• Home
  • Nieuws
  • Het laatste seizoen van Game of Thrones krijgt maar 6 afleveringen

Het laatste seizoen van Game of Thrones krijgt maar 6 afleveringen

Laatst waren we nog zo blij met de posters en trailer van het zevende seizoen van Game of Thrones. Waarschijnlijk zullen de fans eindelijk de strijd tussen vuur en ijs te zien krijgen. Maar nu hebben we helaas ook erg verdrietig nieuws voor de fans van Game of Thrones. Het achtste en tevens laatste seizoen van Game of Thrones zal helaas bestaan uit maar zes afleveringen. Dit hebben de makers, David Benioff en Dan Weiss onlangs laten weten.

Eerder werd ook al bekend dat het zevende seizoen van Game of Thrones, dat al vanaf 17 juli 2017 te zien zal zijn, maar zeven aflevering telt. Terwijl eerdere seizoenen altijd tien afleveringen telde. De fans kunnen nu helaas nog maar genieten van 13 afleveringen totdat de serie stopt. Maar de makers hebben hier wel een goede reden voor.

HBO moet zelf nog officieel aankondigen uit hoeveel afleveringen het laatste seizoen van Game of Thrones zal bestaan. Maar toch heeft David Benioff tijdens het Southwest Film Festival in Texas al het volgende laten weten: “Het laatste seizoen zal uit maar 6 afleveringen bestaan. Vanaf het begin wilden we dat het een 70-urige film zou worden. Maar het wordt nu een 73-urige film. Het zou erg zonde zijn om de doorgewinterde castleden te verliezen. Ik ben erg blij dat iedereen er nog is en dat we de serie nu kunnen eindigen op een manier die we zelf willen.”

Ook zeggen de makers dat zij zich niet bezig gaan houden met een spin-off of een prequel van Game of Thrones waar HBO mee zou kunnen komen. “Ik denk dat HBO misschien wel nieuwe series gaat maken en ik kijk er erg naar uit om deze te zien. Deze nieuwe series zullen vast geweldig worden, maar HBO moet hier nieuwe mensen voor gaan zoeken.”, aldus David Benioff.

Op het festival waren ook de Game of Thrones sterren Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Anya Stark) aanwezig. Zij vroegen aan de producers of er misschien nog mensen terug zouden komen die eerder in de serie al dood zijn gegaan. Het antwoord van de producers hierop was: Michelle Fairley (Catelyn Stark) en Jack Gleeson (Joffrey Baratheon). Helaas voor de fans werd Hodor niet genoemd. Maar er is toch ook nog een klein lichtpuntje! Ed Sheeran zal een kleine gastrol spelen in het zevende seizoen van Game of Thrones.

Na al dat slechte nieuws kunnen we gelukkig wel al genieten van de nieuwe trailer van Game of Thrones die net is gerealeset. En die belooft al heel veel goeds voor het nieuwe seizoen. Bekijk hem snel hieronder.

Zijn jullie het ermee eens dat het achtste seizoen van Game of Thrones maar 6 afleveringen zal tellen?

Bron: ew.com, tvline.com, giphy.com

Lees ook:

George RR Martin brengt een nieuwe Games of Thrones verhaallijn uit in 2017

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • In de laatste aflevering van The Vampire Diaries zal één van onze favoriete personages sterven

  • 10x recasts in series

  • Zo horen Game of Thrones karakters eruit te zien volgens de boeken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen