• Home
  • Nieuws
  • Jude Law is gecast als de jonge Perkamentus in Fantastic Beasts 2

Jude Law is gecast als de jonge Perkamentus in Fantastic Beasts 2

Fans over de hele wereld kunnen niet wachten totdat ze kunnen genieten van het tweede deel in de Fantastic Beasts- serie. Bijna iedereen is benieuwd wie de rol van de jonge Perkamentus op zich gaat nemen. En Warner Bros. Pictures heeft nu bekend gemaakt wie de geliefde rol mag gaan vertolken. Het is niemand minder dan Jude Law. Toby Emmerich, President van Warner Bros. Pictures, heeft dit onlangs bekend gemaakt.

In zijn verklaring laat Toby Emmrich weten “Als grote fans zijn we heel enthousiast dat Jude Law de cast van Fantastic Beasts komt versterken als een wereldwijd geliefd karakter. Jude is al jarenlang een lid van de Warner Bros. familie en we kunnen niet wachten om dit nieuwe avontuur met hem te beginnen.” Regisseur David Yates voegt daar nog aan toe “Jude Law is een onwijs goede acteur wiens werk ik al lang bewonder. Ik kijk er naar uit om eindelijk een keer met hem samen te werken. Ik weet zeker dat hij alle onverwachte facetten van Perkamentus geweldig weet te vangen.” En wij zijn het zeker met hem eens!

Bron: Getty, Frederick M. Brown / Warner Bros.

Jude Law heeft eerder al met verschillende Harry Potter acteurs gewerkt. In de animatiefilm Hugo werkte hij samen met Helen McCrory (Narcissa Malfidus), Frances De La Tour (Madame Maxime) en Richard Griffiths (Herman Duffelingg). En hij verscheen samen met Ralph Fiennes (Voldemort) in The Grand Budapest Hotel. Ook Johnny Depp is voor hem geen onbekende. Jude Law, Johnny Depp en Colin Farrell speelden allemaal hetzelfde karakter in The Imaginarium of Doctor Parnassus. Dat gaat dus helemaal goed komen met zijn rol van Perkamentus.

Maar wat gaan we zien van Perkamentus in de tweede Fantastic Beasts film? We zullen een jonge Perkamentus zien, tientallen jaren voordat hij het hoofd van Zweinstein wordt. Hij is professor Gedaanteverwisseling en tijdgenoot van Gellert Grindelwald, de charismatische duistere tovenaar, die gespeeld wordt door niemand minder dan Johnny Depp. Eerder lieten wij jullie al weten dat Perkamentus verliefd is op Grindelwald. Wij hopen daar toch iets meer over te weten te komen in de sequel!

Bron: Warner Bros.

In de eerste film van Fantastic Beasts werd er natuurlijk al gerefereerd naar Perkamentus toen onthuld werd dat Newt Scamander van Zweinstein was gestuurd vanwege een ongelukje met een magisch wezen. Het was Perkamentus die tevergeefs voor hem op kwam zodat hij niet van Zweinstein zou worden gestuurd. Ook is Perkamentus degene die Grindelwald uiteindelijk zal verslaan. We wisten dus eigenlijk wel dat Perkamentus vroeg of laat zou opduiken in de films van Fantastic Beasts.

In de laatste editie van het Zweinstein boek, Fantastic Beasts and Where to Find Them, zegt Newt Scamander in zijn voorwoord “Albus Perkamentus was meer voor mij dan gewoon een professor.” Als hij hier meer over zou onthullen dan zou hij zowel de Official Magical Secrets Act, als het vertrouwen van Perkamentus schenden. Wij zijn toch wel benieuwd naar de band de ze met elkaar hebben opgebouwd. Hopelijk weten we daar snel meer over!

De Fantastic Beasts-serie zal gaan bestaan uit maar liefst vijf films. We kunnen dus nog  wel even genieten van al die mooie magische wezens! Het tweede deel staat gepland voor 18 november 2018 en het filmen begint deze zomer. We moeten dus nog even wachten voordat we van Jude Law kunnen genieten als de jonge Perkamentus.

Wat vind jij ervan dat Jude Law de rol van Perkamentus op zich gaat nemen in Fantastic Beasts 2?

Bron: pottermore.com, movieweb.com, giphy.com

Lees ook: Geschrapte scene uit Fantastic Beasts and Where to Find Them!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Je gelooft nooit op wie Perkamentus verliefd was

  • Mooie Movie Mannen part I

  • Harry Potter: Hogwarts Mystery is dé aankomende game

  • De eerste castfoto van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is er

  • 6 x inspirerende Perkamentus quotes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen