden Williams en Plec in de schrijvers kamer: “It has to be epic. We want an epic moment”. De hele serie bestond volgens hen uit epic moments en dat kwam allemaal door die ene zin! Dus toen de serie een eind moest krijgen, moest deze natuurlijk wel epic zijn. En hoe kon dit nou beter dan de titel van de laatste aflevering te vernoemen naar de favoriete zin van Julie Plec!

Wat vind jij van de titel “I Was Feeling Epic”?

Bron: ew.com, giphy.com

Lees ook:

Ian Somerhalder blikt terug op het verhaal van Damon Salvatore

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

 • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen