• Home
  • Nieuws
  • Dit is er tot nu toe bekend over het derde seizoen van Outlander

Dit is er tot nu toe bekend over het derde seizoen van Outlander

Drama, romantiek en tijdreizen zijn natuurlijk de ideale elementen voor een succesvolle serie. En laat Outlander al deze elementen nou net bevatten! De serie is gebaseerd op de Reizigersserie van Diana Gabaldon en we zijn inmiddels al bij het derde seizoen aangekomen. De vraag die bij vele fans heerst is: hoe lang kunnen we nog van Outlander genieten en blijft de serie hetzelfde als de boeken? Pas op, mogelijke spoilers.

Bron: Starz (seizoen 3)

Niemand, vooral Starz niet, heeft het er nog over gehad dat Outlander ermee zal stoppen, dus waarschijnlijk kunnen we nog wel even genieten van de avonturen van Claire Randall en Jamie Fraser. Maar hoeveel seizoenen zullen er dan nog komen? Net zo veel als er boeken zijn? Diana Gabaldon is nu namelijk al met het negende boek ‘Go Tell the Bees I Am Gone’ in de Reizigersserie bezig. Deze vraag werd dan ook aan executive producer, Ronald D. Moore, gesteld en hij zei dat het waarschijnlijk niet zo ver zal komen: “I can’t imagine a scenario where we catch up to Diana [and her books]. She will tell us the end of the story.”

Ronald D. Moore heeft ook laten doorschemeren wanneer Claire door de stenen zal terugreizen om herenigd te worden met Jamie. Een moment waar de fans al een tijdje naar uitkijken! Op de vraag waarom het derde boek, De Verre Kustis opgesplitst in twee seizoenen zei hij namelijk “put the cards up on the board, and [there were] five episodes right there in the Jamie story and the reunion” (met Claire?). Dus het lijkt erop dat de scène in aflevering vijf te zien zal zijn!

Bron: Starz (seizoen 2)

Tobias Menzies (Frank) vertelde ook nog iets over de lengte van de strijd bij Culloden en dat het eigenlijk niet past bij een traditionele oorlogsscène: “It’s a nonverbal, strange kind of dance. As it always is with the writers and performers, we tried to look for an unusual angle, not a straight-forward fight. It’s a strange part-dance, part-fight embrace. It’s a fitting end to a peculiar, quasi-love affair.”  We zullen dus meer naar een vreemde dans aan het kijken zijn, dan naar een echte vechtscène. Het zal er vast spectaculair uit zien!

Maar dat is nog niet alles! Starz heeft een kort filmpje gereleased waarin een paar hele belangrijke momenten uit de eerste aflevering van seizoen drie te zien zijn. In het filmpje, genaamd Parallel Lives, zien we scènes van de strijd bij Culloden en van Claire’s nieuwe leven in het Boston van de 20ste eeuw. Ook Frank, Brianna, Lord John Grey, Jou Abernathy, Jenny (Jamie's zus) en Fergus maken een korte verschijning in het filmpje.

Bron: Starz (seizoen 3)

Daarnaast zien we in het filmpje een kort stukje van Jamie Fraiser die op de grond ligt en het lijkt erop alsof er iemand met lang bruin haar op hem ligt. Als de serie overeenkomt met het boek De Verre Kust dan zou dit misschien wel het lichaam van Black Jack kunnen zijn. Helaas kan je op de beelden niet zien of hij het daadwerkelijk is! Het kan natuurlijk ook een andere soldaat zijn die op Jamie is gevallen toen hij bewusteloos was. We moeten helaas nog even wachten op seizoen drie voordat we het zullen weten!

Het filmpje wilden wij jullie natuurlijk niet onthouden, dus bekijk hem snel hieronder:

Ook is er natuurlijk nog een officiële trailer van het derde seizoen van Outlander gereleased door Starz en er is een releasedatum bekendgemaakt! Het nieuwe seizoen van Outlander zal vanaf 10 september te zien zijn op Starz.

Wat vind jij van deze nieuwe informatie over het derde seizoen van Outlander?

Bron: ew.com, tvline.com, starz.com

Lees ook: Rollo is gecast voor het vierde seizoen van Outlander 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste huidige kostuumdrama series

  • The Handmaid's Tale krijgt derde seizoen

  • Outlander seizoen 4 is binnenkort in Nederland te zien

  • Recensie: Outlander - Seizoen 2

  • Recensie: Outlander - Seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen