• Home
  • Nieuws
  • Legally Blonde had eigenlijk een ander einde

Legally Blonde had eigenlijk een ander einde

Wie kent Legally Blonde nou niet? Bijna iedereen heeft deze film wel een keertje gezien. Het gaat over de prachtige Elle Woods die rechten gaat studeren om op die manier dichter bij haar vriendje te kunnen zijn, maar dat loopt allemaal net even anders. De film heeft een legandarisch einde waarin Elle Woods op meesterlijke wijze een rechtzaak wint. Maar oorspronkelijk zou Legally Blonde een ander einde gekregen hebben! 

 

It works every time! Bend and Snap your way into that special someone’s heart. #LegallyBlonde

Een bericht gedeeld door Legally Blonde (@legallyblondemovies) op

Bron: Instagram 

Aan het einde van Legally Blonde, dat wij kennen, staat Elle Woods trots voor een groot publiek en heeft ze genoeg zelfvertrouwen om een speech te geven. Deze speech is zelfs zo goed dat ze van het publiek een staande ovatie krijgt. Een prachtig einde voor de film Legally Blonde, maar de schrijvers hebben nu aangegeven dat de film eigenlijk anders zou eindigen.

Co-schrijfster Karen McCullah laat het volgende weten over het oorspronkelijke einde van Legally Blonde: “Everyone was congratulating Elle, and Emmett came up and gave her a big kiss. Then there was a tag where it was a year in the future and she and Vivian, who was now blond, had started the Blonde Legal Defense Fund and they were in the quad handing out pamphlets.” Elle en Vivian zijn in de toekomst dus samen gaan werken en hebben het Blonde Legal Defense Fund opgericht. En Vivian heeft nu zelfs ook blond haar. Wie had dat ooit gedacht?

Bron: Paramount Pictures 

De schrijfsters wilden het publiek betrekken bij de film en lieten het originele einde zien bij de screen-test van Legally Blonde. Het publiek was totaal niet enthousiast. Daarom besloten de schrijfsters om het einde van de film te veranderen. Ze wilden immers iedereen tevreden houden. Het veranderen van het einde was nog best een pittige klus, aangezien ze twee jaar aan het script hadden gewerkt en het einde nu opeens snel veranderd moest worden.

Ondanks dat wij nu weten hoe Legally Blonde eigenlijk zou eindigen, zijn we toch wel blij met het einde dat wij kennen. Maar we blijven toch een beetje nieuwsgierig naar hoe het andere einde eruit zou hebben gezien!

Wat vind jij een beter einde van Legally Blonde?

Bron: Paramount Pictures, ew.com

Lees ook: 10 komedies op Netflix voor vrouwen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 21 x 'guilty pleasure' films

  • 9 films met female power

  • Reese Witherspoon wil Legally Blonde 3

  • Reese Witherspoon weer te zien als Elle Woods in Legally Blonde 3

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen