• Home
  • Nieuws
  • Je wordt een beter mens door het lezen van Harry Potter!

Je wordt een beter mens door het lezen van Harry Potter!

Heb jij de Harry Potter boeken allemaal gelezen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Volgens de wetenschap word je door het lezen van Harry Potter boeken namelijk een beter mens en dat is natuurlijk hartstikke leuk om te horen! Schaam je dus niet langer voor jouw verslaving aan alles wat met Harry Potter te maken heeft. De wetenschap staat achter je!

Je wordt een beter mens door het lezen van Harry Potter

In een artikel dat werd gepubliceerd in the Journal of Applied Psychology is te lezen dat als je de Harry Potter boeken hebt gelezen de kans kleiner is dat je bevooroordeeld bent. De deelnemers aan het onderzoek, die de Harry Potter wel hadden gelezen, (basisscholieren, middelbare scholieren en studenten) hadden namelijk meer begrip voor minderheden dan degenen die deze boeken niet hadden gelezen.

De basis van de Harry Potter is natuurlijk de strijd tussen goed en kwaad, maar er worden ook veel problemen besproken. Om een paar voorbeelden te geven: er is een verschil tussen volbloed tovenaars en ‘modderbloedjes’, de huiselven worden behandeld als slaven en sommige tovenaars voelen zich beter dan andere magische wezens.

Je wordt een beter mens door het lezen van Harry Potter

Maar Harry Potter is anders, hij ziet iedereen als een gelijke zonder dat hij daarover hoeft na te denken! Dit zal deels komen doordat hij zelf is opgegroeid als iemand die niet bij het gezin hoort. Hierdoor zien de lezers hem als een held en raken ze geïnspireerd om zelf ook een held te zijn in het echte leven!

Dus als iemand weer naar jouw Harry Potter verslaving vraagt, zeg je gewoon dat jij door het lezen van de boeken een beter mens wordt. En als ze dan nog niet overtuigd zijn laat je ze weten dat het wetenschappelijk bewezen is!

Heb jij de Harry Potter boeken gelezen?

Bron: bustle.com, Journal of Applied Psychology, giphy.com

Lees ook: Wat als Harry Potter karakters op social media zaten?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • J.K. Rowling biedt haar excuses aan voor de dood van dit Harry Potter karakter

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen